Přechod mezi dlažbou a vinylem

Dobrý den, právě jsme ve fázi výběru dlažby do koupelny. Líbí se nám jedna od Rako a ta má tloušťku 1 cm. Ale na chodbě budeme mít vinyl, chtěli jsme tloušťku 4-6mm, ale teď nevíme jestli nám tam nevznikne ve srovnání s tou dlažbou moc viditelný schod. Vím, že se dává ta přechodová lišta, ale půjde to tím skrýt? Nebude to vypadat blbě? Máte někdo různé tloušťky podlahových krytin v jednotlivých místnostech? Díky za odpovědi.
Odpovědět
@oren Ano, my. Plánujeme ve většině místností vinyl a v některých dlažbu, ale s tím se musí počítat předem - lepený vinyl má tloušťku 2,5 mm a dlažba 1 cm, takže jsme to tak vysvětlili podlahářům a teď po vylití podlah jsou výškové rozdíly mezi místnostmi cca 8 mm.
Odpovědět
@oren Máme to tak u dvou dveří. Když se dveře otvírají na vinyl, při zavřených není lišta skoro vidět, ale dveře jsou trochu výš. Při otevřených dveřích je trochu vidět "fuka" pod lištu, ale po pár dnech se to okouká. Když se dveře otvírají na dlažbu, lišta je při zavřených dveřích víc vidět, ale obložka kreje boky lišty. Rozdílné výšky moc dělat nešly kvůli navazujícímu schodišti.
Odpovědět
@oren jak píše Horst když chcete různé výšky krytin tak se stim počítá předem a podle toho se vylévá podlaha do nuly i s krytinou. Teď už asi moc nenadelate a budete mít schod
Odpovědět
Profilova fotka
Nebo to pod vinylem ještě dorovnat samonivelačkou.
Odpovědět
Idealne je to riesit pri vylievani podlah. Kde bude musiet byt ina vyska poteru pod vinylom a pod dlazbou. Ak sa na to nemysli, je to mozne vyriesit prechodovou listou, Nie je to idealne je tam trochu rozdiel vo vyske, ale nie je to nic strasne. Nam to napriklad urobili prvykrat zle (novostavba, byt) a ked sme tam boli pred odovzdanim bytu, tak sme sa dohodli, ze vynil vytrhaju a vyleju nivelacku, nech je to zarovno. Je to ale otazka, ci tam nebude problem s HS portalmi kvoli zarovnaniu s podlahou. Dalej este mozem doporucit nedavat si prechodovu listu, ale nechat tu medzeru vyplnit len akrylom, alebo len minimalna sirka. Kazdy bude vraviet, ze sa to tak nerobi, ze sa to neda, ale da sa to. Len im to treba aspon ukazat na obrazku.
Odpovědět
Díky všem za odpovědi. Asi jsme to měli mít líp promyšlené. Ale teď když nad tím přemýšlím tak budeme mít problém asi na víc místech. My jsme našemu staviteli říkali, že bude všude vynil (click), ale přece v koupelně a technické a v garáži je přece jasné, že musí být dlažba. To si nedovedu představit jak by to vylévali na jinou výšku. Takže to máme určitě všude vylité na jednu výšku.
Odpovědět
@kofejn a jaká je tloušťka toho vynilu a jaká dlažby?
Odpovědět
@oren no jasné to není viděl jsem už koupelnu i technickou s vynilem ikdyž sám bych si to nikdy nedal. A v garáži nemusíte mít nic není to podmínkou bohuzel leda mít chody a nebo ještě podlahy vylít ale to bych nešel časem si člověk na to zvykne osobně taky mám malý schůdek na WC a koupelny.
Odpovědět
Jako jasně, člověk si zvykne na všechno. Mně ta lišta přechodová nijak nevadí. Měli jsme je v bytě a já je nikdy nijak nevnímala. Mně šlo hlavně o to jak moc to půjde vidět, jak ten rozdíl ve výškách bude “bít do očí”. Tak jak mi to tu fotil @kofejn si to můžu líp představit.
Odpovědět
@oren Přesně tohle mi na některých "profesionálech" vadí - že se zákazníků, kteří většinou staví poprvé a naposled, jen zeptají "Jak to chcete?", místo aby poradili a na takovéto věci je upozornili.
Odpovědět
@oren Dle výrobců je dlažba 8mm a vinyl 5,4mm.
Odpovědět
@horst_fuchs na to si platíte hříšné peníze za stavební dozor (stavby vedoucího) nebo už máte mít vymyšleno předem a má to být v projektu. Já taky jak někomu jdu dělat elektřinu se zeptam do jaké výšky chcou zásuvky případně vypínače akdyz nejsou podlahy jedu od nuly a pak když jsou podlahy jinak vysoké tak od podlahy jsou jinak daleko. Ano je to trošku ale za specifických podmínek to jde vidět jak to skáče.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@oren Ano, to, že bude v garáži dlažba je naprosto jasné, ale pouze Vám. Protože např. mně je naprosto jasné, že v mé garáži bude leštěný beton. Co tím chci říci, všem subdodavatelům to chce vše vysvětlil do nejmenšího detailu a ještě tak, jako malým dětem, aby vše dobře pochopili. A k tomu je nejlépe během realizace důkladně sledovat. Jen tak je nějaká šance, že by to vše mohlo dopadnout dle očekávání.
Odpovědět
@edison101 Jistě, ale empatický člověk, který celý život vylívá podlahy, by na možnost rozdílné tloušťky podlahových krytin měl zákazníka upozornit automaticky, protože si to každý nemusí vždy včas uvědomit. Jak by se vám líbilo, kdybyste zavezl auto do servisu a oni vám při výměně oleje nevyměnili i filtr, protože jste to výslovně nepožadoval?
Odpovědět
@horst_fuchs trochu špatně zvolený příklad ale chápu to. 😁 A druhá věc je málo kdo to bude říkat protože se budou více jebat s tím tak budou muset dát něco mezi místnosti nebo vylevat na víckrát. Nevím jak to přesně dělaj když se použije třeba anhygrid my když je dělali různé výšky podlah tak se to dělalo na víckrát
Odpovědět
@edison101 U nás sfoukli vylití anhydritem komplet za jeden den s tím, že každá místnost včetně vstupních otvorů byla obehnaná nějakou dilatační páskou, takže to vylívali místnost po místnosti. Předtím to se mnou při zaměřování procházeli a ptali se, jaká krytina kde bude.
Odpovědět
Profilova fotka
No pokud už to je vylité, tak budou výškové rozdíly. Já jsem stál dva měsíce na objednávku nového polystyrenu, protože objednali všude do stejné výšky a já jsem to zjistil, až když to začali dělat. Přitom jsem chtěl mít v místnostech s dlažbou snížené podlahy, aby rozlitá voda nevytekla do zbytku domu, ale odtekla do odpadů přes sprchu nebo výpusť. Trošku nevýhodné je, že se kachlička u dveří musela vyspádovat směrem k podlaze a ty dva centimetry jsou poznat například na delších a seřezaných zárubních. Lištu jsem nahradil tmelem v barvě dřevěné podlahy a je to OK.
Odpovědět
@horst_fuchs to se nám stává běžné ve znackovem servisu při pravidelných ročních servisních auta,jsou tam na presdrzku a to doslova a jde o Autobond Ostrava
Odpovědět
@pyramis my trebas máme v garáži na podlaze obyc.beton a tam kde parkuje auto ho máme natrénovat nějakou spesl barvou,ať nám soli z auta ten beton nenici a v pohodě už 17 let!
Odpovědět
@edison101 my trebas máme v koupelně odjakživa pvc na zemi a v technické, 8m2,máme nějaký obyc.koberec,je to jedna z místnosti v domě.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?