Světlou nebo tmavou podlahu?

Chtěla bych se s vámi poradit o odstínu podlahy do domečku. Dekor je jasný - imitace dřeva Materiál pravděpodobně taky - lino, do obýváku začal přítel uvažovat nad dřevem Místnosti - je to jakoby pás - obývák, chodba, kuchyň s jídelnou. Mým snem je tmavá podlaha, rodina mi ji však rozmlouvá, že si ušiju na sebe byč, že na tmavé podlaze je vše vidět. Je to pravda? Mě se to až tak nezdá. Vidím spíše problém na světlé podlaze, ať už bláto z bot, ale i třeba rozlité pití.. to vše více vynikne na světlé než na tmavé podlaze, nebo ne? Uargumentujte mne proč je ta lepší a ta horší. díky :D
Odpovědět
Profilova fotka
Na tmavé podlaze je vidět HODNĚ prach a to už druhý den po uklizení ! Světlá je na to daleko lepší na ní nenáí vidět skoro nic, krom tedy špíny z bot co máme v zádvěří, tam by asi tmavá mohla být. Ale do obýváku NIKDY :-D jen přes mou mrtvolu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Po přečtení x diskusí jsme se rozhodli koupit podlahu světlou. Na tmavé je údajně vidět pod světlem i šmouhy od vytírání.
Odpovědět
@petrsv1000 tak toto jsem přesně slyšet nechtěla :D :D ale děkuju. V zádveří tmavá bude určitě, právě kvůli tomu blátu a tak.
Odpovědět
Profilova fotka
@cherrytomato a u světlé podlehy jsou zase po čase vidět spáry. Si nevybereš :-) V bytě máme světlou podlahu a po 5 letech jsou vidět šedé spáry, jak u dlažby, tak u plovoučky, a to nejsme žádná prasátka, ale prostě se to tam stejně zažere. V domečku bude v přízemí skoro černá, ale měňavá (metalická) dlažba, a v patře dřevěná a barvou někde mezi - ani světlá ani tmavá - dub ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cherrytomato souhlasím s @petrsv1000 čím tmavší podlaha, tím je na tom více vidět... Je to ale i u nábytku, kdy je prach na tmavém vidět hned, kdežto na světlém povrchu, kromě bláta, čokolády ...apod :-) není vidět skoro žádná špína. My máme tmavou podlahu jen v ložnici, která je malá a z celé plochy podlahy budou vidět tak max. 4m čtvereční, protože většinu místnosti bude zabírat postel a skříň :-) Ale v obýváku, ložnici i předsíni máme dub - Classik Oak vinylovou podlahu Moduelo, kterou bych já zařadila mezi světlé povrchy a zatím super :-)
Odpovědět
koukám, že se mi tu sešel 2x dub, asi se na to budu muset podívat :) každopádně děkuji moc za reakce!
Odpovědět
Profilova fotka
@cherrytomato jj bohužel to je tak ... v ložnici máme tmavou tak vím o čem mluvím, ale tam to ještě docela jde.... v obýváku bych ji fááákt nechtěl ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme nakoupený také dub - konkrétně FatraClick dub toskánský, je krásný, naživo ani nepůsobí tak moc šedě jako na fotografiích.
Odpovědět
tmavou nikdy, má ji mamka a děs běs, my máme světlou patinu dub bělený a super, děti mají azurovou s nějakým písmenem, drahá byla jako blázen a je to taky šílený, i po vytírání ji musím vytřít do sucha, ta světlá v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme teď v bytě světlou i tmavou plovoučku a přijde mi, že je to vidět na obojím stejně, tak nějak normálně. A dub jsme si dali teď do baráku a přijde, že na tom opravdu nic moc vidět není, asi je to takový kompromis mezi světlou a tmavou barvou.
Odpovědět
Profilova fotka
@petka80 @cherrytomato Jojo, myslím, že dubová podlaha je na tohle nejlepší. Zase teda záleží jaký je to dub, protože těch odstínů je opravdu spoustu a jsou i tmavé duby, ale ten klasický je na údržbu podle mě nejlepší, ani tmavý ani moc světlý...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych spíš přemýšlela, jak tu tmavou podlahu sladím se zbytkem domu, ona je hodně výrazná a dost to všechno ovlivní..... Já jsem na tohle moc konzervativní asi, i když třeba takový ořech se mi líbí moc. Ale volila jsem nakonec světlejší.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
máme tmavou v celém přízemí, je na tom opravdu vidět každý smítko,ale počítali jsme s tím, že budeme každodenní otrok vysavače :-N
Odpovědět
Mne sa paci tato a tu si aj dam :P http://www.podlahyegger.cz/egger/perf...
Odpovědět
@deto_oesya tak ta je úplně nádherná a takovou jsem si představovala no. A právě taková mi byla rozmlouvaná... :(
Odpovědět
Profilova fotka
@cherrytomato My máme v obýváku" shnile počmáranou "a naprostá,ale naprostá spokojenost...neni na tom vidět nic ani kdybych tejden nevytřela:)) a nahoře skoro bílou a děsný...šmouhy od vytření sice vidět nejsou jako na tmavé ale ty spáry...shnilou mam v albíčku i detailně nafocenou,tak mrkni:))
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya Ta je moc pěkná! Už je trochu tmavší, tak snad na ní nebude taky všechno vidět, ale možná ne, když je "žíhaná", tak se ten prach trochu ztratí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
V obýváku s kuchyní mám tmavě hnědou. Je sice krásná, ale do tak frenventované místnosti je to za trest... každá kapka, šlápota, prach i škrábanec, vše je hned vidět. Mohla bych vytírat každý den... V chodbě a pokojích dole máme tmavší žíhanou a tak je ok, na ní není skoro nic vidět.
Odpovědět
My jsme si nechali postavit menší domeček, a zvolili jsme světlejší podlahu, která místnosti opticky zvětšila. navíc na světlejší podlaze není skoro nic vidět... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My mame tmabou podlahu, Rako sandstone a neni na ni videt nic... Svagrova ma svetlou podlahu a je na ni videt prach - koukam, ze vsem skoro protirecim, ale je to tak
Odpovědět
ještě abych dotaz upřesnila, myslela jsem něco takového https://lh6.googleusercontent.com/-EW...
Odpovědět
@lenka.han82 Co si mam predstavit pod pojmom "zihana”?
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya Tím "žíhaná" jsem myslela nestejně barevná, barevně nejednolitá...:-) Manžel tomu říká "kočkovatý" :-D :-D :-D Naší dubovou podlahu takhle nazval taky :-), protože na vzorku to vypadalo jednolitě a když to položili na velkou plochu obýváku, tak to bylo taky "žíhaný", kočkovitý, mourovatější :-)))
Odpovědět
@lenka.han82 mě se ta vaše podlaha moc líbí ;-)
Odpovědět
Jsem pro tmavou... měla jsem světloučkou, teď mám tmavou a jsem spokojenější. Tmavší navíc působí jako "pevná půda pod nohama" ... a na údržbu je to podle mě jedno, vyluxovat a vytřít se musí každá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem rozhodně pro světlou...ale jak už tu bylo psáno nestejně barevnou. Máme šedý vinyl a i když se v domečku pořád pracuje podlaha vypadá jako dokonale čistá. Navíc opticky zvětšuje prostor a dá se k ní pořídit tmavší nábytek což mi přijde praktičtější...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@cherrytomato za mě takový střed... na světlé jde vše vidět a docela se nauklízíš, stejně jako na tmavé, jde tam vidět každý kousek prachu..... mrkni do mého alba, ty co mám já jsou nejvděčnější... na těch nejde nic vidět, barva je k nezaplacení... a podlaha slouží nám a né mi jí :-) ;-)
Odpovědět
@macik07 co tvůj příspěvek to reklama na dvě uvedené firmy...děkuji, ale opravdu se nepodívám... :-p
Odpovědět
Profilova fotka
za mě určitě světlejší - máme vinyl thermofix borovice bílá - obývák, jídelna, kuchyň, předsíň a chodbička - a super! není na ní vidět tolik prachu a špíny, v ložnici máme dub tmavý a tam bych mohla vysávat 5x denně...... dcera má v pokojíčku dub a ten je taky super :-) pokud bych dělala podlahu znova, určitě bych šla opět do světlejších barev.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?