Jak připravit podlahu z OSB desek pro pokládku vinylu?

Ahoj všem, mám dotaz ohledně toho, jak připravit podlahu z OSB desek pro pokládku vinylu/PVC podlahy. Rekonstruuji byt ve starém cihlovém domě, kde jsou dřevěné/slámové stropy. Vynosil jsem škváru, odstranil staré parkety, položil rastr z KVH hranolů, položil na ně jednu vrstvu OSB desek, na ně kročejovu izolaci a na ní křížem druhou vrstvu OSB desek. Určitě vím, že nechci plovoucí podlahu, rodiče mají thermofix který se mi líbí, ale z hlediska ceny bych si zvolil Fatra Imperio. Případně (podle ceny) přemýšlím nad PVC, ale trochu kvalitnějším, cenově k fatra imperio. Můžete mi, prosím, poradit na následující: - PVC/vynil? - příprava OSB pro PVC a vinyl + rozdíly mezi nimi - co je levnější? Děkuji :-)
Odpovědět
Tak ono jaksi tady není moc co poradit, jelikož PVC a vynil je úplně to stejné, jen jinak nazvané pro marketingové účely.
Odpovědět
Profilova fotka
PVC a vynilové podlahy jsou z totožného materiálu. Nicméně jako PVC jsou označovány především podlahy, které jsou vyráběny v rolích, zatímco jako vynilové podlahy jsou označovány podlahy vyráběné v dílcích různých rozměrů, které lze dále rozdělit na dílce které se lepí a na dílce které se pokládají přes perodrážku obdobně jako plovoucí podlaha. Jiné názvosloví je v podstatě jenom marketingový tah. Klidně by to mohlo být nazváno PVC v dílcích, ale to by asi nebylo tak sexy.
Odpovědět
Tak tím bysme měli vyřešený jeden problém - v podstatě se tedy bavíme o jednom a tom samém :D A teď Vás poprosím teda - jak upravit podlahu co nejlevnějším způsobem, abych na ní mohl položit vinyl? Má někdo zkušenosti jenom se zbroušením OSB desek? Díky za info
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Profilova fotka
Vím, že je už asi pozdě, ale jak jste to vyřešil? Na internetu jsem našel různá videa a postup byl OSB bez úpravy, jen položit na nějakou polyetylenovou podložku.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomnejeschleba Vím, že je už asi pozdě, ale jak jste to vyřešil? Na internetu jsem našel různá videa a postup byl OSB bez úpravy, jen položit na nějakou polyetylenovou podložku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?