V jakých značkách vybírat kvalitní krbovou vložku?

Zdravím všechny. Prosím poraďte mi v jakých značkách vybírat kvalitní krbovou vložku. Právě jsem se dopídila, že budeme potřebovat 6 nebo 7 kw a bude to do nízkoenergetického domu z Ytongu, pouze alternativní zdroj topení, nikoliv ohřev vody. Netuším, v jakých značkách mám hledat, abych nešlápla vedle s výběrem. Může mi někdo dát tip? Díky moc.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám byla doporučena krbová vložka Chopok (výrobce je asi Kobok). Dali jsme na doporučení a po jiných značkách jsme se nepídili. Jsme s ní spokojení. Máme ji jako alternativu k TČ. Bez výměníku. I když by nám stačila s výkonem 6 kW (na přízemí), tak máme 9 kW a vytopí i patro. Teplo stoupá otevřeným schodištěm do patra.
Odpovědět
Děkuji moc. My to máme tedy vypočítané na 6 kW na obývák s kuchyní, ale máme maličko přidat, protože to bude stoupat otevřeným schodištěm, jak píšete vy. Takže může být i 9 kW? Já si myslela, že max 1 kW navíc?
Odpovědět
@evelynka25 Děkuji moc. My to máme tedy vypočítané na 6 kW na obývák s kuchyní, ale máme maličko přidat, protože to bude stoupat otevřeným schodištěm, jak píšete vy. Takže může být i 9 kW? Já si myslela, že max 1 kW navíc?
Odpovědět
My máme zn.jotul a při revizi krbu nám bylo řečeno, že jsme si vybrali dobře :-) jsme spokojení - výkon si dejte určitě vyšší :-) klidně těch 9kw...
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to bylo dané tím, že s nižším výkonem preferovaná krbová vložka prostě nebyla :-) A vůbec bych z toho neměla strach. Okno nebo dveře můžeš otevřít vždycky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nam krbar doporucil Bef a jdeme do nej, zatim nebydlime, takze zkusenosti nemam
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?