Přechodové lišty u vinylové podlahy?

Profilova fotka
Zdravím, čeká nás pokládka vynilové podlahy (plovoucí, na HDF desce, klikací). Zajímalo by mě, u vás kdo máte vynil položený ve velkém prostoru, třeba obývák+kuchyně okolo 50-60 metrů čtverečních, museli jste dávat přechodovou lištu uprostřed místnosti? Výrobce i dodavatel stavby doporučuje dát přechodovou lištu nejen do dveří a míst kam se normálně dává, ale třeba i doprostřed místnosti (prý se má dávat nad 13 m). To se nám přirozeně moc nechce, chtěli bychom mít tento velký prostor bez přechod. lišt, připadá mi to jako blbost, jak to máte vy? Kam všude jste lišty dávali? Nejradši bych je nedávala ani do dveří a průchodů mezi místnostmi, kdyby to bylo možné (pod dveřmi bych je ještě snesla). Nedovedu si představit, že budu mít mezi kuchyní a obývákem přechodovou lištu na naprosto nesmyslném místě, kde se bude pořád chodit. Hrozí nějaké komplikace, když je tam nedáme? děkuji za názory.
Odpovědět
Profilova fotka
v zivote jsem o tom neslysela - mame op+kk cca 50m2 a nebude tam zadna lista nad ramec tech, co jsou nutne ( u nas prechod na jiny vinyl v hale) My budeme mit ale vinyl lepeny
Odpovědět
Profilova fotka
U nás jsme to řešili takhle a paráda ;-)
Odpovědět
Kde je ten přechod?
Odpovědět
@ambrozek Můžu poprosit o detaily jak jste řešili, aby ten dilatační pás pod dveřmi nebyl vidět?
Odpovědět
Profilova fotka
Posílám foto dveří
Odpovědět
Žádnou lištu nedávejte! My jsme se dohodli s podlahářem, že tam žádnou lištu dávat nebude, a že to bude na naše riziko. Máme lepený vinyl v celém domě a nemáme ani jednu lištu. Neznám nikoho, kdo by s tím měl následně problém. Navíc Vy máte plovoucí, tak to jsou lišty úplný nesmysl. Pokládka musí probíhat při konstantní teplotě cca. 20°C.
Odpovědět
Mame lepeny vinyl v kuchyni, obyvacim prostoru a na chodbe, cca 50 m2, a bez prechodove listy. Pokladal ji podlahar (vcetne nivelacky) a o nutnosti dilatace nemluvil.
Odpovědět
Máme v celém domě lepeny vinyl a listy jen kde je přechod do koupelen .Nikdy jsem nikde neviděla prechodovou listu jen tak kvůli velkému prostoru.
Odpovědět
Záleží na výrobci podlahy a podlaháři, který si tu práci vezme na triko...u kvalitních vinylů - zámkových, jako je třeba Adore Regent, je tam garantováno více jak 100 m2 bez přechodové lišty. Ale je to výrobce od výrobce.
Odpovědět
Profilova fotka
@morcice budeme pokládat sami, výrobce doporučuje každých 11 metrů a 8 metrů (záleží na směru) udělat diletační spáru, nakonec asi uděláme jen pode dveřmi nějakou co nejméně nápadnou :) díky za postřehy
Odpovědět
Máme Gerflor a nebylo to potřeba. Podlahu máme v jednom kuse:-) Jen samozřejmě ve dveřích :-) Asi bych to uprostřed místnosti taky nechtěla :D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nakonec jsme to vyřešili s výrobcem a přechody budou jen mezi dvěřma. díky všem za komentáře!
Odpovědět
Článek se načítá
Máme vinyl na 130 m2 a přechod listy jen do koupelny a ke vstupní chodbě, tam navazují na dlažbu..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?