Vinyl v koupelně, máte zkušenost?

Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat, zda-li tu někdo nemám zkušenosti s vinylem v koupelně? Či PVC linem nebo jakoukoliv jinou krytinou kromě dlažby. Chci se vyhnout v domě spárám a vinyl se mi docela líbí jako alternativní řešení :-) Má prosím někdo zkušenosti? Moc moc děkuji :-)
Odpovědět
1
2
@laral Odpovím na otázku otázkou. Víš proč je v 99,9% v koupelně či podobných provozech ker. / bet. slinutá dlažba? Pokud nevíš odpověď, tak si tam dej třeba nehoblovaný fošny.
Odpovědět
@laral pokud bych nechtěl spáry vyřešil bych to nějakou sterkou. Vím, že některé vinyly uvádějí, že se dají dat do koupelny, ale nevěřil bych tomu.
Odpovědět
@panlorenc lepený vinyl se do koupelny dává už zcela běžně. @laral tady jsou zkušenosti přímo od lidí, kteří jej v koupelně mají - doporučuji napsat přímo jim, nebo do toho staršího vlákna:: http://www.modrastrecha.cz/forum/koup...
Odpovědět
@edcbubu Tak ještě jednou. Vinyl v koupelně NENÍ běžný. Přírodní osvědčení materiál bude vždycky lepší ale je mi jedno ze si dají lidi na fasádu plast, plastový okna, plastový parapety, podlahy, kuchyn linku, skleničky....a skláři nebudou mít co jíst :-D
Odpovědět
Máme vinyl i v koupelně. Znám dalších několik domů. Nikdo nemá žádný problém.
Odpovědět
@panlorenc dnes už je docela běžný. ;-)
Odpovědět
@edcbubu Děkuji moc :-) Bohužel se mi zatím osvědčilo, že když jsem psala na starší fóra, tak se mi nikdo neozval... Tak jsem to zkusila takto :-) Děkuji ještě jednou ;-)
Odpovědět
@dawerius Děkuji moc ;-) Z pěti architektů a projektantů se nad tím zatím pozastavil jenom jeden a to hodně konzervativní paní, která by mi nejradši nacpala bojler do každé místnosti s kohoutkem a upřímně ve mě nebudí důvěru... Není hlavně nad rady lidí, kteří s tím mají zkušenosti a to je dle mého k nezaplacení... @jaroslav1987Stěrka je další věc, ale to už je dost drahá sranda a na podlahu bych ji asi uplně nedávala... Na stěny do sprchy a u vany jí chápu víc... Líbi se mi taky dost kamenný koberec, který se do koupelen dnes už dává taky poměrně běžně... Jím by se mi právě líbil udělat sprcháč, zeď kolem vany, na podlahu vinil a ostatní zdivo normálně voděodolným nátěrem... V koupelnách bude podlahové topení jako v celém domě a navíc žebřík a samo i okno, takže odvětrávání bude dostatečné... Ale také si hlavně chceme nechat poradit od lidí co s tím mají zkušenost. :-) Děkuji ještě jednou moc všem :-)
Odpovědět
@laral Tak kdybych byl prodejce, tak vám ho doporučím taky všude že?? Ale není vinyl jako vinyl (250,- či 2000,-/m2. Lidi, kteří s tím mají vlastní zkušenost, tak ti neřeknou: "jsme idioti, příště dáme dlažbu" (samohana se dneska totiž nenosí). Jestli myslíte slovem BĚŽNĚ poměr 5 ze 100 tak ano :-D je to běžné. Víte, principiálně by to měl být materiál minimálně voděodolný, nenasákavý, snadno očistitelný. Splňuje toto ten váš vinyl či kamenný koberec? Nemělo by to být jen o vzhledu (že dámy). Kdybych se narodil jako bakterie, chtěl bych žít ve vaší koupelně...
Odpovědět
@panlorenc podle Vás je vinyl nasákavý? Poučte mě, prosím.
Odpovědět
@edcbubu pochop psaný text! Uvedl jsem požadavky na materiál obecně. Je vinyl voděodolný? (podle prodejce je) ale já VÍM, že není. Voda z mokrých nohou přes spáry vinylu projde (lepený spoj či click to je jedno). Zkušenosti po 10letech: nestejnobarevnost -zašlé špinavé šmouhy / v ploše odlepený v místě sprchy a kolem vany/viditelné spáry a za soklovými lištami plíseň. Jednalo se tenkrát o velmi drahý lepený vinyl v rádoby luxusním relaxačním centru z návrhu nějakýho architekta Hubičky. Já jakožto TDI jsem byl označen za zkamenělýho dinosaura s archaickými názory :-D Toť má zkušenost, ale nevyvracím nikomu vlastní volbu do vlastního domu.
Odpovědět
@panlorenc s prodejci jsem o tom nemluvila... Je jasný, že se každý snaží prodat co nejlépe vlastní produkt... Divil by ses, ale i samohana se dnes umí nosit a normální lidi dokáží uznat svou chybu... Naopak se setkávám s lidmi kteří řeknou "jsme idioti, dlažbu už nikdy" :-D Vinyl i kamenný koberec je voděodolný, nenasákavý a mnohem snadno očistitelný než právě dlažba a její slavné spáry, ve kterých se drží takového bordelu a těch vašich bakterií, až to hezké není a to je právě i ten hlavní důvod proč je nechci... Ne estetično, ale právě naopak čisto pane Lorenc ;-) Kamenné koberce se dávají například ven kolem bazénů... ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@laral Kamenný koberec se sice dává do exteriérů kolem bazénů ale kvůli bezpečnosti - protiskluznost dle ČSN. Pochopil jsem, že nechceš dlažbu kvůli sparám a horší hygieně, ale tvrdit, že kamenný koberec se lépe čistí je pro mě již silný kafe. Vidím, že si nepřišla diskutovat, ale že už máš vybráno, takže potom už zbývá ti popřát správnou volbu 8-)
Odpovědět
Kamený koberec do interiérů se zcela zalévá pryskyřicí a vzniká tak hladký povrch bez jakékoliv mezírky a spárky... ;-) Normálně dostupná věc na netu a znám i několik lidí co to tak mají a nemohou si to vynachválit... Nejdřív si ověř fakta, než začneš všechny a všechno hanit! Přišla jsem si pro RADY lidí, kteří vinyl v koupelně mají a jejich zkušenosti... A ano, máš pravdu, jsem rozhodnutá - dlažbu ne... :-D Takže děkuji za tvoje "názory" ;-)
Odpovědět
Vinyl do koupelny se může dát, není s tím problém. Podlahář mi to ale nedoporučoval, tak jsem dal dlažbu. Nicméně, je to na tobě. Na hladkém se přizabiješ, když vylezeš z vany, na drsném budeš mít tak jako tak ve spárách špínu. Jen si zkus po pár měsících vyčistit kus vinylu jindě. Je to mazec, jaká špína tam ulpí, a to ho můžeš klidně každý den mýt mopem.
Odpovědět
@laral Pleteš si kamenný koberec, kdy epoxidová pryskyřice se používá pouze jako pojivo kamínků (drsný nekluzný povrch), ale plně se nezalévá a už vůbec nevytváří hladkou plnou "krustu" - TO MU SE ZAS ŘÍKÁ epoxidová podlaha třeba / dekorativní stěrka+bar. lupénky, barv. křemičitý písek/kaménky.
Odpovědět
Profilova fotka
@panlorenc já naprosto souhlasím se vším, co tu píšete, ale myslím si, že se to dá podat i jinak a neurážet lidi hned v první větě
Odpovědět
@ptjj Rozhodně jsem to nemyslel nějak urážlivě a nerozumím tomu proč by to tak někdo měl brát... :-x
Odpovědět
@laral kdybyste neměla bakterie k životu tak zemřete. Vše je o tom jak krytiny umět správně čistit a zažírání špíny do spár jsem u nás doma v koupelně po 3,5 letech ještě nezaznamenal. Nechodíme v botech a nemáme kromě našich dětí, žádná zvířata.
Odpovědět
upřímně mám z toho stejný pocit... To že jsi zastánce dlažby ještě neznamená, že se budeš "vozit" po těch co dlažbu rádi nemají, ať už jsou jejich důvody jakékoliv... A hodně mě mrzí, že se z jedné mé otázky na vinyl tady musela strhnout debata na úrovni urážení a výsměchu... :-( Působí to jak nahrabání si arogantního ega bohužel... :-( A přesně jde to říct i jinak ;-)
Odpovědět
@designlifestyle tak prostředí operačního sálu jsem na mysli také neměla :-) Jen mám bohužel s dlažbou špatné zkušenosti a momentálně v bytě v koupelně jsem z ní nešťastná... :-| A to vytírám byt 2x týdně. U rodičů v novém domě začala i praskat... My teda v botech doma taky nechodíme a zvíře by se našlo :-)
Odpovědět
@panlorenc nemáš pravdu. Voda se přes spoje a lepidlo nedostanete, pokud je to správně udělané. Pokud se někde vyskytne plíseň je to většinou spojením fušeřiny a špatně odvětrávaného prostoru.
Odpovědět
@designlifestyle tak ty jsi ale veliký/á naivka :-D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@panlorenc já jsem možná naivka, ale ty nerozumíš očividně podlahám, jen děláš rádoby chytrého.
Odpovědět
Profilova fotka
@panlorenc vážně nerozumíte, proč by to tak měl někdo brát? Myslím, že posledním příspěvkem jste tomu dal korunu
Odpovědět
Profilova fotka
jé tady je veselo, prosím vám ať si každý dává do koupelny co chce ne? My máme vinyl lepený od Tarkettu v koupelnách, prosím klidně pište do zprávy, kdyby vás cokoliv zajímalo a mám i fotky ve fotoblogu. Hezký den všem!
Odpovědět
@kocicak123 Bože díky za Vás :-D Za podobné příspěvky jsem mnohem radši... :-) A samozřejmě i ty, kteří mi budou radit spíše dlažbu :-) Každá rada je drahá a já si pořád ještě vybírám, byť tu dlažbu nechci :-) Proto jsem chtěla někoho kdo s tím má opravdové zkušenosti a né osobu s komplexem méněcennosti. Ještě jednou moc děkuji :-)
Odpovědět
@laral Vidíš a za mojí radu si nepoděkovala. Přitom já ti poradil a přidal zkušenost. Ne nejsem zastáncem dlažby, jsem jen odpůrce vinylu či kamennýho koberce co jsi uváděla. Důvody jsem již popsal. Ale upozorňuji ostatní na to, že ty nechceš slyšet jiný názor, ale posvětit ten svůj. To že tady mají zkušenost (čerstvou) v novostavbách neznamená že po letech to bude stále skvělé...
Odpovědět
Profilova fotka
no letitou zkušenost s vinylem sice nemám, ale zato mám celoživotní zkušenosti s dlažbou-ostatně jako většina z nás a osobně jsem za tu možnost dát vinyl moc ráda. Dlažbu jsem nechtěla ani předtím než jsem věděla, že budeme mít vinyl. My tedy spáry-místo slepení- máme jen na dvou místech, obě jsou mimo hlavní zdroje vlhkosti. Podlaha je z jednoho kusu a je z vinylu udělaná jakoby vana, končí asi 10 cm nad podlahou, vinyl máme i na zdech. Máme značku Tarkett, hojně se využívá i pro např. operační sály a zdravotnická zařízení, tam bych řekla, že jde o hygienu především a proto bych se usazování nečistot nebála. Výborně se to udržuje. Toť má zkušenost, jsem spokojená, někdo zase bude kopat za dlažbu, ale myslím si, že pokud zde byl dotaz na vinyl v koupelně, tak není nutné hned přispěchat s dlažbou jako jedinou nejlepší variantou. Je to vaše koupelna? Není, tak nechte lidi zvážit pro a proti po svém, výhody a nevýhody dlažby všichni známe.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?