Vinylová podlaha - pokládal ji někdo sám?

Profilova fotka
Ahoj všem x-) máme vinylovou podlahu thermofix a chtěli bychom si část nechat položit od jednoho řemeslníka..ale protože i od něj nás to bude stát dost peněz a my je sotva dáme dohromady, tak chceme zbytek zkusit sami, po tom, co uvidíme, jak se to dělá...tak se chci zeptat těch, kteří už mají nějaké zkušenost, nebo o tom něco vědí na rady a tipy...čemu se vyvarovat, na co si dát pozor!prostě co a jak :-) jedná se mi o samotné lepení, ale i o stěrku...díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Diskusia bola založená už dávnejšie, ale pridávam sa s rovnakou otázkou - skúšali ste si podlahu od Thermofixu položiť sami? Manžel je manuálne zručný, ale vynil ešte nepokládal, preto uvítam skúsenosti ostatných. Na podlahe už máme vyliatu nivelačku - je nutné dávať ešte špeciálnu sterku? Ďakujem krásne za názory a rady.
Odpovědět
Rád by som vedel ako to dopadlo v prípade veverka.dada Nie je to určite nič zložité, ale nie je to zase tak jednoduché ako by sa mohlo zdať - hlavne vylievanie nivelačky. Pokiaľ však už máte nivelačku vyliatu, tak by to malo byť OK. Dôležité je nivelačku ešte prebrúsiť a použiť aj penetračný náter. Na vinylové dielce existujú aj špeciálne lepidlá pre zlepšenie rozmerovej stálosti. Netreba však zabúdať na niekoľko dôležitých vecí: 1. podklad musí byť suchý, hladký, bez prasklín a škvŕn - proste dokonalý 2. nanášajte toľko lepidla ako určuje výrobca lepidla/podlahoviny 3. dodržujte návod výrobcu podlahoviny i lepidla - musia vám ho poskytnúť 4. Aklimatizácia je kritická - je nutné nechať materiál aspoň 24 hod. aklimatizovať v miestnosti, kde sa bude pokladať - je to veľmi dôležité kvôli rozmerovej stabilite. 5. teplota podkladu ani v miestnsoti by nemala byť nižšia ako 15°C 6. pri väčších priestoroch je lepšie začínať od stredu miestnosti - treba si načrtnúť línie 7. podlahu treba zavalcovať podlahárskym valcom 8. po použití podlahu nezaťažujte ďalších 24 hod - ak nepíše výrobca lepidla inak. 9. dôležitá je i doba odvetrania lepidla. Lepidlo nemôže byť po nanesení moc mokré ani moc suché - čas odvetrania uvádza výrobca. napr.: https://youtu.be/L6PxnQkhFJU Osobne by som investoval do pokladača - vždy to môžete reklamovať. Ak si to dovrzáte sami, tak je problém...
Odpovědět
Mám otázku,potřebuji vyoperovat slepé střevo.Asi zajedu do nemocnice podívat se,jak se to dělá a pak to zkusíme doma sami. :-D . Češi jsou fakt trapný národ.Než mít odvedenou kvalitní práci se zárukou od odborníků,tak si to raději budou smolit sami.
Odpovědět
Není jak si pokládat nastřihané lino. :-D. Co vás k tomu vede lidé kupovat si odpornou gumovou tvrdou podlahu se spárami?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?