Vinyl vs. dlažba v obýváku

Profilova fotka
Ahoj, máme trochu rozpor s manželem, co se týče výběru podlah. Já od začátku byla pro lepený vinyl v dekoru dřeva, přijde mi to teplejší, útulnější a celkově takový domácí. Manžela zas nadchla keramická dlažba. I mě se to líbí a působí to na mě i dojmem luxusu. Ale nejsem si jistá praktičností. Co by jste zvolili a proč jo a proč ne? Máme podlahový vytápění. Díky za tip a rady!
Odpovědět
Pořád tady budou 2 tábory. Jeden bude chválit dlažbu, druhý vinyl. Mám dlažbu v koupelně, zádveří, WC, technické a skladu. Zbytek vinyl. Popravdě, dlažbu v obýváku bych nechtěl. Navíc jsem si to vyzkoušel u strejdy. Sice vinyl není o moc měkčí, ale pocitově to je prostě pro mě lepší. Dlažba mi ten dojem prostě neudělá. Za mě tedy vinyl.
Odpovědět
Já bych také chtěla lepený vinyl. Jsem ve fázi vnitřních dodělávek a chtěla jsem původně dolů všude dlažbu, nahoru vinyl. Jelikož v obýváku bude stojící krb a na vinylu musí být pod ním to ochranné sklo, které se mi tam vůbec nelíbí, tak nevím, zda vážně tu dlažbu nebudu muset dát v dekoru dřeva. Ale vinyl je měkčí a komfortnější na došlap :-) takže ještě řádně nevím a možná, že i to sklo na tom vinylu vydržím.. prostě vinyl je vinyl a dlažba je dlažba. ;-)
Odpovědět
Pokud plánujete děti tak dlažbu nedoporučuji. Nevidím na ní nic pozitivního, kor ve velkém obývacím prostoru. Měla jsem možnost mít v bydlení všechny povrchy a vinyl vede.
Odpovědět
@dollysek7 a manžel by chtěl tu dlažbu co je na obrázku? Známí mají podobnou, akorát v bílé barvě. Vypadá to luxusně, ale není to vůbec praktické. Každý den vytírají, ptž je na ní opravdu všechno vidět a dítě musí nosit ponožky s ťupkama - jinak by se na tom zabili.... My máme dlažbu v dekoru dřeva - každý, kdo k nám přijde, tak se diví, že je to dlažba a vždycky si šahají :-D U nás by totiž vinil nepřežil. U dlažby nemusím nervovat a nadávat kvůli přecházení po místnosti v botách - prostě se to potom vytře a je mi to úplně jedno... U vinylu bych nervačila. To samé v kuchyni.
Odpovědět
A taky, zda budete mít psa. Se psem určitě dlažbu.
Odpovědět
Profilova fotka
Miminko je v bříšku, a pejska máme, ale malé plemeno. Achjo tak teď vubec nevim..🙂 ale díky za rady
Odpovědět
@dollysek7 máme psy, chodíme v botech občas, syn tu jezdí na kole a vinyl je netknutý. Samozřejmě záleží na kvalitě. Údržba nenáročná.
Odpovědět
Mame od tohoto vyrobce z teto rady dlazbu v celem prizemi, podlahove topeni a naprosta spokojenost. Vypada jako drevo, na udrzbu a i na naslap holou nohou super a fajn i s malymi detmi. Zrovna dnes si u nas jeden dodavatele myslel, ze je podlaha drevena :-N https://www.atlasconcorde.com/en/coll... Vinyl mame v patre, kde je komplet klidova zona a taky spokojenost. V prizemi jsem vsak rada, ze mame tuhle dlazbu, preci jen tam travime vice casu nez v loznicich v patre.
Odpovědět
Pokud se u vas budou deti ucit chodit, tak dlazbu nikdy. Vlastni zkusenost z rocniho bydleni u nasich s miminkem 0-1,5 roku. Ty pady a rany hlavou o dlazbu jsou silene, ve finale jsme meli vsude koberce. Nyni jsme rok a pul v domecku a dcera sw bude co nevidet ucit chodit a jsem klidny, mame vinyl.
Odpovědět
@maximsoon kdyz byly deti batolata, meli jsme penove podlahove puzzle, nekolik velkych sad. Chapu Vas.
Odpovědět
Profilova fotka
Vinyl je sice umělý materiál, ale na údržbu nenáročný, ne tolik tvrdý. V minulém bytě jsme měli dlažbu a bolely mě z ní nohy. (Byla v kuchyni.) Dlažbu podobnou té z obrázku máme teď ve služebním bytě v chodbě a působí luxusně jen těsně po vytření. Je i vizuálně chladná a neútulná. Občas na ní uklouzneme. Pokud už dlažbu, tak s co nejmenší spárou, ale já bych šla do vinylu. 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Máme dlažbu v celém domě, včetně ložnic a dětských pokojů. Bydleli jsme na všech možných povrsich a vzhledem k našemu životnímu stylu, bungalov, pes, trajdani pořád dovnitř/ven, krb... dali jsme dlažbu v drevodekoru a mame vystaráno. Podlahové topení. Synovi jsou 2 (bydlíme tu roky 3) naučil se chodit normálně, žádný hrozný pád na dlažbě neměl. Bouli měl 2x, jednu si udělal o vanu, kdyz si chtel sundat tepláky a nedoslo mu, ze je natočený k vaně a druhou o topný žebřík, když zakopl o shrnuty kobereček před vanou. Ale každému podle jeho gusta. Já bych dala dlažbu znovu, ale věděla jsem do čeho jdu a co nechci.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@dollysek7 Pokud třeba máte možnost, u rodiny nebo známých, vyzkoušejte si, co vám bude vyhovovat. Navíc je dlažba a dlažba, stejně jako vinyl a vinyl....různé druhy, různí výrobci, dekory, a ani jeden není stejný jako druhý. Já třeba chtěla všude (krom koupelen) vinyl ale nakonec vyhrála dlažba v dřevodekoru. Prostě jsem nechtěla v domě tu umělotinu plnou změkčovadel a plastů. Pokud u vás vyhraje vinyl, vybírejte alespoň bez změkčovadel - kor když budete mít miminko.
Odpovědět
@dollysek7 Mame dvoulete dite, planujeme sourozence, a chceme vsude dlazbu. Vinyl, ktery se hned poskrabe, za 10-15 let bude na vyhozeni a ty spary, do kterych se usazuje spina - to nechceme. Navic je to hodne umely material. Mam rada prirodni materialy, jsou zdravejsi. Syn pri zacatku chuze nepadal. Padal chvili pri pokusech stavet se u nabytku. Co jsem cetla, kazde dite se nauci na material, ve kterem zije - a zadne nema z beznych padu ze sve vysky nasledky 🙂)) Pozor, nemluvim o tom, kdyz pak uz starsi deti vymysli kraviny.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@andik.cz Dobrý den, prosím mohla bych Vás poprosit o foto, jak vypadá dlažba, když je opravdu všude? stále si neumím představit tu dlažbu v pokojích a obývaku....předem moc děkuji!
Odpovědět
@matysce mrkněte do fotoalba, paní ji tam má nafocenou...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Dobrý den, mohu se zeptat, co nakonec zvítězilo ? Jsme ve fázi rozhodování a taky nevím 😒
Odpovědět
Profilova fotka
@budoucilouckova navrhli jsme si sami.. nakonec.. klidne poslu
Odpovědět
Profilova fotka
@budoucilouckova hned vlevo satni skrin, ltera bude pulena dole pro deti nahore pro nas, hned vedle toho skrin na boty, pote tri podlouhle botniky (2x90cm) t budou uzavrene a zaroven budou slouzit jako sedatko / lavice, pak jeden 100 cm ten bude otevreny (pro navstevy a denni obuv) a nad nim dva supliky na klice, lzice do bot, sprej atd. Zada cele stene budou v odstinu dub, a na nich cerne matne hacky.
Odpovědět
@dollysek7 Dala bych dlazbu. Ma plastovy podlaze nic hrejivyho a domaciho nespatruji a hl. zivotnost je dost omezena...
Odpovědět
Profilova fotka
@budoucilouckova jezisi ja si spletla uplne forum. Nakonec mame po celem baraku dlazbu, a super!
Odpovědět
@bayt Pokud je dobře navržená podlahovka, tak prakticky nejde cítit přechod z vinylu na dlažbu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Osobně bych to nakombinoval, vinylovou podlahu dal do obytných pokojů a dlažbu na chodby, do koupelny a WC. Ale to je čistě můj názor, každý preferuje něco jiného.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kevinnovak:

Osobně bych to nakombinoval, vinylovou podlahu da…
@kevinnovak Ale jo 2 roky stara diskuze neni az tak moc, uz jsem zazil experta co odpovidal na 17 let starou diskuzi, to uz leckdy mohou byt postarsi diskutujici na onom svete 🤣
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?