Schody z masivu nebo z vinylu?

Ahojte, chtěla jsem vás poprosit o názory....řešíme jestli v našem novém domečku udělat schody z masivu nebo z vinylu. Cenově to vyjde téměř nastejno. Všechny podlahy v domě jsou z vinylu a přikláněli jsme se k vinylovým i kvůli pejskovi (v budoucnu i dětem), protože na vinylu to nebude tolik klouzat. Máte někdo zkušenosti s vinylovými a dřevěnými schody a znáte jejich klady a zápory? Budu vděčná za jakoukoli pomoc :)
Odpovědět
@verunka8681 Toto také řešíme. Můj bratr má v domě z masivu, když je nepřejedeš Prontem či něčím takovým, tak kloužou méně než ty s vinylem ... Takže i my budeme dávat dřevo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@symcca nepřijde mi, že by schody z vinylu klouzaly nebo byly více kluzké než dřebo. Určitě vinyl je stálejší. Pokud je masiv pouze na nášlapech, je to krásné, ale za mne nepraktické. Celé obložení schodu masivem zase extra drahé :-(, ale je to můj názor.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud bych měla v celém domě vinyl, dala bych vinyl asi i na ty schody - je tu dost lidí, co to tak má a nevypadá to vůbec špatně! My nemáme schody z masivu, ale z 3-vrstvé dřevěné podlahy - těch možností je určitě víc ;-)
Odpovědět
Asi tak, dřevěné schody mají své kouzlo, vinylové budou odolnější a lepší na údržbu...... Pokud budou podlahy ve vinylu, udělal bych v něm i schody, aby interiér působil ucelenějším dojmem.
Odpovědět
Profilova fotka
@verunka8681 mame taky vsude vinyl a udelali jsme i schody, vypada to super. Puvodne jsme chteli masiv a jsem ted rada za vinyl.
Odpovědět
@petrusm :-) vaše schody vypadají opravdu krásně, prosím tě nevíš kolik stojí ta lišta, která je na každém schodu?
Odpovědět
Profilova fotka
@verunka8681 v kalkulaci mame 305 Kc za metr
Odpovědět
@petrusm díky ;-)
Odpovědět
@petrusm Dobrý večer. Máte nádherné schody. Můžete mi prosím napsat na kolik vás vyšly a doporučit stolaře? Moc děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@lipali diky :) mame dve schodiste po 16ti schodech a komplet vcetne vyrovnani schodu, materialu a prace 55000 Kc. Stolare jsem nasla pres nejremeslniky - delal nam tri vestaveny skrine a kuchyn a super - pan Zaňka z truhlarstvi Zaňka.
Odpovědět
@petrusm Děkuji moc za kontakt. Jste moc hodná. Až to bude aktuální zkusíme ho kontaktovat. Ještě jednou díky moc.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@petrusm Dobrý den, mohu se zeptat velmi laicky.. ty schody jsou betonové a na nich je vinyl? Resp., co je pod tím vinylem? :-) Děkuji za odpověď, Andrea.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@sedrika2 schody jsou betonove, ale puvodne bylo v planu drevene schodiste, takze je na nich nejak pridelana osb deska a pak az vinyl :)
Odpovědět
Přidám se s dotazem. nemáte někdo zkušenost s vinylovými schody, kde ale není lišta, ale ten vinyl je ohýbaný?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@janicka1984 koukni na diskusi... nám to teď budou nacenovat, prý máme počítat cca 30-36tisic... a máme schody jako vy!
Odpovědět
Profilova fotka
@janasep dekuji. Ukazu to manzelovi a probereme to. Rozdil v cenach je sileny :-(
Odpovědět
@janicka1984 za málo. Ještě jsem ti poslala email 😉
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@petrusm co to mate za lišty kolem schodu?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
@petrusm ahojky, chtěla jsem se zeptat zdali schody s touto lištou nejsou moc kluzké? Děkuji za odpověď.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj, obnovuji dotaz na obložení schodiště masivem (dub). Máte někdo aktuální cen.nabídku? Abychom měli cca představu (20 schodů+podesta). Díky :)
Odpovědět
@dita_a_ivan Dobrý den,máme buk nebo dub,teď nevím. Obložil sem si bet.schody sám. Sehnal sem si dřevo,nechal řiznout u truhláře-obloučky na hraně schodu a délku schodu. Mám dřevo jen na stupnich a podestě. Na podschodnici mám bilou slabou desku. Cellově 25 000Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
@danula85 díky. U nás to bude komplikovanější..mame staré teracco schodiště a co schod to originál..:-N takže svépomocí těžko, bude to muset udělat truhlář skutečně na míru
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
@petrusm mate to krasne. Mužů se zeptal co to mate za bílou listu kolem schodů ? Klasika co se dává na podlahu nebo nějaká tensi? Dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj všem (@danula85), ještě dotaz na povrchovou úpravu dřeva - schodiště - lak nebo olej? Máme doma obě varianty: na podlahách lak, kuchyňský stůl olej.. a oboje má své pro/proti. Tak by mne zajímaly zkušenosti se schody (zatím se přikláníme k laku).. díky!
Odpovědět
@dita_a_ivan A neklouzal by ten lak, speciálně na schodech? Já myslela, že na schody se dávat nesmí...? Ale možná jsou ty možnosti někde jinde než kdysi. Tchán má zalakované schody a je to neskutečná klouzačka.
Odpovědět
@dita_a_ivan - ahoj prosim ta ako ste dopadli so schodami davali ste dub a cena cca? Diki moc za odpoved mas fotku?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?