Trámy

Ahoj,chci se zeptat,čím nejlépe ošetřit nové trámy (12×16cm)Budem měnit na chatě, ještě dotaz, budou zazděný na obou koncích, mám je ve zdivu obalit izolací? Děkuji předem.
Odpovědět
lazura s biocidy
Odpovědět
Hlavně je nezazdívat natvrdo, dřevo musí mít místo k dilataci. Jinak nějaký solidní biocid Deron, Bochemit, prostě něco proti houbě a breberkám. Pro konzervaci se za rozvinutého socialismu dřevo v kontaktu se zdivem napouštělo horkou fermeží s terpenýnem 2:1. Nezabráníte průniku vody, ve formě vodní páry, takže musíte umožnit také její odchod. Izolace, zejména parostop, není dobrý nápad.
Odpovědět
Ještě otázka chlapi,dnes jsem trámy přivezl, čerstvě protažený z pily,budu měnit 5ks,z toho 3ks mají 6m délky,zbytek 3,5m.Mám je nechat nějaký čas proschnout?Nebo můžu rovnou osadit?Asi se budou stejně prohýbat a kroutit,že?
Odpovědět
Když jsem měnil trámy v pokroví tak jsem použil KVH hranoly https://kvhhranoly.cz/kvh/index.html ,sice o dost dražší ale suché hoblované na míru,jetli můžete použijte koupené hranoly jinde ,nebo prodejte a kupte KVH hranoly.
Odpovědět
@donald77 osadil bych je rovnou než se zkrouti
Odpovědět
@wries Díky moc.
Odpovědět
Ahoj,když hranoly natři Penetralem části, které budou zazděný,nic tím nezkazim?Je to taky možnost?Díky předem za rady.
Odpovědět
@donald77 Penetral ochrání jen povrch, tedy po dobu stavby, aby tam nepronikla vlhkost z mokrých procesů při stavbě. Dřevo nevyhnutelně rozpraská a je lepší aby bylo řádně napenetrované nějakým hloubkovým biocidem. Desky do 2cm prakticky nepraskají a asfalt je v pohodě, trámy praskat budou.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?