Prasklá teplá voda v podlaze, co s tím?

Dobrý den, máme domek postavený v roce 2012 (kolaudace) a teď nám praskla někde v podlaze teplá voda. Najde se tu někdo, kdo řešil stejný problém? Děkuji.
Odpovědět
Praskla teplá uzitkova voda
Odpovědět
Ahoj, z coho boli urobene rozvody vody? PPR trubky alebo nieco ine?
Odpovědět
@vimamima ano, ppr
Odpovědět
Tak najlepsie obratit sa na montaznu firmu a skusit reklamovat u dodavatela materialu. Stalo sa to znamemu v 2.NP, skoda za 100 tisic (vytopene podhledy...), ale zial reklamaciu mu neuznali. Montaznik to hadzal na vyrobcu a vyrobca zase na spatnu montaz... Je to blbe ale PPR je to najhorsie (samozrejme aj najlacnejsie) co na rozvody najma teplej vody moze byt v dnesnej dobe pouzite.
Odpovědět
@vimamima a nevíte náhodou jak postupovali při opravě? Vybourali betony a jak vysouseli? Nebo vybourali betony kvůli vyschnutí celé?
Odpovědět
@sarka49 Presny postup zial nepoznam, u vody je ale vraj problem ze tam kde voda vyteka nemusi byt vada ale prasknuty spoj ci trubka moze byt na opacnom konci domu. najlepsie asi sa obratit na firmu co to robila a ziadat napravu. alebo ste to robili svepomoci?
Odpovědět
@vimamima dělal to instalatér.
Odpovědět
@sarka49 Pocul som od znameho dobru hlasku ze: kazdy PPR spoj je zavistly na aktualnej fyzickej a psychickej pohode daneho montaznika. ak ma zly den a trasu sa mu ruky tak to spatne zavari a po par rokoch sa to objavi. neostava len dufat ze zvysok rozvodu bude OK.
Odpovědět
Profilova fotka
@vimamima místo závady se dá najít termokamerou.
Odpovědět
@vimamima kdysi jsem zkoušel různě experimentovat s vařením ppr a aby se udělal tekoucí nebo jinak nekvalitní spoj je hodně složité. Navíc by to teklo ihned po natlakování. To že to praskne po nějaké době, bych spíš přisuzoval tomu že někde na trubce neni natažený mirelon. Třeba na nějakém Tčku, to je pak napevno zalité v betonu a postupně pohyby způsobené tepelnou dilatací prostě materiál v nejslabším místě roztrhnou.
Odpovědět
@jakuda mohu poprosit o bližší info? Dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
@sarka49 Při úniku vody dochází vlivem nasákavosti okolního materiálu ke změně jeho tepelné vodivosti, což se projevuje zvýšenou teplotou materiálů v okolí místa poruchy. Rozdíl teplot bývá dostatečný na to, aby se to na displeji termokamery projevilo. Když takto naleznete místo poruchy, je možné ho lokálně opravit a nechat proschnout.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?