Vyplavená podlaha. Jak jí nejefektněji vysušit?

Zdravím, měl bych dotaz ohledně vysoušení vyplavené podlahy. V pondělí nám nainstalovali TČ a ve středu nám vyplavilo komplet přízemí přes pojistný ventil(všude centimetr vody) . Podlahy jsme měli ve fázi před betonáží. Otázka zní : jak to co nejefektivněji vysušit? V místnosti kde není podlahovka jsem velkou část rozebral vysušil hadrem a v podstatě jde o to aby vyschl písek použity na podsyp. Tam kde je podlahovka se mi to opravdu rozebírat nechce. Máme půjčené odvlhcovace ale vyschne to i mezi deskama a mezi deskou a ipou? Nebude to pod tím polyšem plesnivět, když to nevyschne před betonem na 100%? Máte někdo podobnou zkušenost? Rady, tipy? Děkuji moc...
Odpovědět
Tak tohle bych asi vůbec neřešil, prostě už se stalo. Jestli tomu dobře rozumím, máte nataženého hada pro podlahovku a teprve ho budete zalívat betonem nebo anhydritem. No a při tom tam narvete vody snad ještě víc a i ona bude vysychat a nejspíš nic nezplesniví. Takže zabetonovat, nechat chvilku zrát a potom zkusit pustit a pomalu a postupně zvyšovat výkon topení. Ono to bez problémů vyschne. Spíš bych si pohlídal, jestli ta voda neteče ještě někde jinde, to by pak po betonáži byl větší problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Me se tohle vubec nelibi.. Vysousece naplno, ventilatory, otevrena okna a takto co nejdele. V pristim tydnu ma byt jiz tepleji, tak bych to (pro klid duse) nechal 14 dni vyschnout. Delate to preci je pro sebe :-)
Odpovědět
Profilova fotka
zkušenost nemám, ale obával bych se toho, že vám voda vyplavila ten písek. pak by se mohlo stát, že vám ta podlaha bude nerovnoměrně sesedat. minimálně bych rozebral několik m2 v jedné místnosti a pak bych se rozhodoval. EPS, separační folie a na to podlaha? to bude vysychat hodně dlouho.
Odpovědět
Profilova fotka
@2masoni souhlas. A mozna by stalo za to, uvedomit i vinika
Odpovědět
Děkuji za reakce. Právě že se mi to také vůbec nelíbí. Přesně jak píšete, polystyren folie beton, předpokládám že veškerá ta vlhkost vleze do zdí a kdovi kam ještě a pak se toho budeme zbavovat dalších pět let, nebo kdoví jak dlouho. Kvůli omezení přísunu vody budeme betonovat zavlhlým betonem míchaným na místě. Jde o rekonstrukci a z vlhkem bojujem od začátku. Komplet obkopání, podřezání a po roce už konečně zdivo vyschlé, tak se zase stane toto. Podle rady odborníka z firmy specializující se na vodní havárie prý co nejvíc topit a pokud jsou vysoušeče tak nevětrat. Jsem zvědavý jak dlouho to bude vysychat =-)
Odpovědět
vlhkost nemůže vlízt do zdi, máte tam folii, kolem stěn mirelon, vše by mělo být utěsněno, aby to beton nevyplavil,
Odpovědět
@chrobakv MNO, věřte, že může. Na zdech máme tak 10cm pruch mokrý ještě nad mirelonem. Zateklo pod polystyren, takže by si to stejná k zeď natáhla. A fólii nemáme všude, tam kde je podlahovka jsou systémové desky bez fólie. No teď nám tam běží 3 vysoušeče a už to celkem schne. Tak uvidíme
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?