Spáry u velkoformátové dlažby

Mám dotaz k položení velkoformátové dlažby (60x60). Obkladač mi řekl, že pokud je podlahové topení, tak neudělá spáru menší než 4 mm (že míň prostě nedělá a u něj přes to vlak nejede). Mě se to zdá moc. Nevím, nerozumím tomu. Musí to tak být? Děkuji!
Odpovědět
To máte elektrické topení přímo pod dlažbou? U teplovodního je průběh teplot podlahou plynulejší a nejsou tam velké rozdíly teplot, proto by ani nemělo logiku to řešit u dlažby. Navíc ta spárovačka není zrovna pružný materiál, spíše je třeba zaměřit se na dilataci po obvodu a u dveří. Mám přesnou dlažbu 60x60 a spára je myslím jen 1,5mm, 4mm si nedovedu ani představit.
Odpovědět
@martin_s Budeme mít teplovodní vytápění. Mě se ty 4mm právě zdají moc. Takže asi budu muset najít jiného obkladače.
Odpovědět
@camiben to je blbost .. máme 60x60 na chodbě i v koupelně, spáry do 2mm .. topení el. dráty v podlaze a žádnej problém není ...
Odpovědět
To je tak, když zhotovitel nerespektuje to co chce zákazník. Jedna paní to chtěla bez spár, bylo kolem toho plno keců, ale prosadila si svoje a není žádný problém. Buď to udělá jak já chci nebo ať jde dál.
Odpovědět
Profilova fotka
@camiben v dnešní době dlažba 60x60 není nic velkýho. Je to standartní rozměr a u dlažeb je spíš důležité podklad a správně zvolené lepidlo a nanášení lepidla. Spárovačka hraje roli pokud máte nějakou levnější dlažbu a máte doporučení od výrobce to roztáhnout, ale to je většinou na 3mm. Budu teď dělat 90x90 a spáru 2mm, podmínky jsou tam v lepidle, kde pytel stojí +-700 kč. Spáru pak doporučuji epoxid.
Odpovědět
@milan1965 On mi řekl, že u něj přes to vlak nejede, a ať si to rozmyslíme. V tom případě se tedy poohlédnu po někom jiném.
Odpovědět
@slamer Děkuji moc za odpověď. Dlažbu máme od výrobce Refin (konkrétně Refin Plant) a žádné doporučení jsme nedostali. Jak už jsem psala......asi budu muset najít jiného obkladače.
Odpovědět
@camiben
Odpovědět
Zdravím, rektifikovanou slinutou dlažbu jsem pokládal s kočkou, spára cca 2,5mm vyšla tloušťkou přípravku.
Odpovědět
@camiben máme taky podlahové topení a v koupelně a wc dlažbu 120x60 a co nejmenší spáry a nikdo neřešil nějaké 4 mm.
Odpovědět
Úplná blbost, spáry se u podlahového topení dělat musí, ale ne 4mm. Pán je stará škola. 4mm nemám ani na terase. V koupelně máme 1,5mm
Odpovědět
@xkarlos @camiben beru zpět! Ted jsem to měřil a spary jsou opravdu 4mm 😏... a vypada to naprosto normalně ,. je to o barvě sparovačky ...
Odpovědět
Článek se načítá
@camiben ještě fotky
Odpovědět
Profilova fotka
@xkarlos předpokládám, že nemáte rektifikovanou dlažbu, aspoň né na té druhé fotce z chodby.
Odpovědět
@slamer v koupelně rektifikovaná je, na chodbě není..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?