Vinyl v rolích - pokládka a spoje

Profilova fotka
Jak máte řešené spoje u vinylu v rolích? A máte jej jen položený nebo i lepený? V menších místnostech do 20m2 prý stačí jen položit a ve větších je prý lepší přilepit tzv. suchým zipem. Máte to tak? A co spoje? Četla jsem, že se to řeší tím studeným svárem, dnes mi zas jeden podlahář říkal, že tím studeným svárem to prý jde poznat, že je lepší to jen seříznout našikmo a dát ty role přes sebe (asi 0,5mm), tím jak to bude podlepené, že to bude držet a nic nebude poznat. Takhle by to bylo v obýváku... Zapomněla jsem se ho zeptat, jestli by to stejně řešil i v přechodech mezi místnostmi... Poradíte mi? A dávali jste v novém baráku na vylitou podlahu stěrku? Uvažujeme, že bychom tu nivelačku udělali jen v obýváku, kde bude hodně svítit světlo, a v ostatních místnostech to asi nebude třeba... Co myslíte?
Odpovědět
spoje poznáte vždycky my máme serizle lino a dané k sobe a je to v pořádku. jinak ho máme podlepene lepidlem v celé ploše
Odpovědět
Profilova fotka
@vodak01 když je to lino jen seřízlé, nemůže se tam dostat voda, pokud se něco rozleje? nebo nemůže se tam usazovat prach?
Odpovědět
Spoje nepoznáte, když má podlahář šikovné ruce a nemáte zrovna jednobarevný dekor. Studený spoj je ideální volbou, ale musí se to umět, dá se také spoj řešit podlepením na chemoš, nebo samolepící oboustrannou páskou. Vždy je však nutné oba řezy přes sebe říznout určitě ne 0,5mm to asi těžko, ideálně jak vychází vzor parkety či prkna.
Odpovědět
@hanullice voda se tam dostat může stejne tak jako u zdi. asi kdyby to bylo dlouho namočené tak to navlhne a může se udělá z boule za běžného provozu to nehrozí. a hlavně kdyby se to lino svarilo z tak ten svár bude svitit na dálku
Odpovědět
Profilova fotka
@vodak01 já to právě nikdy neviděla, ani ten svár ani to přeložené lino, tak to nemůžu porovnat. Když jsem volala do Gerfloru, protože jsem měla problém sehnat můj vybraný odstín, tak mi jejich zástupce říkal, že oni doporučují jen spoje studeným svárem, a naopak známý mi doporučuje jen to seříznutí, že ten studený svár jde poznat. Tak děkuji za další názor ;-)
Odpovědět
Řídil bych se radou zástupce GERFLORU, jestli jste mluvila s panem Neuvirtem nebo Zapletalem tak jsou to profíci a odborníci. Rady známých, jsou fajn, ale jak přijde na řadu reklamace z jakýchkoliv důvodů můžete mít problém. Pokud chcete vidět jak vypadá PVC za použití studeného spoje pak nás navštivte na adrese Evans s.r.o. Baška 486, 73901. Rád s Vámi proberu a ukáži celou kolekci PVC GERFLOR a zodpovím na jakýchkoliv dotaz a ukáži spoj, který nenajdete. Co se týče vody tak ta linu neudělá vůbec nic, žádné boule ani podobně. Toto PVC pokládáme i do koupelen a bez jakýchkoliv problémů. Navíc řada HQR, obsahuje protiplísňovou a antibakteriální ochranu SANOSOL takže není se čeho bát a když se zafixuje tak už teprve ne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?