Poraďte odstín podlahy

Ahoj! Máme dilema,které potřebujeme celkem rychle rozlousknout. Líbí se nám 3 uplně jiné dekory podlahy.Podlaha bude stejná v chodbičce (malá a velmi tmavá),obyváku (20m) a kuchyni (ta je mini,ale sluná.Bude bílá linka+šedá prac.deska) vybíráme mezi těmi to: http://www.project-floors.com/index.p... odstín 3045, 3500, 3530
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@silvie22 Zkus tady raději vložit přímo fotky těch vzorků ...stáhni si je z uvedeného odkazu. Myslím, že se málokomu bude chtít v odkazu hledat.
Odpovědět
@kirik máš pravdu.pridávám obrázky 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 A jaká jsou okna a dveře?
Odpovědět
@kirik Okna bílá plastová (paneláková klasika) a dveře ještě vybraný nemáme.To bude taky oříšek.
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 Tak já osobně bych vybrala první podlahu, protože se mi líbí více světlé barvy...tmavých se trochu bojím. Záleží ale také na barvě nábytku, aby byl trochu kontrast. Ke světlé podlaze by se hodily tmavé dveře nebo bílé. My jsme to v domku vyřešili tak, že v přízemé jsme dali plovoučku - světlý bělený dub a do patra tmavší PVC. Okna a dveře jsme proto chtěli bílé, aby ladily k jakémukoliv dekoru dřeva.
Odpovědět
Nábytek by jsme chtěli bílý nebo hodně tmavé dřevo + šedou sedačku.Mám z té tmavé taky obavy.Prostory máme hodně malý.Manžel by tak nejrači wenge.ale sám uznal,že to nejde.
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 No my jsme vybrali ten světlý dub (mám ho v albu) a k němu jsme sladili kuchyň a máme v plánu ladit i obývák. Kuchyň bude kombinace bílé a tmavě hnědé (podobné wenge, ale jmenuje se to hnědá avola) a v obýváku tyto barvy taky použijeme. Do patra máme vesměs starý světlý nábytek (borovice, javor...), tak tam jsme vybrali tmavou podlahu.
Odpovědět
@kirik Asi to tak uděláme taky.Líbí se nám kontrasty.Jen jsme měli z té světlé pořád obavy.Máme malého kluka tak jak to bude s udržbou (kluci jsou šmudlící at děláš co děláš) a aby to nepusobilo příliš chladně. Děkuju za názor. :-) Už máte podlahu položenou?
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 My máme taky dvě děti a velkého psa, tak taky dobře vím, co je binec :-D osobně si ale myslím, že je na údržbu horší ta hodně tmavá podlaha než světlá...na tmavém je všechno vidět a hlavně prach (chomáče prachu). Podlahu ještě položenou nemáme, momentálně manžel brousí anhydrit. Tak za dva týdny by se mělo položit PVC v patře a plovoučku v přízemí bude pak dělat manžel až se vyzdí krb. Ani jsem nezkoumala, co to máte za podlahu vy...to je PVC nebo laminátová plovoučka?
Odpovědět
To je vinyl.Na živo vypadá jak opravdový dřevo.S těma chomáčema máš vlastně naprostou pravdu! :-D Rozhodli jsme se ještě skáknout do Brena mrknout na jinej vinyl,ale už se budu orintovat jen v tom uplně světlounkým odstínu.Jaký k tomu dáte dveře??
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 My jsme dveře zrovna před týdnem objednali...bílé...stejně jako okna.
Odpovědět
:-) puvodně jsme taky hteli bily.ted me aka drevo. =-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@silvie22 Já se držím zásady 1..max. 2 dřevodekory do interiéru. Jeden dekor je podlaha, druhý dekor je nábytek. Dveře bych v žádném případě neutrefila ani k podlaze, ani k nábytku, proto musí být bílé :-)
Odpovědět
@kirik No pravě proto měly být taky bílý.Ale dřevěny se mi líbí víc.No naštěstí dveře mají ještě čas.
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 My máme ten vinyl z Brena, nejsvětlešjí Forest a pak tmavší Viking. Nevím, jestli sis zkoušela k hooodně světlý podlaze, jako je třeba ten Forest přiložit bílý list papíru. Podle mě není ideální nápad kombinovat opravdu hodně světlou podlahu se bílými dveřmi. Máme sice k Forestovi v jedné místnosti bílá okna a je to ok, ale okno je přece jenom výrazně výš nad podlahou. Dveře jsou přímo u a když jsme to zkoušeli, tak najednou ta podlaha vypadala v té společnosti sněhově bílého papíru jak ušmudlaná, no prostě úplně ztratila kouzlo. Takže za sebe bych k takhle hoodně světlým podlahám nikdy nevolila bílý dveře. Naopak v podkroví máme toho Vikinga jedno okno v dekoru ořech, zbytek jsou střešní okna a taaak dlouho jsem hledala dekor dveří, co bude nejvíce odpovídat, až jsem našla. Ve skutečnosti to vypadá ještě líp, než jsem si představovala :-) Ale zase ty další světlučké odstíny jako je druhý Forest a odstíny Cabernet už bílé pásnou určitě skvěle....ale k tomu Forestu 205 bych je fakt nedala. Přece jen, když dáš vedle sebe stejné smetanové šaty a sněhově bílé šaty, tak ty smetanový ve společnosti těch bílých budou vypadat zapraně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 Pokud se ti líbí dveře s dřevodekorem, určitě bude k takové světlé podlaze pěkný tmavý ořech. Hodně výrobců ořech dělá. I kuchyně a obyvákové stěny se dnes hodně dělají v ořechu, určitě bys sladila s dveřmi nábytek.
Odpovědět
@kirik ořech je zrovna tak krásnej.nemysliš,že tak svetla podlaha bude pusobit chladně?
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 No máš pravdu, je hodně světlá, ale já to tak z toho malého kousíčku vzorku na monitoru dobře neposoudím. Moje sestra má plovoučku nějaký javor a to mi příjde hodně světlé, ani sestra není moc spokojená. My máme vybraný ten světlý dub, ale ten není zdaleka tak světlý jako tvůj první vzorek...taková bílá káva a šedavými odlesky. Spíš bych se bála, aby nešla moc do růžova nebo do žluta...to já nemůžu posoudit, záleží na nastavení monitoru. A nemají tam nějakou podlahu v trošku tmavším dekoru? Blíž k takové středněhnědé? Podle mě...vybrali jste si buď hodně světlý dekor nebo hodně tmavý...nějaký střed se vám nelíbí? My máme toto:
Odpovědět
@kirik Ta je krásná! ten tmavy vzorek je jejich středně hnědá :-N Pujdu do toho Brena ještě omrknout to moduleo. Protože z bílé kuchyně nechci ustoupit.
Odpovědět
@duckie Mám vybranou čistě bílou kuchyn,který ti pripadne nejvhodejsi? Nám se Líbil prince 802,ale to je do malyho bytu moc tmavy :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 Kdysi jsem na Moduleo nakukovala...líbil se mi cabernet 845, popřípadě forest 245, ale ten už mi připadal hodně oranžový. Kamarádka má vybraný ten cabernet 845, ale ještě nemají položeno.
Odpovědět
@kirik jdu prohledat net jak ten cabernet vypada.Máme tu malý breno a mají docela chudej vzornik.Na netu je toho mnohem vic. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 Vzpomněla jsem si, že se mi líbil i ten světlý cabernet, ale to by sis moc nepomohla...příjde mi světlý jako to vaše vybrané první pvc. S bílou kuchyní by to bylo asi moc světlé. Jestli chceš lepené pvc lamely, zkus mrknout třeba i na Thermofix....má ho Atrama, moc si ho chválí.
Odpovědět
Na monitoru ty barvy vypadají uplně jinak než v reálu 8-( Dnes jsem ztrávila celý den čekáním na kurýra,tak jsem nikam nešla.Ale zitra na 100% vyrazím
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 Já osobně mám ráda kontrast, ale u malých tmavých místností je asi nerozum dávat tmavší podlahovinu. Z téhle stránky http://www.koberce-breno.cz/vinylove-... mi přijde, že k bílé kuchyni by mohlo z těch světlejších jít pěkně ten tmavší forest, ale pokud si dobře pamatuju, má opravdu silnou kresbu dřeva - ten Viking, co máme nahoře je taky takový, že působí až "humpolácky" nebo jak to říct :-), ale v kombinaci s modernějším typem nábytku je to perfektní, i když chápu, že ne každýmu se to může líbit. Ten Cabernet 845 by taky vypadal pěkně, jen by se k němu už třeba vůbec nehodily dveře v dekoru ořech, za to bílý by byly super. Kdyby byl nějakej zlatej střed mezi Cabernet 830 a 845, asi by to bylo ideální. Ten 830 mi přijde ve spojení s bílou kuchyní takovej zbytečně vyblutej, kor když máte i bílý okna.... Ten Prince 802 na těhle stránkách nevidím, tak nedokážu říct. Ale zkus mrknout i ten Thermofix, třeba mají vhodnější odstíny.
Odpovědět
Tak máme za sebou návštěvu Brena! Vybrali jsme cabernet 830.Vypadá nezkutečně přirozeně x-) Byl tam moc příjemnej prodavač a ochotně nám poradil. Jen ted zstane oříšek barva dveří a obyvákovýho nábytku. (součástí obyváku bude i jídelna). Dívám se,že jsem sem apsala předtím špatný číslo toho prince-je to 848. :-N @duckie @kirik
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 Tak to je fajn, že jste vybrali a že se vám líbí. Je hezký.
Odpovědět
ahoj můžu taky poprosit o radu, dali byste některou z těchto 2 podlah k tomuto nábytku? díky
Odpovědět
Profilova fotka
@deyana Já bych určitě ke strakaté švestce takto strakatou podlahu nedala. Podle mě takový dekor nábytku vyžaduje co nejjednobarevnější podlahu.
Odpovědět
@kirik taky si to myslím.. osobně bych dala nejraději nějakou do šeda, ale je jich tak málo.. není to do našeho bytu, takže do toho chceme investovat pokud možno co nejmíň peněz..
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?