Vinyl na schodech

Dobrý den, na kolik vás, prosím, vyšlo obložení schodů vinylem? Nechceme na schodech nevzhledné lišty a tak jsme si nechali nacenit položení vinylu na schody pomocí hdf desky. Kalkulace je 16 schodů za 70tis bez dph +cena vinylu. Klasické řešení s lištou je naceněno na 43tis bez dph, což je teda taky darda, ale trochu stravitelnější. Jsme teď z ceny trochu rozpačití 🤔 Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@hanka731 tou klasickou lištou máte co přesně na mysli?
Odpovědět
@hanka731 Měli jsme stejné dilema a nakonec se rozhodli pro vinil na deskách. Cena byla ještě o trochu vyšší. Máme každý schod jiný a horní sedmnáctý je z klik vinilu, na který navazuje vinil v patře. Je to strašná darda, ale vypadá to dobře. Nabízel se masivní dub, ale nesladili bychom ho s vinilem v patře, byl by znát přechod a časem by to určitě vrzalo.
Odpovědět
@slamer To je hliníková lišta na začátku schodišťového stupně, chybí tam ten nos.
Odpovědět
@kofejn Ta cena je fakt strašlivá, i s materiálem nás jen schody vyjdou na 100tis. Nicméně jak píšete, uvažovali jsme prvně obložit dřevem, ale chtěli jsme schody sladit s horní i dolní chodbou, kde bude šedý vinyl. A ty lišty jsou někdy fakt děsný, někdy vypadají v pohodě, ale máme z toho trochu obavy. Máte to moc pěkný, sladěný. Můžu se zeptat na cenu a rok? 🙂 Ale jak to tak vidím, ta cena prostě taková je 😞
Odpovědět
@hanka731 no nám to dělá developer, takže cenu nevím, ale určitě se nepretrhne 😄. Bude to s lištou a u vinylu mě ani nenapadlo jiné řešení. Nevím, zda to jde vidět na přiložené foto (z vedlejšího domu, používají jako propagacni). Kámoška má taky vinyl na schodech s lištou (o něco výraznější), ale nic čeho by si člověk na návštěvě všiml, pokud se na to nezameri.
Odpovědět
@hanka731 Poptávali jsme vloni v srpnu, jedna nabídka byla bez DPH 77, druhá 94. První měli moc práce a realizace by byla až letos, druzí nabídku dorovnali a realizace byla v listopadu. A to jsme to museli kvůli kovidu šoupnout o měsíc. Kdyby nabídku nesrovnali, čekáme. Ale přístup byl nadmíru vtřícný, při zaměření si pán rovnou odvezl lamelu klikacího vinilu a po vyrobení schodu mi ho cestou okolo zase předal. Já pak mohl znivelovat poslední schod s patrem a mohl položit podlahu. Víc případně přes zprávy.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanka731, Loni jsem konečně nechal obložit schody, podestu vinylem a zároveň se dávala soklová HOCO. Vinyl Fatra, celkem 12,93m2, lišty cca 15m. Lištu jsem chtěl matnou a hranatou, aby byla co nejméně vidět. Mám to v albu fotka 85,86. Cena byla cca 29 tisíc. Bál jsem se jak to bude vypadat. Původní vize byla trochu jiná, proto jsem to možná tolik let odkládal. Ale nyní mohu říct, že z výsledku jsem nadšen.
Odpovědět
@hanka731 my máme vinylové tvarované schodnice, bez lišt. Vypadá to opravdu skvěle, hlavně jak to v přízemí a patře tvoří s podlahou jeden celek bez přerušení. Cena bude, tak nějak, odpovídat, je na tom hodně práce a tvarované dílce také něco stojí. A naše firma si fakt dávala všude enormně záležet i na přípravě podkladu. Po 4 letech užívání jsme stále velmi spokojeni. Ale přesto, kdybych do toho měl jít znova, tak osobně dám přednost maximální praktičkosti a kraj každého stupně dám nějakou výraznější lištu, i s funkcí protiskluzu. Máme dílce se strukturou, v botech, naboso nikdy nebyl problém, ale v některých ponožkách to klouže.
Odpovědět
@hanka731 Jinak pokud máte rovné schody a podestu, třeba se obejdete v Hornbachu https://www.hornbach.cz/c/stavebniny-...
Odpovědět
@hanka731 Koukněte do mého profilu. 2x9 schodů + mezipodesta, vč lišt a vyrovnání schodnic. Quckstep Cena před 5 lety 50.000 Kč s DPH.
Odpovědět
Díky za všechny reakce, nakonec jsme se rozhodli si připlatit za schodnice bez lišt, tak doufám, že to bude stát za to. Vinyl bude šedý Quick step, snad nebude klouzat 🤔 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?