Jak máte řešené prahy v bytě mezi místnostmi?

Ahoj, chtěla bych se zeptat jak máte řešené prahy v bytě mezi místnostmi. V pokojích máme parkety ale všechny pokoje sousedí s chodbou nebo kuchyní kde je lino. Jak máte řešené prahy? Zatím máme nechané klasické dřevěné ale nějak se mi to nelíbí... Přechodová lišta je zase asi moc úzká protože mezi parketami a linem je mezera... Uvítám jakékoliv nápady nebo fotky jak to máte řešené vy :)
Odpovědět
Profilova fotka
lišta stačila - mezi dlažbou a plovoučkou. Nejde lino nějak dotáhnout blíž, aby mezera byla akorát? Ale za sebe - k parketám dřevěné prahy - super!
Odpovědět
Profilova fotka
tam, kde je výška podlah o pár milimetrů jinak, tam je potřeba přechdová lišta. V místě, kde je výška schodná bych nedávala nic, pouze spáru vyplnila pružným tmelem v barvě.
Odpovědět
Profilova fotka
napada vas nekoho jak resit dilatace? mame v planu palubkove podlahy v celem hornim patre a premyslim, jak udelat prechody mezi jednotlivymi mistnostmi, jestli proste pokracovat nebo radeji nechat ve dverich nejaky prostor pro dilataci. pokoje jsou cca 5,5m dlouhe na ne navazuje chodba a dalsi pokoje. celkova delka by pak byla 15m.... (na te delce jsou palubky kladeny pricne)
Odpovědět
Profilova fotka
my máme v plánu dávat přechodové lišty mezi rozdílnými podlahami, něco jako dávala fotku Zuzekk. Naši mají mezi kuchyní (dlažba) a jídelním koutem (plovoučka) lištu ze dřeva masiv, už je po letech dost ošlapaná a je dost vysoká.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans my jsme dávali při spoji dlažba a laminát ty dilatační lišty co se dávají do dlažby a nevypadá to špatně, nevznikla tam žádná mezera, nezapadává tam prach a je vše v jedné rovině
Odpovědět
Ahoj, nesnáším prahy (vždy o ně zakopnu) :D ale velice mě zaujala ta přechodová lišta. Našla jsem jí v barvě buku v siku https://www.siko.cz/koupelny/obklady-... Myslíte že by to šlo ke dřevěné podlaze (taktéž ve stejné barvě), nebo i k dlaždičkám v imitaci dřeva ? Nebude vypadat divně když tam nebudou "normální" prahy? A nekloužou po té liště nohy? :-) :-) Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?