Vinylová podlaha versus dlažba a tipy na dodavatele (České Budějovice)

Ahoj všichni, obracím se na vás s dotazem ohledně vinylové podlahy. Stavíme rodinný dům a jelikož ve většině pokojů plánujeme podlahové vytápění, uvažujeme prozatím všude o dlažbách. V poslední době mě ale zaujala možnost vinylové podlahy. Máte s tím někdo zkušenosti a myslíte si, že je i vhodná na podlahové vytápění? Líbí se nám právě možnosti dřevodekorů a to, že není tak hlučná a je pocitově teplejší. Cenově by také mohla být zajímavější, přeci jen dlažba v dřevodekoru je trochu vyšší cenová relace. Podělte se o vaše zkušenosti a také budu ráda za tipy, od jakého dodavatele vinylovou podlahu koupit - dobrý poměr cena/kvalita. Díky, Verča
Odpovědět
Profilova fotka
my budeme mít v koupelnách na podlahovém el. topení vinyl od Tarkettu, jinak Floor1 všude po baráčku (mám to na fotoblogu). Jinak má ségra na baráku vinyl v dřevodekoru a má to krásnou strukturu i na omak a je to moc příjemné, za mě teda lepší volba než dlažba, ale určitě záleží na tom, jak budete podlahu zatěžovat a jak se k ní budete chovat. Dlažba je asi odolnější.
Odpovědět
@kocicak123 Ahojky, děkuji za příspěvek. Mě to spíš přijde jako rozumná alternativa za dlažbu, když porovnám dřevodekor v dlažbě a ve vinylu - podle dostupných informací by to mělo být levnější. Nevíš, na kolik vás vyšel m vinylové podlahy? Slyšela jsem také, že jsou i docela odolné, ba i vydrží někdy víc jak dlažba - ta se může odštípnout. Také mi jde o tu cenu a vhodnost na podlahové topení. Díky za odpověď.
Odpovědět
Máme všude podlahové topení a všude máme vinyl Moduleo SELECT. Doporučuju.
Odpovědět
@dawerius Díky za tip a tedy spokojenost? Na kolik vás podlaha vyšla na m čtvereční?
Odpovědět
Ano spokojenost. Materiál byl asi za 350 a pokládka (nivelačka, broušení, lepení, lišty) za 400.
Odpovědět
@dawerius Hm, to nevychází vůbec špatně. Určitě na to koukneme. Tu pokládku vám dělali přímo z té firmy, co jste objednali nebo jste si zařizovali sami? A ještě jedna otázka, myslíte si, že je opravdu podlaha tak odolná, jak se říká? Trochu si pořád říkám, aby to nebylo spíše jako klasické lino, na které když třeba člověku spadne nůž, může se hned poškodit a je to vidět nebo se časem vytlačí nábytek atd. Díky moc za odpověď. Verča
Odpovědět
Právě jsme dokončili dům. Do 1NP jsme dali vinyl, právě kvůli tomu, že všichni tvrdili, jak je odolný, a máme dokonce pro vysoký stupěň zátěže. Podlaha se musela už 2x opravovat. Přitom už byly jen takové lehké dodělávky - např. osazení dveří. Všude jsme položili hadry a kartony, i tak dva cca 1 m šlice, nechápu. A už jsem našla další "zářezy". Za mě už teda ne, přijde mi že i plovoučka za 300 vydrží víc než to co máme za vinyl. A ještě to bylo drahý. Jedinou výhodu vidím že je měkký a teplý, dá se chodit bez pantoflí i bez podlahového vytápění.
Odpovědět
Jestli chcete, aby to fakt bylo odolné a třeba máte psa nebo malé děti, tak na vinyl zapomeňte. Kolega má rok hotový dům a říká, že je to pomalu na výměnu. My počítáme s vinylem / novilonem jen v ložnicích nahoře. Všude jinde budeme mít dlažbu.
Odpovědět
My jsme také váhali mezi vinylem a dlažbou. Dlažbu jsme nakonec zavrhli kvůli hluku. Byt pod námi jsme pronajali, tak by to asi nebylo úplně příjemné. Na jednom pásu se nám začal odlepovat růžek, přijeli podlaháři, odlepili, nalepili nový a hotovo, práce na 10 minut. Rychlost opravy mě příjemně překvapila až jsem litovala, že jsme do těch nájemních bytů dali lino, tam když to někdo poničí, může se vyměnit celá místnost. Takže podle mě, pokud se vynil poničí (a poničit se dá opravdu všechno), tak je mnohem snazší na opravu.
Odpovědět
@verca215 objednali jsme z Brena a oni nám sehnali podlaháře na pokládku. Je to odolnější než lino, ale nezničitelné to není. Nůž už mi párkrát spadnul. Zatím dobrý, ale pokud nůž blbě dopadne, tak se zabodne a vinyl propichne. Taky jsem na podlaze dost blbě šoupal lednici a trochu jsem to škrábnul. Na podlaze ale nikde není nic vidět. Nábytek se nikde neotlačuje.
Odpovědět
Hm, tak zkrátka vinyl je hezká věc, ale nezničitelný není. Tak uvažuji o tom, že bychom přeci jen do obýváku a kuchyně dali na podlahové vytápění dlažbu v imitaci dřeva a vinyl si dokážu docela představit např. do ložnice, pracovny atd. Určitě je to zajímavá varianta, ale v obýváku a v kuchyni, kde bude podlaha nejvíc namáhána, asi bude lepší volbou dlažba. Každopádně díky za informace a tipy a pokud má někdo vinyl, klidně dávejte ještě tipy na dodavatele. Díky moc, Verča
Odpovědět
Profilova fotka
@verca215 bohužel cenu nevím,, máme to v ceně domu na klíč, ale tarkett má web tak tam by se to dalo určitě najít.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?