Sklo na zemi před krbem v jedné rovině s podlahou

Profilova fotka
Zajímalo by mě, zda někdo z vás má sklo před krbem a má ho v jedné rovině s ostatní podlahou? Mohli byste mi dát nějaké foto? A řešili jsme toto už při vylévání podlah a udělali ten odskok? Stále váháme jak to udělat a co tam dáme. Předpisy nám určují, že musí být část před krbem chráněná 80 cm dopředu a nám to přijde strašně moc - bude to zasahovat hodně a tak si říkáme, že by bylo fajn, kdyby to bylo v jedné rovině. Poradí někdo prosím?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Nikdo?
Odpovědět
@1leontynka já tedy nechtěla psát, protože nemam ani krb a ani sklo zároveň s ostatní plochou :-D (máme kamna a pod tim sklo na vinylu) , ale.......jen jsem si říkala, jestli by to bylo čiré sklo, tak jak by to vypadalo položené např. na betonu.......to by se mi asi nelíbilo, jak by to bylo vidět ;-)
Odpovědět
@1leontynka Ahoj, my tohle aktuálně řešíme a nakonec skončíme u skla normálně položeného na podlahu a přilepeného silikonovým lepidlem, aby se pod ně nedostával binec. U té varianty o které přemýšlíš je to dost problém - nikdy ti to nebude sedět přesně na milimetry a pak tam třeba budeš mít mezeru kam se ti bude dostávat prach a tak. Neříkám, že je to nemožné, ale neumím si to moc představit. Poté co jsem viděla jak v novém domě dokázali u kamen zkazit přechod - kachličky na plovoučku (schodeček a ještě taková lišta žes o ni zakopávala už při pohledu) tak jsem názoru že jedině sklo na podlahu. Ale nejsem podlahář :-) Máte někoho kdo si na to troufá?
Odpovědět
@1leontynka "...část před krbem chráněná 80 cm dopředu ..." to jako že to sklo musí vyčnívat 80cm před krbem? To je nějaká blbost, ne? Pár skel jsem už viděl a ždáné nepřesahovalo tolik. U skla bych v každém případě nechal srazit hrany, ale ono zase až tak tlustý nebude. Jako že nesmí 80cm před krbem nic být, to chápu, ale jinak mi to hlava nebere. Nevyložili jste si to špatně? Rád se nechám poučit, zkušenosti nemám, jen hodnotím podle toho, co jsem viděl.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 já sama nevím, manžel to kdesi vyčetl, tak se musím podívat co přesně tam píšou Přijde nám to totiž taky šílené moc. Musíme se pak poptat krbaru co nám budou ten krb zapojovat. @littleluu9 nemáme zatím nikoho a jelikož nam budou ve středu lít podlahy tak už moc času na rozmyšlenou nemame
Odpovědět
Profilova fotka
Norma přikazuje dlažbu, která se obkládá 800 mm před ohniště a 400 mm od boku ohniště nebo lze použít lisované nebo extrudované desky, které nesmí být hořlavé nebo schopné jakkoli šířit požár. Místo dlažby lze použít i speciální plechové tabule či skleněné desky. Ono to má logiku a jeto kvůli bezpečnosti
Odpovědět
Máme dřevěnou podlahu a sklo zapuštěné. Rozdíl výšky jsme neřešili u betonu, ale až u dřeva, když pokládali podlahu, tak výška dřeva je 2,6cm, jen v prostoru před krbem dávali dřívka 2,1cm (snad ty cm nekecám, to ví manžel přesně, ale v principu je to jedno) Foto před sklem a nyní, je to krásné a dojem celistvé podlahy neruší žádné jinak barevné kachle.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici ano, přesně tak jak píšeš to říkal manžel. Takže to chápeme dobře a má to tedy být opravdu těch 80 cm?? @subsomi mohu se zeptat, jak daleko před krbem to sklo máte? Vypadá to docela dost - je to těch 80 cm?
Odpovědět
Profilova fotka
@1leontynka Norma říká 80 cm. Samozřejmě to spousta lidí obchází, když to při kolaudaci jde. Je to každého věc ;-)
Odpovědět
@subsomi to je moc pěkné
Odpovědět
@breberka děkuju :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@subsomi Mužu se zeptat jak to je treba s neporadkem, dostava se neco pod to sklo nebo ne? Děkuji
Odpovědět
Článek se načítá
@klaruska5 okraj je zasilikonovaný, takže se tam nic nedostává, ani není poznat, že tam silikon je, je průhledný, kdyby si k tomu někdo klekl a podíval se zblízka, tak by silikon poznal, ale běžně to vidět není; když si hodně zvětšíš tu moji poslední fotku, tak je to trochu poznat
Odpovědět
@subsomi Krása :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Dobry den, rada bych se zeptala, jestli je mozne mit pred krbovymi kamny klasickou podlahu, kdyz budeme mit zadni prikladani. Tou normou jste me docela zaskocil, nechci mit v obyvaku dlazbu ani sklo. Prikladani bude z technicke mistnosti, kde bude dlazba, ale nevim jestli to pri kolaudaci projde i z te druhe strany, kde nechci mit nic. Dekuji za odpoved.
Odpovědět
Profilova fotka
@ldilmaghani Viz norma: http://bozp.lf1.cuni.cz/po/detail/tep...
Odpovědět
@ldilmaghani pokud to tam nebude otevíratelné, tak tam nic být nemusí, pokud se to bude dát otevřit, tak něco být musí
Odpovědět
Profilova fotka
@ldilmaghani Zrovna za sebou máme revizi krbu a komínu.Máme také přikládání ze zadu,ale z obýváku se dají dvířka otevřít a proto musíme mít před krbem sklo nebo dlažbu 80x40 cm. Jinak to neprojde kolaudací. Kdyby to otevřít nešlo, sklo by být nemuselo. Nejlepší je se zeptat na příslušném stavebním úřadě.
Odpovědět
Profilova fotka
Moc vam dekuji za odpovedi.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@subsomi Můžu se zeptat, zda při kolaudaci komise sklo komentovala? Podle fotky není absolutně podle normy, protože nesplňuje podmínku kdy má být od hrany do boku 40 cm. Díky za odpověď
Odpovědět
@honsik paní neřekla vůbec nic, myslím, že sebou ani neměla metr, aby přeměřovala; neměla zájem hledat chyby
Odpovědět
Profilova fotka
@subsomi pěkné řešení!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Prosím je norma stále platná? Chceme dřevěnou podlahu a toto mě tedy zaskocilo
Odpovědět
@missyyyyy Podivejte se, co pise vyrobce te krbove vlozky.
Odpovědět
@ldilmaghani omlouvám se omyl.
Odpovědět
@puhelin děkuji zatím ještě nemáme... ale určitě se pak zeptám.
Odpovědět
@missyyyyy Byva to v produktovem listu. Zakladni rozmery vychazi z normy, ale pokud vyrobce pozaduje tu nehorlavou plochu vetsi, musite pouzit jeho rozmery.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to nakonec riskli a zepředu máme jen podlahu bez žádné ochrany. Příkládáme zezadu a předek vůbec neotvíráme. Sice to jde, ale špatně, není tam klasická klička, ale taková páčka která se musí ještě něčím povystrčit a úředník by to určitě neotevřel tak jsme se ani nebáli. Ve finále to vůbec neřešili, ale samozřejmě záleží na lidech a konkrétním úřadu...
Odpovědět
@ldilmaghani Je to hlavne pro vas. Kdyby z toho vznikl pozar, ma pojistovna jasno a vy bohuzel smulu...
Odpovědět
Zrovna jsem mluvil s borcem co nám stavěl krbovku: 80cm je norma nikoliv povinnost a už vůbec ne ke kolaudaci. Běžně si lidi prej dávají 50cm aby si nezničili podlahu. Když vám vystřelí z krbu uhlík 3 metry daleko třeba na záclonu, tak je vám to stejně k prdu. Jak zde napsala "puhelin", jde hlavně o pojišťovnu, tá vám to potom neodpustí.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?