Jak by mělo být správný zajištění stavby před vylitím anhydritem?

Ahoj, zajímalo by mě jak by mělo být správně zajištění stavby před vylitím anhydritem. Jde o to že máme hrubou stavbu, střechu, dneska je tam vodař, zítra elektrikář, a pak přijdou dělat omítky a po omítkách podlahu ale ... jde o to že někdo mi řekl že by to mělo být zavřené aby nedošlo k popraskání podlah a uvolňování vlhkosti bylo postupné, tak jsem si řek že nechám udělat rošt a dám tam vatu aby to bylo zavřené. Jenže firmy mi řekli že tohle by nedělali protože izolace natáhne vlhkost a už nepustí. Otázka zní, je potřeba to mít komplet nějak zavřené a pokud ano čím zavřít? Dát z vrchu po celé obytné nějakou folii nebo to není potřeba? Díky za užitečné rady a tipy Zdeněk
Odpovědět
Co vim, tak davaji do oken folii aby na podlahu nesvitilo slunicko. A musi byt ze zacatku zavrena okna, aby nebyl pruvan.
Odpovědět
Takže když to půjde do vrchu jakoby do půdy a pomalu ven tak by to nemuselo vadit.
Odpovědět
Profilova fotka
Ne, pomalu do půdy není problém...jde o průvan. Já měl vazníkový krov a před vylitím jsem musel udělat venku podbití z OSB.
Odpovědět
neviem kam chces davat ten rost, ale u anhydritu ide o to, ze prve 2 dni musis uzavriet stavbu a nevetrat resp. nepustit tam slnecne svetlo (okna zatemnene kartonmi) jednak z dovodu chemickych procesov ktore prebiehaju v potere a druhak z dovodu ze je potrebne zabranit rychlej dehydratacii poteru. Az potom moze zacat proces vysychania. po tych 2-3 dnoch je poter uz pochozi. prvy tyzden len vetrajte, potom ak mate podlahovku zakurte na 25 stupnov na takych 8-10 dni a pak zase 8-10 dni na 40 stupnov. ak mate vysusace hodne to pomoze. ak nie tak aspon co najviac otvorenych okien (pri vonkajsej teplote nad 20 stupnov).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?