Skladba podlahy pro podlahové teplovodní vytápění

Ahoj, měl bych takový dotaz. Rozhodli jsme se že budeme dávat teplovodní podlahové vytápění kde bude připojený i na krb. Otázka je jak velkou jste dávali izolaci pod podlahu? Máme spočítanou ztrátu na nějakých 7,3 ale z menším venkovním zateplením. Máme počítanou dle projektu 100mm které je dle stavebníka málo. Takže budeme dávat minimálně 150mm a budou trojskla takže bude ztráta úplně jiná. Stavět budeme z Heluz 300mm. Ale hlavní co mě zajímá tak jak velkou máte izolaci v použití vodní podlahové vytápění. Díky za rady :)
Odpovědět
Rád bych byl taky za kontakt na firmy které Vám realizovali vytápění. Chtěl bych osvědčenou firmu s kterou někdo má zkušenosti. Děkuji
Odpovědět
Do přízemí 150 mm a do patra 40 mm. P.S : stavebník jste Vy :-)
Odpovědět
Do zakladu nebo az na zakladovku? Jde o to aby jsme netopili do země. Diky
Odpovědět
Na základovku. Do základovky se myslím žádná nedává, respektive základové pasy se obkládají izolací, ale vertikálně. V této izolaci budu mít mj. vedeny vodorovné rozvody vody. Na ní se položí reflexní folie, na kterou se položí had topení a ten se přes tu folii nacvaká do izolace příchytkami. Také je řešení místo příchytek použít systémové desky, ale celé se to tím zbytečně prodražuje - jsou to vyhozené peníze navíc,. To celé se zalije anhydritem nebo betonem. U anhydridu je požadavek dát ho min. 35 mm nad trubky topení ( ty mám 16 mm, tj celková výška anhydridu včetně zalitého topení by měla být min 51 mm), u betonu je to o 20 mm víc. Na to už se dává finální podlahová krytina, někdy ještě s podkladní vložkou. Pozor, každý typ podlahové krytiny má jinou vyšku, právě anhydridová vrstva slouží k tomu, aby doladila tyto rozdíly a neměl jste při přechodu 2 typů krytin schody.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
My máme 22 - 25 cm, resp. 2 x 10 cm + systémovka, která má v místě špuntů 5 cm. Tam, kde podlahovka není, máme + 5 cm EPS. Na tom pak beton. Ale je to NED s TZ 2,4 kW. Těch patnáct u vás by asi bylo optimum, pokud tedy ještě nemáte vyzděno a připravené otvory pro dveře a francouzská okna či terasovky. Jinak bych si dal s pokládkou EPS pod podlahou dost záležet - firmy to moc neřeší, hází to tam a pak to přelijí betonem či anhydritem. V mém případě bych místo 2 x 10 cm + systémovku volil 4 x 5 cm + systémovku. První vrstvu bych určitě pokládal do řídkého lepidla (kvůli nerovnostem hydroizolace) a každou další vrstvu bych ve spárách i na sebe pěnil, aby izolace z EPS byla před zalitím celistvá a absolutně pevná.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?