Vinylové dílce

Profilova fotka
Uvažujeme o vinylových dílcích, ale nějak se nemůžeme shodnout, jestli lepené dílce nebo systém click? Kdo může porovnat, jaké jsou pro a proti? Krom toho že click je snadnější na pokládku a dá se kdykoli rozložit. Životnost, údržba atd.
Odpovědět
My mame oboji. Ale protoze kazdy je jine cenove relace, je rozdil i v kvalite. Osobne je mi prijemnejsi chuze po lepenem. U clicku mi vadi ten mekky podklad. Lepeny mame v obyvaku, v kuchyni a v chodbe. Pokladku provadela firma. Click mame v pokojickach, pokladali jsme si ho sami, protoze pokojicky se delaly pozdeji.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin my měli v plánu lepený, ale firma co nám bude vylívat podlahy nám doporučila clic. Já se ale právě bojím, že to bude stejné jak plovoučka a po čase to bude takové "rozklížené"
Odpovědět
Doma máme lepený a v bytě clik. Rozhodně mi víc vyhovuje lepený.
Odpovědět
@spaghetka Tchyne ma laminatovou plovoucku a pripada mi ten click podobny.
Odpovědět
Profilova fotka
@mitoma můžu se zeptat, v čem ten lepený víc vyhovuje? Jsme už skoro rozhodnutí pro click, ale pořád váhám
Odpovědět
@ptjj clik je jak plovoucí podlaha, tvdrsi, studenejsi, větší spáry a taky hlučnější. My ho dali do bytu jen kvůli rychle pokladce a nižší ceně, jina volba nešla. Ten rozdíl je prostě znát. Lepený beru jako nejlepší volbu.
Odpovědět
Profilova fotka
@mitoma tak mám asi jasno.. přetlumočím manželovi, snad tenhle argument přijme
Odpovědět
@spaghetka jakmile jsou děti tak člověk vidí ty rozdíly jinak. I co se týče údržby je ten lepený fakt skvělý. Jen pečlivě vyberte značku.
Odpovědět
Profilova fotka
@mitoma zatím máme vybraný Gerflor, ten máme i teď, jen v roli, a jsme spokojení, jak na údržbu, tak je i příjemný. A děti máme tři, takže co se týká údržby, tak to je jedno z hlavních kritérií
Odpovědět
No musím říct že máme v celém domě lepený. Chůze po něm je super a na omak příjemný ale už bych si ho nepořídil. Máme podlahu cca 4 roky - novostavba a máme docela rozdíly ve výšce dílců a hlavně i mezery jsou nějaké vetší. Sem tam jdeme po baráku a najednou ponožkou o něco zavadím, když jsem četl v poslední době nějaké recenze tak hodně montážních firem co pokládají lepený vinyl od toho odchází protože mají časté reklamace, já osobně bych šel už jen do kliku s podložkou a byl by svatý klid ..
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenna no, tohohle se u toho lepeného právě bojím, že se to časem rozleze
Odpovědět
@zdenna a to vám dělala firma? Jakou máte značku vinylu a lepidlo použili jaké? Tohle slyším prvně a to kolem nás mají lidé lepený vinyl spoustu let.
Odpovědět
Článek se načítá
@ptjj @mitoma nivelacku, zbrouseni a lepeni nam delal primo podlahar co se tim zivy nekolik let. Lepidlo nevim, pouziva vlastni jiz nekolik let, vinyl bych asi dohledal v papirech. Zrovna levny vinyl nebyl. Kdyz jsem se na nej obratil co nam to dela bylo mi receno ze mam v baraku z podlahy vlhkost. Podlaha se delala po uplnem vyschnuti domu kde byli i sadrokartony takze by tezko byla vlhkost, pak jsem se docetl ze nejsme jediny co tohle udelalo...
Odpovědět
@zdenna Stalo se nam to take. Sice nemame rozdilnou vysku, ale mezery se udelaly. Nivelaci a lepeni provadela firma. Pokladano bylo pred dvema roky.
Odpovědět
@puhelin vysku je mysleno ze se zvedl treba trosku rozek vinylu.. ale spary se rozjeli. Muj vedouci minulej rok dodelal barak a firma co mu pokladala vinyl klik tak rekli ze lepenej uz vubec nedelej, ze maji mraky reklamaci. No ted uz s tim nic nenadelam 🙂
Odpovědět
@zdenna Ja jsem to pochopila, s tim zvedanim fakt problem nemame. Mame i ten click a lepeny je mi mnohem prijemnejsi.
Odpovědět
Profilova fotka
Rodiče mají lepený vinyl doma asi 4 roky a žádné mezery ani nic podobného nemají. Naopak zase od přítele rodiče, mají klik a po měsíci se jim neskutečně rozjel a muselo se to dělat znova. A dělala jim to firma.. Takže ono to je asi hodně o náhodě a nebo o tom, jak to kdo provede. 🙂
Odpovědět
Nedovedu si vůbec představit jak by se mohl rozjet Click, který drží v zámcích. To musel být nějaký naprostý šmejd s vadnými zámky nebo rodiče se spletli a mají lepený. Rozjet se může pouze lepený.
Odpovědět
@zdenna my máme lepený necelé dva roky, lepidlo se bralo nějaké lepší a žádný problém. Vinyl byl teda taky z těch dražších, německá značka Wineo. Náš podlahář naopak říkal, že s lepeným mají nejmenší starost a nejlepší zkušenost. Pokud se zvedá někde roh tak tam dala firma málo lepidla, o tom náš podlahář mluvil, všechny rohy potřebuji pečlivě nalepit, takže to bude o preciznosti práce.
Odpovědět
Profilova fotka
@l_sekanina Bohužel ne, byla to nějaká německá a drahá značka. 🙂
Odpovědět
My máme lepený vinyl 10 let a nikde se nerozjel, spáry nemáme. Sousedům se rozjel, když si nechali na podzim položit lepenou vinylovou podlahu a stěhovali se až na jaře. V zimě netopili a podlaha se tím celá poškodila. Musela se vyměnit. Ani lepený vinyl ani click by se neměl rozjet a pokud ano, tak je tam něco špatně. 🙂
Odpovědět
Já kolem toho hodně běhal, sháněl info a mluvil celkem s dosti podlaháři a závěr byl naprosto jednoznačný. Podlaháři a firmy co preferují lepený, Vám ho vychválí a poplivou click. Ti co naopak dělají raději click vám ho taky vychválí a poplivou pro změnu lepený. Každý si musí vybrat nakonec sám dle svých sympatií.
Odpovědět
Profilova fotka
Je třeba i vinyl na click rozlišit na dvě skupiny, které mají odlišné vlastnosti - s nosnou HDF deskou (je tlustší, aproto i měné vhodný na podlahové topení) a bez ní. Takže v podstatě máme 3 základní typy vinylu - lepený, click s deskou a click bez desky. My máme již 8 let click bez desky a jsme naprosto spojeni, neměnila bych. Rozhodně se to plovoučce nepodobá. Tenkrát jsme jej vybrali proto, že kamarádka měla tou dobou 3 roky položený lepený vinyl a v místech, kam svítilo více slunce, se jí rozjížděl. Nám se po 8 letech stále nic nerozjelo a pohoda chození mě připadá stejná, jako u toho lepeného.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?