Vinyl vs. plovoucí podlaha u podlahového topení - porovnání

Vím, že je tu už x diskuzí podobného rázu, ale byla bych ráda za zkušenosti lidí, kteří mají v domě kombinaci těchto dvou typů podlah. Všude čteme, že na podlahovku vinyl, ale v investici je nemalý rozdíl. Tudíž mne zajímá, jestli má investice opravdu smysl. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Je vinyl a vinyl. A je plovouci podlaha a plovoucí podlaha. Jedna plovoucí podlaha stojí v Bauhasu 150 Kč a druhá u Quickstepu 1000 Kč. To stejně je platné i pro vinyl. Smysl ma jedině koupit si to co se mi líbí a funguje. Jo a mám na to penize :-)
Odpovědět
@kossakowski1980 jsem si vědoma rozdílů. Říkala jsem si, jestli někdo nemá zkušenost s obojím a nemůže srovnat. Jde mi hlavně o to, zda je rozdíl u vinylu a plovoučky u podlahovky. Samozřejmě chceme ušetřit a váháme,zda investice do vinylu má význam. Na druhou stranu chceme, aby podlahovka co nejlépe pracovala...
Odpovědět
Profilova fotka
@lindaaa10 Podle mě si ale nerozumíme. Podlahové topení ti bude fungovat s obojím. Tedy pokud to výrobce u plovoucí podlahy nějak nedoporučí. Jaký typ vinylu chceš: lepeny nebo click systém. Na jakého výrobce plovoucí podlahy se koukáš ? Já mám lepeny vinyl z Fatry. Kvůli rozpočtu a vzhledu. Kdybych měl víc peněz tak nebo chytil akci u Quickstepu tak jdu do click vinylu od nich. Plovoucku bych nechtěl. Kdybych měl hodně peněz nebo malou vymeru domu jdu do dřevěné podlahy.
Odpovědět
@lindaaa10 jak se píše výše, fungovat bude obojí, jsou tam ale různá ale, viz právě ty, které se tam zmiňují. Osobně si myslím, že lépe bude přenášet teplo lepená podlaha, ale je to jen můj pocit. My budeme mít podlahu od Meisteru, která i když je plovoucí, tak je velmi vhodná pro podlahové topení. Pod tuto podlahu se dává ještě jejich speciální podložka a i s ní deklarují tepelný odpor podlahy 0.05 m² K/W. No a pokud si to takto komplikujete, tak co vám brání si nechat plovoučku přilepit?
Odpovědět
Profilova fotka
já bych tedy plovoučku nechtěla. zvažovala jsem pvc a vinyl. přítel je tak trošku od fochu a rozhodně preferuje vinyl. budeme mít lepený. klik už přeci jen toho tepla nepustí tolik, je to širší vrstva. ale jde o horní patro domu, méně zatěžované. dole bude všude dlažba. tam by vinyl nepřežil.
Odpovědět
Máme podlahové topení (el.kabely v anhydridu) a dlažbu - řekla bych nejlepší kombinace - ta dlažba to teplo akumuluje. V pokojích plovoučka cca 350,-Kč/m2, vždy značka že je vhodné pro podlahové topení, rovněž "miralon" má značku, že je na podlahové topení. Topení normálně funguje v pokojích je příjemně, topíme 21,5-22 st. do podlahy. Fungujeme 4 roky bez problémů, že by nám byla zima.
Odpovědět
diskuse potvrzuje staré pořekadlo : 100 lidí ,100 chutí . Já dal clickový vinyl od Quickstepu, hlavními argumentty bylo : pocitově teplé (rád chodím bos), a měkké (dobré na klouby), jentak se nepoškodí, když něco upadně není to rána jak z děla (tlumí hluk) a často se ta upadnuvší věc nerozbije (nádobí, telefon,,,), není izolant (dobré pro podlahovku) Proč ne jiné řešení ( z mého pohledu, netrvdím, žem mám patent na rozum) ? : - dlažbu jsem vyloučil hned - tvrdé, studené (byť skvělé na údržbu a může vypadat luxusně). - dřevo- chybí odolnost,je to izolant, přirodní materiál tudíž může drobně "pracovat" (ale vypadá asi nejlépe) - laminát - tvrdší, studenější (ale ty lepší vypadají také dobře a cenově je to o něco přiznvější ...)
Odpovědět
Ještě k ceně vinylu ... při dodání a montáži na klíč (od odborné firmy, která pak drží záruku) je cena samotných lamel cca polovina celkové ceny ...... při započtení podložky, všemožných lišt, .montáže atd se to zvedne tak na dvojnásobek (konkr. u quickstep click vinylu jste na cca 1400 Kč/m2 s DPH) Lepený vinyl je levnější, ale zase musíte mít dokonaleji rovný povrch (tj. se zřejmě nevyhnete broušení) a také není ve finále tak měkký (click je více jak 2 x silnější)
Odpovědět
@kossakowski1980 zvažujeme všechny varianty, ideálně chceme v co nejvíce místnostech stejný typ podlahy. Také se nám moc do plovoučky nechce, ale přece jenom je to podstatný cenový rozdíl. Přemýšlíme, že bychom dali plovoučku do pokojů a zbytek vinyl, protože ceny vinylu jsou šílené. Ale právě máme strach, abychom později plovoučky nelitovali.
Odpovědět
@lindaaa10 nějak ro tu celé motáte PLOVOUCÍ podlaha je TYP, kdy se dílce spojují přes zámky a není potřeba je lepit (opakem je třeba lepená) Tj plovoucí podlaha může být dřevěná, vinylová, laminátová ... Takže otázka jestli vinylovou nebo plovoucí je nesmysl.
Odpovědět
@mp77 jj, vím...měla bych změnit název diskuze (zkusím, jestli to půjde)..on se ten název plovoučka nějak zažil víc než pvc.
Odpovědět
Profilova fotka
@lindaaa10 Kolik mate celkem m2 plochy na podlahy a kolik je váš celkový rozpočet na podlahu včetně práce ? A kdy plánujete dělat podlahy ?
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?