Přírodní kámen na podlahy

Dobrý den, máte někdo podlahu z nějakého přírodního kamene? Jakého? Jak se to udržuje a jaká je odolnost? Hodně se mi líbí vápenec, ale i světlý mramor.
Odpovědět
Snad někdo napíše, mě se líbí indický pískovec
Odpovědět
S piskovcem pozor, i vlastne s vapencem. Pokud nebude mit povrchovou upravu treba lak, pryskyrice ci podobne jine upravy, tak je to nasakavy. Mame zkusenost z exterieru napr. z popadanych tresni na piskovec a musel prijit kamenik, nejde to jen tak vydrhnout.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt máme broušenou břidlici. soused má žulu. břidlice je hezčí, ale je měkčí, takže když spadne něco tvrdého, občas se udělá vryp. máme ji impregnovanou přípravkem Bellinzoni Idea Dark a umýváme normálním prostředkem na mramorové podlahy. Žula se dá mýt jakýmkoliv čističem. u mramoru počítej, že je měkčí než břidlice a budeš muset striktně používat prostředek na mramorové podlahy a tak jednou ročně voskovat. @jajinka121 pískovec bych si na podlahu nedal, ty kameny jsou porézní a budou nasákávat cokoliv, co na ně ukápne. musel by se opravdu dobře napenetrovat a pak udržovat. Na obklad je super, ale na podlahu bude asi opravdu nejlepší ta žula.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Nám se břidlice taky líbí, takže jsme si nechali udělat břidlicové obklady. Obecně tíhneme k tradičním materiálům, takže kuchyně z masivu, nábytek z tmavého dřeva. Někdo by mohl říct, že to u nás vypadá dost temně, ale opak je pravdou, jsme hodně pozitivní. Břidlici jsme brali přímo od těžaře odsud: https://www.moravskabridlice.cz/kamen... byla s nimi parádní spolupráce. 🙂
Odpovědět
Nakonec zvolíme asi travertin na podlahu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?