Vinylová podlaha. Máte zkušenost?

Máte někdo zkušenosti s vinylovou podlahou? Viděla jsem vinylovou podlahu , čtverce které se lepili na vystěrkovanou podlahu. Manžel samozřejmě nechce o lepení ani slyšet........
Odpovědět
1
2
12
Profilova fotka
máme vinyl, ale nechali jsme lepit firmu, nemáme čtverce ale pláty 15x90cm...podlaha je perfektní, plovoučku bych už nechtěla ;-)
Odpovědět
@market123 @atrama souhlasim s atmarou, mame taky pelene vynilove pasy. je to super, kazdy si to plete se drevem, protoze to ma i na povrchu vroubky. udrzba vyborna, cena jeste lepsi :) plovoucku bych si nikdy nedala.
Odpovědět
Profilova fotka
@market123 Nás s manželem také to lepení dílců odradilo. Nikdo neví, co udělá lepidlo a spoje za 10, 20 let. Zkušenosti rok, dva staré pro mne nemají žádnou vypovídací hodnotu. Našim pokládala firma Novilon z role před 7 lety, naštěstí mají spojů málo, ale už teď se vinyl v místech spojů ohýbá nahoru a lepidlo místy leze ven. Nedovedu si to představit, že by mi to dělalo v celém baráků na každém lepeném čtverečku vinylu. Další věc je, že se ti nemusí podařit natrefit zrovna na velké odborníky, přece jen je lepení vinylových dílců poměrně novinka...nejednou jsem četla, že firma zvrzala pokládku. Pokud chceš vinyl, raději bych volila ten v rolích. nemusíš mít zrovna ten měkčený pěnový, prodává se v rolích i tvrzený (podobný jako v lamelách). kamarád má v rolích např. PVC Triglav od fy Spoltex ...ten je tvrzený, v rolích, vysokozátěžový a poměrně levný.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik já myslím, že to už musí zvážit každý, jestli chce aby mu podlaha vydržela 20let... :-) spotřebiče také nekupujete na pořád, za určitou dobu je měníte...a myslím, že tak je to se vším, nyní se Vám to zdá pěkné a kvalitní, ale za 10 let budete mít potřebu změny.... ;-) nikomu vinyl nevnucuji, ale my jsme spokojeni a doporučuji ho dál... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@atrama Tak já vím, že za 10 let podlahu měnit nechci, protože na to nebudu mít :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Taky máme vinyl v pásech - lamelách. Nelepí se jeden pás vedle druhýho tak, že se napatle lepidlo na lamelu a položí, celá podlaha je pokrytá lepidlem a na to se klade jedna lamela vedle druhý. Což samozřejmě může být kámenem úrazu - ne každý podlahář by to zřejmě zvládl tak, aby byly skutečně jeden vedle druhýho jak když střelí. Proto si taky nemyslím, že když je to přilepené po celé ploše, každý milimetr, proč by se to mělo jednou odlepovat. A ano, chci aby mi podlaha vydržela 20 let, což vzhledem k tomu, že na to mám 15 let záruku, snad vydrží. U nás by pvc v roli vyšlo paradoxně dráž než vinyl a to hlavně z důvodu poměrně specifických rozměrů místností, kde by bylo obrovské "ztráty" na prořezech a v našem obr obýváku s kuchyní by zase bylo několik velkých spojů, které by byly zřejmě vidět.Prostě si dej na jednu stranu pozitiva vinylu a negativa (který jsou možná krom ceny spíše hypotetické - viz kirik a její "co to udělá za 10,20 let") a to samé udělej s ostatními druhy podlahových krytin. Nám vyšel vinyl jako jasnej vítěz. Naši mají marmoleum a přestože třeba já bych to nechtěla anii zadarmo, oni jsou strašně spokojený - každýmu prostě může vyhovovat něco jiného ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie ano ano, přesně tak to máme lepené i my a právě proto jsme si to nechali dělat firmou aby byla i záruka... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Jo jo, je třeba zvážit vše, samozřejmě i ty rozměry pokojů. Někdy to z role dobře nevychází...také máme atypické dvě místnosti, kde by byl velký prožez. To celoplošné lepení je právě to, co mě odrazuje...je to materiál velmi náročný na pokládku i na případnou výměnu. jelikož si skoro vše děláme svépomocí, tak je to pro nás nereálné. Stačilo mi, když jsme v bytě sekali starou dlažbu. pro firmu to jistě problém není, ale pro nás ano. Všechno je třeba zvážit.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik Vinyl je na výměnu poškozené lamely asi tak padesátkrát jednodušší než vyklikat půl baráku s plovoučkou. Opravdu nechápu tohle jako argument - když to nevíš jistě, tak se o tom nezmiňuj jako o faktu, ne? :-N Samozřejmě když má někdo do kapsy hluboko, koupí si v Baumaxu plovoučku za 89Kč/metr a bude si pískat, zatímco představa vinylu i za desetinásobek je pro něj prostě nereálná. To je namálo podstatná poznámka - vinyl nepatří k levným záležitostem.
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Ale já nemluvím o výměně jedné lamely, ale o výměně celé podlahy po letech. Mluvím obecně o tom, že je třeba zvážit do celkových nákladů také náročnost případné výměny, až podlaha dožije. Nikomu nic nevnucuji, ani nevyvracím...jen píšu zakladatelce diskuze, že nás také odradil způsob pokládky. Nikde jsem nepsala, jakou podlahu mám já, takže psát o plovoučce za 80 kč je zcela zcestné. Jsem také ve stádiu, kdy podlahy vybírám. Zbývá mi dovybavit celé patro.
Odpovědět
Profilova fotka
Však kdo tady píše, že podlahu za stovku máš ty? :-N Je to taky řešní, mimojiné. Jen se mi nelíbí, že tak vehementně všude valíš svůj názor, proč ne a přitom nemáš vůbec žádný zkušenosti. My měli PVC za 500Kč metr + profesionální pokládka, dlaždice s podlahovým vytápěním, plovoučku lacinou i drahou, teď vinyl. Ještě jsem nikdy nikde nečetla, že by s moduleem (vinylem vlastně všeobecně) byl někdo z VLASTNÍ zkušenosti nespokojenej. Zato tebe vidím v každý diskuzi :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Já ale vůbec nepíšu o zkušenosti s modulelem, ale reaguji na zakladatelku a její obavy z pokládky lepením. Jen se připojuji k tomu, co ona sama napsala...že ty obavy mám jako její manžel také. Svůj názor snad můžu vyslovit, ne? Mám psát, že ty obavy nemám, když je mám??? Mám blbou zkušenost s lepeným PVC z rodiny, i když ho pokládala firma, proto ten strach. Netušila jsem, že paní zakládala tuto diskuzi jen proto, aby ji všichni schvalovali výběr a plácali po ramenou, jak dobře vybrala. Stejně jako ty vymetám diskuze o podlahových krytinách, protože je to v současné době moje aktuální téma, stejně jako ty píšu svůj názor. Tvé argumenty mi taky nepříjdou moc pádné, když podlahu ještě ani neužíváte.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Samozřejmě, že je ok vyjádřit své obavy, taky se třeba obávám podlahovýho topení. Nicméně působí to zatvrzele. Nic vez zlým :-D Krom toho, že nevím, kde jsi přišla na to, že podlahu "nevyužíváme"? :-D 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Vyplynulo mi to z nějakých diskuzí...jestli obýváte, tak určitě krátce. Podívej, řekla bych, že určité téma stahuje vždycky stejný okruh lidí k diskuzi, kterých se to nějakým způsobem dotýká...proto se tu stále potkávám s tebou...Atramou...dalšími ...a nepíšu o zatvrzelosti. Já osobně vždycky vítám různé názory, pomáhá mi to přemýšlet o věcech třeba trochu jinak, z jiného pohledu. Pokud zakladatelce příjde můj názor nevhodný nebo mylný, ať se jím vůbec nezabývá.
Odpovědět
Holky moc díky za Vaše názory, nechtěla jsem svým dotazem vyvolat až takový rozruch. V každém přídadě mne nadchl dezén podlahy,, moduleo "vypadá to naprosto jako dlažba, má jemnou strukturu... U plovoucích podlah v dekoru dlažby jsem nenašla tak hezké dekory naviděla,navíc cena 449,- Kč v Brenu, což mi přijde fajn. U nás je naprosto vše pro mého manžela neuvěřitelný problém, vše smete ze stolu, dvříve než dojde k diskuzi................Vše doma zařizuji,navrhuji sama / o prázdinách maluji byt, navrhuji nábytek , vyrábím doplňky/
Odpovědět
Jo holky s tím měněním podlahy po 10 letech. Jsem přesně 10 let vdaná. V jídelně máme lino před 10 lety poměrně dost drahé, jsou na něm čmouhy od židlí a bot, proto chci jej vyměnit. Prodejci tvrdí, že vinyl je daleko lepší, tak nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
Moji rodiče mají neskutečně drahý marmoleum a i pod konferenční stolek dávají "polštářky", aby se neotlačil do podlahy. Můj táta má zlozvyk, že když sedí u televize a má papuče, tak si tak jako pošoupává nohama a na tom místě, kde sedává, tak se po dvou měsících objevila taková prostě vyšoupaná "díra" :-D Nicméně všechno jsou to věci, který tě budou asi mrzet jako toho, kdo to platil, ale vidět to je fakt jen při blízkým koumání. Vinyl je vysokozátěžové, vydržet by měl jak skříně, tak židle atd. Ostatně, když se díváš na tu lamelu "z profilu" a je vidět, že je docela tenká, tak by tam ani otlak jako takový nešel, to by podle mě si rovnou prorazila na stěrku. Zatím mi teda "jen" vypadly půdní schody, když jsem urvala bezpečnostní klapku a nestalo se nic, ale nemám představu, kolik váží a k čemu "v běžném životě možnému" bych to přirovnala :-)
Odpovědět
Dobrý den,taky jsem si nechala položit vinylovou podlahu od firmy abych na ni měla 15 let záruku.Chtěla jsem se zeptat...na pár místech mám spáru o velikosti např. milimetr...jinak je to na pevno krásnějedna vedle druhé. Podlahář mi řekl,že tam je nějaká tolerance a , že se určitě nejedná o vadu.Jen jsem se chtěla informovat zda je to vážně ok. Předem děkuji za radu! Veronika
Odpovědět
Profilova fotka
@grace454 ahojky, nahlédla jsem tady, byt tuto podlahu nebudu mít, ale určitě zavolej nebo napiš výrobci. Ti ti řeknou přesně co je a co není v toleranci. Podlahář se bude bránit :) Já osobně bych takovou toleranci nebrala, kdyby to bylo uprostřed obýváku :) a jsem totálně alegická na slovní obraty - to se tak dělá a nebo to je v toleranci, to pak po těchto řemeslnících jedu :))) karin
Odpovědět
holčičky, tu někdo kdo má už vinyl nějakou dobu a mohl by poreferovat jestli se to nějak vymačkává pod stolem? předem děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@grace454 : Tak jestli máte vzor na kterém to nevadí (dřevěné parkety a pod), tak bych to nechala být, ale jestli máte tu podlahu jednolitou a je to opravdu nápadné, kontaktovala bych přímo výrobce. Jinak k té debatě...já myslím, že jestli levné lino vydrží 10-20 let, vinyl na tom bude určitě líp a kdyby něco, není problém vyměnit...něco k tomu lepení a výměně třeba tady: http://www.empiri.cz/vinylove-podlahy... No a jestli chcete podlahu na 50 let, tak dřevo (dub) nebo kámen, jinak bych to neviděla... :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Holky chtěla bych se zeptat, zda je reálné položit vinyl na dlažbu. Máme v jedné z koupelen dlaždičky, které se mi hodně příčí, ale teď prostě nezbydou peníze na předělání. Takže nás napadlo položit na to vinyl, šlo by o přechodnou zhruba cca kolem tří až pěti let...
Odpovědět
My vinylové podlahy máme už asi šest let a dobrý, přijde mi, že jsou i teplejší, než klasická plovoučka..i když zase tvrdší než normální lino... zatím se nám nic nepromačkává, kupovaly jsme je tady http://www.vip-podlahy.cz/vinylove-po... máme tu střední cenovou variantu... já jsem teda spokojená
Odpovědět
@lucinkafr Já myslím, že kdyby se to přelilo stěrkou, tak v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinkafr taky jsem někde četla, že se můžou nechat pevné původní podlahy (dlažba, parkety..)...musí se odstranit ty měkké (koberce,..) a vyrovná se to nivelační stěrkou a může se pokládat vinyl :-)
Odpovědět
@pavla112 @veverka.dada tak to by bylo prima, protože na tu dlažbu si asi nezvyknu :-N Začnu se po něčem porozhlížet :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my už máme vinyl položený....ne teda lepený, ale zámkový, bez korkové desky...je jen asi 4 mm tlustý. A vypadá fakt nádherně....jsem celkem nadšená. Je teda pravda, že při chůzi trošku duní...ale prý se to vychodí.
Odpovědět
@lin18 krsánej dekor, moc se mi líbí..my půjdeme do lepené..
Odpovědět
@grace454 máme vinylovou podlahu v celém domě kromě koupelny už 2 a půl roku. Žádnou spárečku ani milimetrovou nemáme. Podlahu pokládal manžel, protože je to jeho živnost. Vinyl máme v pásech tak těsně u sebe, že neuvidíš jedinou spáru. Podlaha je příjemná a teplá , ikdyž netopíme. ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
2
12
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?