Vinyl - je studený oproti linu?

Ahojky všem, momentálně řešíme podlahy v domě. do spojené místnosti (kuchyň plus obývák) jsme si vybrali vinyl, jednak z důvodu, že je takový tvrdý, jednak se nám libil i dekor a vlastně i cena. V případě, že bychom ho ale objednali na celý dům, tak bychom dosáhli na velkou množstevní slevu. Takže teď řešíme, zda ho dát i do dětských pokojíčků, ložnice...Přemýšlíme ale, jestli není moc studený, hlavě teda pro děti (máme malé mimi). Nyní máme totiž doma lino a to mi přijde takové měkké, teplé...Ale na druhou stranu mě štve, jak snadno se promačkává od nábytku atd. Máte tedy někdo zkušenosti se studeností/teplostí vinylu - máte ho třeba v pokojíčku u dětí? Díky moc za pomoc :-)
Odpovědět
@xvitko13 Mám hádanku: Co je težší, kilo peří nebo kilo železa...? PS: Lino a Vynil je to stejné...
Odpovědět
Máme vinyl všude (na podlahovém topení) a je to úplně fajn, v zimě příjemně teplé, v létě akorát. Ale je tvrdší než to co máte, to je to PVC nejspíš ne? (Ale v těch pojmech se taky ztrácím, tady lopp nám může dát přednášku, nicméně rozumíme si, vy máte prostě to měkké v rolích, žejo)
Odpovědět
Vinyl mě přijde rozhodně tvrdší ale jestli je studenější tak to jsem nespozorovala ale doma ho nemám, tak každodenní užití neznám (me ho v práci). každopádně bych ti spíš doporučila do dětského pokoje marmoleum, ma super vlastnosti ale je taky dražší.
Odpovědět
@angie.shy Jj to jsem tak nějak projela v diskuzích, že při podlahovém topení je vinyl fajn, jenže to my nemáme :-(
Odpovědět
@lopp Ano, je to stejné, ale když jsem si v obchodě šáhla na vinyl a na PVC (lino) tak mi právě přišlo, že na dotyk ten vinyl nějak studí. Tak jsem se tu chtěla zeptat na zkušenosti těch, co mají vinyl doma :-)
Odpovědět
@xvitko13 Vždyť v pohodě, já jsem vašemu dotaz porozumněl, jen jsem trpěl neodolatelnou touhou udělat blbý vtip :-D Materiál je to stejný, tudíž teplo by měl vést podobně. A jelikož jde asi hlavně o cenu, koupil bych to množstevní slevou, případně než dítko vyroste, můžete mu na to dát krásný dětský koberec, a až vyroste, bude mít pod kobercem lino(vinyl) jako nový :-)
Odpovědět
@lopp Jo, občas takto vtipné lidi jako jste Vy potkávám :-p, takže jsem na tento typ lidí zvyklá, neberu si to osobně :-) Jinak díky za radu. P.S.:vhodnost koberce pro malé dítě to by bylo na další diskuzi :-D (roztoči atd.)
Odpovědět
@xvitko13 No oni ty změkčovadla v tom linu taky nebudou žádná paráda :-D Jinak super, že jste "otrkaná", vzácný to jev :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já mám vinylovou podlahu v kuchyni, linoleum máme v dětském pokoji, takže porovnat můžu :) Lino v děcáku je mnohem měkčí, tím jak je měkké, tak asi působí na dotek nohy "tepleji", mimochodem máme pod tím linem nějaký ten mirelon nebo jak se to jmenuje taková ta pěnová podložka. Ale šíleně je na něm vidět každé položení těžší skříně, taky děti už prorazili dírku když krájeli příborákem na zemi jablko. V kuchyni máme vinyl, když na něj spadne nůž i špičkou dolů, rozhodně díru neprorazí, je to prostě tvrdé, takže ani se mi neudělaly žádné stopy po skřínce, když jsme ji pak přesouvali pryč. Podlahové topení nemáme, ale vinyl není studený, nemůžu tedy říct, že je stejně teplý jako to lino, to není protože pod tím vinylem není nic než betonová stěrka. Ale prostě vyloženě studené to není, v zimě zde chodím bosa, ale když třeba sedím u jídelního stolu a nohy mám na zemi, tak bačkory potřebuju, protože při dlouhém sezení by mi na nohy zima byla. A je fakt, že dětem přikazuju v kuchyni bačkory, na tom linu potřeba nejsou. Ale z mého pohledu vinyl všem doporučuju. V kombinaci s podlahovým topením (které nemáme), bych ho doporučila naprosto stoprocentě. Akorát tedy při mytí podlahy musím umývat po směru toho vzoru vinylu, protože nevím jaké jsou jiné dekory, ale máme jakoby vzor dřevěných prken a když umývám v protisměru, tak je to dřina tlačit na ten mop :)
Odpovědět
@jadie Díky za reakci.
Odpovědět
Rodiče mají lino, my nyní nově vinyl (dřív jsme měli koberce). Bývá mi zima od noh, takže jako u rodičů, tak u nás teď chodím v papučích. U lina x vinylu mi nepřijde rozdíl ve studenosti, ale spíš v tvrdosti. Lino bych asi nechtěla, protože se u něj dělají otisky od nábytku.
Odpovědět
@jadie Tak ten, kdo Vám dal pod lino mirelon musel být pořádný blb. Tímto krokem totiž výrazně zhoršil kvalitu PVC a proto neodolá protlakům. Žádná podložka pod lino nepatří Jinak rozdíl v tepelné pohodě není žádny je to stejné neboť je to stejný materiál. A já osobně dílcový vinyl nemám rád a není to žádný skvělý materiál.
Odpovědět
Článek se načítá
@musilovaromana @taticek1980 Díky :-)
Odpovědět
@xvitko13 Pokud chcete udělat nejlépe pro vaše děti, tak doporučuji korkovou podlahu. Neexistuje totiž lepší materiál, co se týče vlastností a zdraví. Vinyl díky své obrovské marketingové podpoře se stal hitem v ČR. Ale, že je to nastříhaná tvrdá chemka, která je nekomfortní, to pochopí jenom zainteresovaní. Hlavně, že je to super na podlahové topení, že se to dá jednoduše vyměnit a je to "nezničitelné" a český člověk kupuje :-). Věřte, že není. Je náchylnější k poškrábání než laminát.
Odpovědět
Profilova fotka
@xvitko13 máme vinyl v celém domě kromě koupelny,technické a předsíňky a jsme naprosto spokojeni (máme podlahové topení).Nechala jsem ho i do pokojíků,jelikož když si děti něco staví je to stabilnější než na koberci.A údržba naprosto v pohodě.
Odpovědět
@taticek1980 mohl bys mě prosím vysvětlit včem je korek nej, máme vybranou podlahu - marmoleum do dětského pokoje. musím říct, že korek se mi vzhledově nelíbí ale rozhodně hned po dřevě je to přírodní podlaha.
Odpovědět
Je teplý, tichý, pružný, má samozatahovací schopnost, je vodě odolný a pokud se ti nelíbí korek tak je to jenom o tom, že jsi měla úzkou nabídku. Marmoleum, respektive přírodní linoleum oproti korku je tvrdý a studenĕjší materiál a navíc pokud není v barevné kombinaci tak je fádní. Zde jsou velké možnosti http://www.wicanders.com/en/collectio... Kdo vyzkoušel korek tak většinou se k němu rád vrací.
Odpovědět
http://www.tilo.com/cz/Sv%C4%9Bt-v%C3...
Odpovědět
Nevidim rozdil :-)
Odpovědět
Díky všem.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
My máme v bytě vinylovou podlahu od Gerflor Texline i lino (to tu bylo už když jsme se nastěhovali, vinyl jsme dávali my) a nedá se to srovnat - vinyl je příjemný i na bosé nohy, nikdy nestudí, lino při přechodu z pokoje s vinylem prostě není ono.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
@lopp panečku... to je ale věc
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?