Položený vinyl Moduleo - máte někdo prosím?

Hezký den, máte někdo prosím položený vinyl značky Moduleo - Midland Oak 22821? Potřebovala bych vidět reálné foto na větší ploše. Děkuji.
Odpovědět
Vinylu od firmy Moduleo, které na náš trh dodává firma Breno se doporučuji obloukem vyhnout. V provedení clik se tato podlaha rozlézá a pokud jí budete reklamovat tak vám příjde vyjádření, že jste měli v bytě teplotu vyšší jak 27 stupňů. Tomu ale bez klimatizace v létě není možné zabránit, protože i za zavřeným oknem se teplota podlahy na kterou bude svítit slunce může pohybovat nad 35 stupňů a celková teplota v pokoji při letních pařácích dosáhne i 28 stupňů. Toto je přesná citace od výrobce na reklamaci kde se začalo na podlaze během léta objevovat velké množství spár na krátké straně.: Teploty vyšší než 27° C mají za následek trvalé deformace LVT dílců v podobě vznikajících spár mezi LVT dílci a uvolňování zámků u LVT dílců CLICK. Vady způsobené vysokou teplotou nad 27° C na povrchu LVT dílců nelze považovat za chybu materiálu. ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
@podlaharstvi zrovna tenhle tip moduleo sem chtěl použít u nás doma. Děkuji taktéž za upozornění. Jaký jiný vinyl by jste doporučili?
Odpovědět
Dle mých zkušeností je nejlepší Quick Step. Je sice o malinko dražší než např. Expona nebo Thermofix od Fatry, ale protože se vyrábí zcela odlišným způsobem než ostatní značky vypadají podlahy hodně autenticky a nepůsobí v ploše tak umělým dojmem. Navíc lepená verze, která je dle mého názoru vždy mnohem lepší než kliková je v tl. 2,5 mm. Tyto podlahy mají navíc ochrannou vrstvu s technologií Scratch Guard a Stain Guard, která je chrání před poškozením. Tuto ochranu oceníte obzvlášť pokud vam např. děti počmárají podlahu fixami. Stačí hadřík namočený v lihu a nic není vidět. :-)
Odpovědět
@podlaharstvi děkuji Vám za upozornění a mohu se zeptat na Váš názor na vinyl od experto click? A z jakého důvodu je lepší lepená verze než klik? Děkuji.
Odpovědět
@podlaharstvi přidávám se k dotazu, také by mne zajímalo, proč je lepená verze lepší než klik? Většinou jsem se setkala právě s názorem, že lepený vinyl se rozlézá.
Odpovědět
My mame Moduleo click, zatim se nerozleza, ale kolik uz tam mame s jednim ditetem skrabancu me celkem udivuje. Bydlíme 3 mesice a nemyslim si, ze by nase dite bylo az takovej divoch
Odpovědět
Profilova fotka
to je blbé toto číst až po tom, co jsme moduleo objednali. snad nám bude ku prospěchu aspoň to, že nebudeme mít click, ale lepený :-N
Odpovědět
Lepená verze je lepší hned ze dvou důvodů. 1) Vyjde levněji - cena samotné vinylové podlahy, lepidla a práce podlaháře vyjde často levněji než vinylová podlaha od stejného výrobce, který jí vyrábí i v kliku + tímto výrobcem doporučená podložka. Práci svépomocí nepočítám. Ano, pod lepený vinyl se musí vždy stěrkovat, ale pod klik když je poklad opravdu dobře udělaný, což bývá opravdu zřídka ne. Ale z vlastní zkušenosti mohu říct, že opravdu dobře udělaných podkladů jsem za svojí praxi moc neviděl a tím myslím i strojově hlazené podklady nebo anhydrit, takže stěrkovat by se mělo většinou i pod tyto typy vinylových podlah. Např. v návodu na pokládku kliku od QuikStepu je uváděná tolerance 1mm/20cm a 2mm/1m. Takže pokud by byly v budoucnu problémy stačí aby přijel reklamační technik s metrovou vodováhu a reklamace je ihned vyřešená ]-( . 2) lepený vinyl se nemůže rozlézat nebo odlepovat. Tedy pokud je položený odborně. Tím odborně myslím kvalitní podklad tzn. stěrku která po stáhnutí šlemu a vysátí neuvolňuje žádný prach, použití lepidla určeného speciálně na vinylové podlahy, tzn. nepoužívat lepidlo na klasické PVC, které je podstatně levnější, aklimatizaci před pokládkou a dokonalé zaválcování a hlavně pohlídat si aby se materiál nepokládal do přeschlého lepidla.
Odpovědět
@hubla S materiálem od tohoto výrobce jsem ještě nepracoval.
Odpovědět
@podlaharstvi můžu se tedy zeptat, jestli lepidlo PCI PKL 326 patří mezi ty vhodné pro lepený vinyl?
Odpovědět
Zrovna toto lepidlo používám a doposud jsem s ním neměl nikdy žádný problém. Důležité je aby se nanášelo na zcela bezprašný a pevný podklad.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@netanel jaký mate prosím přesně dekor?
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?