Retifikovaná dlažba - ano nebo ne?

Ahoj, kdo máte doma retifikovanou dlažbu. Stojí za to si připlatit? Je lepší na údržbu? Zanáší sespáry méně? Jde "jen o vzhled"? Nebo vidíte i jinné výhody?
Odpovědět
Profilova fotka
Zatím nemáme, ale líbí se mi víc. Myslím si, že jednak ty užší spáry vypadají moderněji a pak taky ten obklad nemá zaoblené hrany, to se m taky líbí víc. Jak je to s údržbou netuším. Spíš zjišťuji, že je problém je sehnat v daném odstínu a formátu, který bychom chtěli. Pak taky nevím, jak je to s kvalitou. Někdo nám říká, že retifikovaný obklad, který se prodává za cca 500-600,- Kč/m je nesmysl. Tak nevím no.
Odpovědět
@kkoudelka No taky narážíme na to, že není ve veselejších barvách, vlastně nevím proč. Jedna paní teď v obchodě říkala, že retifikovaný-2mm spára, neretifikovaný- 3 mm. Což je dost malý rozdíl. A zajímalo by mě proč je nesmysl retifikovaný obklad za 500-600?
Odpovědět
Profilova fotka
@zdeenula šíře spáry je věc jedna, ta by mi asi ani nevadila. Jde spíš o to, že ty rekt. jsou rovné, nemají zaoblené hrany a pak to prostě (podle mě) líp vypadá. A ta cena, no třeba Rako jich má za těch cca 5-600 Kč celkem dost, ale prý je to ve vel. 30x60cm asi i výrobní problém, obklad je už dost velký. Jsem ale laik, nevím, jak to opravdu je.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych do jiných než kalibrovaných snad ani nešel. Jednak se dají udělat lepší spáry a pak i práce při pokládce je o dost lepší a bez kompromisů.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?