Vinylová podlaha v předsíni

Ahoj, máte někdo zkušenosti s vinylovou podlahou v předsíni? Řemeslníci nám to vymlouvají, ale já se nechci nechat :-)
Odpovědět
...
Odpovědět
@gapm Máme ji v celém bytě i v domě. V bytě je i v předsíni a nevidím , že by nějak trpěla, je v pohodě. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
možná vám to vymlouvají proto ,že kdyby to blbě udělali,pokud jde o clik system ,tak pod to bude zatýkat voda?
Odpovědět
Spis se boji kamínků z bot...drapku od psa...ze by se to poskrabalo...a prý není praktická...proto zjišťují :-) :-)
Odpovědět
@mirimi díky za uklidnění...a udržuje se dobře? Taky ji chci kromě koupelen a techniky.místnosti všude
Odpovědět
@gapm Udržuji ji hlavně vysáváním a občas vytíráním. Čím je povrch hladší, tím lépe se vytírá. Máme jednu podlahu matnou , žilkovanou víc a barevně univerzální ( nějaký dub) a na té není nic vidět absolutně. Druhá podlaha je tmavá ( ořech), žilkování je mírné a povrch je spíš lesklý a tahle podlaha je trochu náročnější, protože je na ní vidět smetí, otisky nohou. Ale já si s tím nedělám hlavu, prostě uklidím 1x týdně a je to. I tak tu tmavou podlahu mám ráda :-) .
Odpovědět
@gapm Poškrábat se samozřejmě dá snadno, když si nebudeš dávat pozor. Ovšem tohle hrozí každé podlaze. 100% odolná není žádná podlaha. Ale co se týče škrábanců od kamínků u vchodu si myslím, že zvládne vinyl s tím žilkovaným povrchem. Pamatuji si, že manžel (podlahář) jednou pokládal s kolegou podlahu v ZOO pro slony a nepřežila. Vybrali extra odolnou ,ale sloni je převezli. :-D
Odpovědět
@gapm a co by dali řemeslníci do předsíně ? vinilu bych se nebál ani do garáže, pokud je lepený a bez nasákavého podkladu , pak je to asi ideální volba
Odpovědět
My ji v předsíni máme, ale zatím chodíme přes technickou, a po zkušenostech s vinylem co mám ze zhruba půlročního úžíváni mám trochu strach z toho poškrábání. Určitě to bude chtít rohož.
Odpovědět
@mildagsxr dlažbu...prý to budu mít snadnější...ale já to chci mít hezký nejen snadný.-)))) typická ženská:) nechci přechody nějakou lištou nebo čím pak na vinyl...kamarád je má i v koupelnách a je spokojenej... ;-)
Odpovědět
@angie.shy a ty máš ten lepený? a hladký? vyberu tam tu nejkrásnější rohož, jen když mi tam zůstane vinyl:-))
Odpovědět
@gapm Pozor, ten hladký se snadno poškrábe, volila bych ten vrapatý, vypadá jak imitace dřeva. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@mirimi ten bych právě chtěla...díky za tip.-) jen se ještě musíme rozhodnout mezi lepenou a clik systémem...co radí odborník na slony,.-))
Odpovědět
@gapm lepený, trošku vroubkovaný, v některém albu bude detail, myslím že v tom ze stavby, ne v zařizovacím
Odpovědět
@gapm Už jsem to tady jednou někomu psala, tak snad to teď napíšu dobře. Rozdíl mezi lepeným a clik vinylem není v kvalitě ,ale jen ve způsobu položení. Když se poničí, tak lepený vyřežeš a opravíš, clik musíš rozebrat. My máme všude lepený. Ale abych pravdu řekla, myslím, že se do budoucna nepočítá s nějakými opravami, protože nemáme žádný náhradní díl. :-D :-D Nevšimla jsem si , že by manžel mluvil o některém vinylu, že je lepší. :-)
Odpovědět
@angie.shy díky...juknu...nakoukla jsem do alba...a koukám, stejná úchylačka na Hemnes bílou sestavu.-)) krása...jemné, sladěné...opravdu smekám... ;-)
Odpovědět
@mirimi my už teda měnili jeden díl v kuchyni, manželovi spadl velký hrnek a vysekl do něj pořádný rýhanec, záchytná calý se o to ponožky, oprava zabrala 15 min.
Odpovědět
Máme lepený vinyl úplně všude. Pokoje, chodby, koupelny... Prostě pouze jeden typ podlahy všude. A jsme spokojený. Žádný škrábance, ani v chodbě za vstupníma dveřma.
Odpovědět
Profilova fotka
@mirimi a co by manžel poradil na spáry? Místama máme docela mezery, je to lepený vinyl, ale stejně. Vůbec si myslím, že ho máme špatně položený, ale asi nic nezmůžem :(
Odpovědět
@barlin My teda spáry nikde nemáme, nejspíš byla chyba při pokládce. Někdy se stane, že se rozejdou díly, když se v bytě netopí. Zrovna dneska pokládá novou podlahu z vinylu u kamaráda, protože starou museli ztrhat, protože se mu rozjely spáry. Položili mu podlaháři vinyl a on se ještě nestěhoval, pak byla zima a netopil a na podlaha se zničila. Ale často tady čtu, že mají spáry, to ale asi bude nekvalitním položením, my nemáme jedinou spáru. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mirimi Nám to právě už jednou strhali a udělali znovu, ale i tak tam jsou. Někde je to v poho a pak jsou místa děsný. Natopení jsme si dávali pozor, začlo se topit dřív než se dala podlaha, je to fakt otrava
Odpovědět
@barlin Hm, zvláštní, to asi neporadí nikdo na dálku. My máme vinyl v celém domě a ještě v celém bytě a nikdy jsem nenašla spáru. :-|
Odpovědět
Tak já jsem prohledával internet a zkoušel najít rozdíl mezi Vinil podlahou a Lino podlahou... :-D ...A nemůžu si pomoct ale kromě modního trendu jsem nenašel nic,proč bych měl dát za metr 1000 kaček když stejnou vlastnost má klasické lino. Jedině že bych nevěděl co s penězma... :-D ...pro ty kdo si myslí že VINIL je něco víc mam tady trochu ponaučení - http://www.dotekdreva.cz/podlahy-viny... Tak si říkám,proč vás to bere tak zbytečně vyhazovat kačky?Hmm?.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my máme vinyl lepený v obýváku a ložnici. Ted ho budem dávat do kuchyně dětského pokoje i chodby. Máme ten vroubkovaný a už bychom jinej nechtěli :-)
Odpovědět
Dobrý vinyl se dá dnes sehnat za 350 kč/m2.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?