Vinylová podlaha po letech

Dobrý den, rozhoduji se, jakou dát podlahu. Pročítám různé diskuze a pořád se ne a ne rozhodnout. Zatím "vyhrává" vinyl nebo PVC. Byla bych spíše pro vinyl, ale trochu mě odrazuje varování prodejce - budeme mít podlahovku, velká franc. okna na jih, východ - , že se vinyl vlivem tepla kroutí, případně vyskakuje apod. Jak jste s vinylem spokojeni po letech? Snad téma není duplicitní, ale většinou čtu názory těch, co se teprve rozhodují, nebo těch, co ho mají jen krátce. Ráda bych získala názory těch, co ho už mají delší dobu v užívání - nekroutí se, nevyskakuje, není poškrábaný, stále "jako nový"? Jaký máte tip (lepený nebo click), značku? Dali byste si ho znovu?
Odpovědět
Jen pro upřesnění, zajímaly by mě Vaše zkušenosti po dvou a více letech užívání. Ale i ostatní samozřejmě můžou přispět. Děkuji :-)
Odpovědět
Máme lepený vinyl na podlahovce, Amtico First, nikde se nic neodlepuje, ani škvíry mezi díly se znatelně nezvětšují. Nějaký škrábaneček se sem tam najde, ale tomu se nevyhne žádná podlaha, krom dlažby, u té hrozí zase uštípnutí, ale jinak je asi odolnější dlažba (pro mě z hlediska tvdosti a chladu po většinu roku ale nepřípustná), bydlíme třetím rokem
Odpovědět
Profilova fotka
Máme vinyl Allure se systémem Uniclick-síla 5mm a nášlapná vrstva 0,5mm (tj. bez nosné HDF desky). Máme ji 4,5 roku a žádný problém, nic se nevlní, barevnost stále, téměř žádné škrábance, dala bych ji znovu. Kamarádka má lepený vinyl (boužel nevím značku), má jej 8 let a drobek se jim rozjíždí spáry (to byl taky důvod, proč jsme dali click).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?