Renovace podlahy, prkna pod linem nejsou rovná

Potřeboval bych poradit ohledně renovace podlahy. Tu tvoří trámy ( mezi nima je pravděpodobně škvára ) na nich jsou nefalcovaná prkna a na tom lino. Jedná se o kuchyně a jelikož bude nová, tak k ní chci i nové lino. Nemohu jen dát nové lino a šmytec, protože prkna pod linem nejsou rovná, prostě ve stávajícím linu je vidět obrys prken. Vím, že je možnost položit a šroubnout OBS desky, ale to zvedne podlahu cca o 2 cm a to bych nerad. Existuje údajně nějaká stěrka na prkna, ale nevím zda to tak je..díky za každou radu. Jo a uvítal bych radu i ohledně lina, bude to určitě v rolých, ještě nevím jestli vinyl nebo klasika, rozhodne co je pro to vhodnější a taky cena...
Odpovědět
Měli jsme to stejně a bohužel jsme dali ty OSB desky a byla to chyba :-( Ty nerovnosti z OSB desek jsou skrz lino protlačené a proti světlu je to vidět a vůbec to nevypadá pěkně :-( Měli jsme to vybrat a udělat betony, navíc stará prkna místama vržou :-( Úplně napikaču. Nejlepší by bylo to vybrat a udělat betony, jestli máte možnost ;-)
Odpovědět
Prkna bych pořádně přišrouboval do trámů a hřebíky zatloukl. Samonivelační stěrka na dřevěnou podlahu existuje, ale pod linem bych se bál, že stejně časem rozpraská a obrysy prken se opět ukážou. Vinyl je pevnější, proto bych šel raději do něj. Ale já jsem se s vinylem setkal jen v podobě dílců, které se na podlahu lepí. Je to dost tvrdý, neumím si představit, jak to rozbaluju z role. :-) Přeji hodně zdaru. :-)
Odpovědět
@pe.martina Tomu se dalo zabránit tím, že se na prkna nasype slabá vrstva křemičitého písku, na kterou se desky položí a prošroubují. Jednak se tím vyrovnají nerovnosti a jednak se omezí vrzání. Ale určitě v tom případě desky péro-drážka. To pro příště. :-) Jestli Vás to uklidní, i pro mne je to novinka, se kterou jsem se setkal zhruba před třemi měsíci. Hold - pořád se je co učit. :-D
Odpovědět
@jenday člověk se učí celej život ;-) my jsme hlavně věřili firmě, která nám to dělala a bohuželto byli fušeři :-( dokonce nám nechali pod linem kámen :-( Ať vyberete dobře ;-) a jste spokojen :-)
Odpovědět
@jenday napenetrovat, roztáhnout perlinku a vylejt stěrkou...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?