Vhodná laminátová podlaha pro podlahové topení

Zdravím :-) našli jsme krásnou laminátovou podlahu a nebylo u ní napsáno, že by byla vhodná na podlahové topení. Řešili jste to, jestli ten znak má nebo vám to bylo jedno? Nevidím totiž žádný rozdíl v těch, které jsou vhodné na podlahové topení podle výrobce a které ne. Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Rozdíl opravdu vidět nemůžete, ten je totiž "skryt" v jejich vlastnostech, tedy v materiálu a vidět prostě není. Podlaha vhodná pro podlahové topení musí co nejlépe propouštět teplo, na rozdíl od většiny klasických, které se dělaly tak aby izolovaly. A druhým hlavním rozdílem a problémem je teplotní namáhání podlahy nad podlahovým topením. V závislosti na změně teplot mění objem a může se časem kroutit. Normální podlahy nejsou tak namáhány a tohle moc nehrozí. Pokud se smíříte s tím, že účinnost a dynamiku podlahového topení snížíte a risknete, že za pár let budete mít podlahu pokroucenou, pak do toho klidně běžte.
Odpovědět
Profilova fotka
tak mi jsme brali laminátovou plovoucí podlahu určenou pro podlahové topení a pak je i kročejová podložka jiná určená pro podlahovku
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Jestli můžu doporučit tak se podívejte na: [http://www.zcharvat.cz/podlahy].
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?