Vinyl na dlažbu a podlahové vytápění, máte zkušenost?

Plánujeme rekonstrukci kuchyně při níž uvažujeme nad změnou podlahy. Stávající podlaha se skládá z podlahového vytápění a dlažby - dle podlaháře je možné zachovat stávající dlažbu a na ni položit vinylovou podlahu (Euro vinyl click). Údajně by další vrstva (tedy podlahové vytápění, dlažba a vinyl) neměla mít vliv na vodivost tepla z podlahového topení. Máte s tímto postupem někdo zkušenost? Nevytlačí se časem dlažba do vinylu? Jak je to s vyblednutím podlahy?
Odpovědět
na korku nebo na nalepení? jestli se bude nalepovat, měla by se podlaha to určitě nivelovat. Pokud myslíte ty na korku nebo gumě, mají horší tepelnou propustnost (korek je izolant)
Odpovědět
@velman - Euro vinyl click (primero) korek neobsahuje, právě tento konkrétní typ by měl být vhodný i pro položení již na stávající dlažbu, údajně má výbornou vodivost, neměly by být tepelné ztráty. Pokud jsem to dobře pochopila, neměl by být ani lepený, pouze "zacvakávací" jeden do druhého.
Odpovědět
http://www.floorforever.cz/euro-vinyl... na konci je příprava podkladu. Navíc jsem z toho pochopil, že ty lamely mají zámek, ale normálně se to lepí. Možná koukám špatně, ale něco podobného jak fatra click jsem tam nenašel. Nicméně možná mají jen nedodělaný web. Z principu je k tomu potřebná rovná podlaha (rozdíl 2mm na 2m) to jak u lepeného tak zámkového. Pokud pod tím budete mít dlažbu, tak to z hlediska topení ničemu nevadí. Prostup tepla dlažbou je dobrý.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?