Výška podlahy - pomoc

Ahoj, poprosil bych Vás o Váš názor k naší skladbě podlahy dle projektanta viz. příloha, zda je takto dostačující.. Nějak se mi to nezdá,dal bych raději 200mm s tím,že dám širší EPS. Vzdálenost od základové desky po stavební otvor okna máme 102cm, tím,že bych dal skladbu podlahy 200mm by byla vzdálenost k oknu od čisté podlahy 82cm :( Dá se nějak řešit? Bude podlahové vodní topení a anhydrit. Děkuju za názor.
Odpovědět
15 cm je málo. My máme 20 cm, ale jsou i tací, kteří mají 30 cm na podlahu.
Odpovědět
Já tam vidím jediný, ale značný problém ... a tím je tloušťka EPS v 1.NP .... 70 mm je strašně málo (chápu, že je to na zbetonvoé zájladové desce). Minimum je 100 mm, standard 150 mm, mnozí dávají i 200 mm. Naopak v patře, pokud je celé nad vytápěným přízemým, je 70 mm zbytečně moc - stačí 40 mm. Anhydríit 56 mm je OK ... dává se min. 35 mm nad trubky podlahovky , které jsou (většinou 16 mm)
Odpovědět
Právě o to EPS mi jde no, zdá se mi to taky málo, dal bych alespon 12cm aby bylo dohromady výška podlahy 20cm,ale jak říkám,pak nám vychází stavební otvor okna na 82cm a nevím,zda to není málo.
Odpovědět
@hanluk podle mne He to málo, zvedl bych to o cihlu.
Odpovědět
@1pepino Už je hrubá :)
Odpovědět
@hanluk zda je 82 cm málo, si musiíte primárně říct vy .. vyzkoušejte si to (naměřte) doma .... je to primárně o subjektivním pocitu ..... a někde může být kolize, pokud chcete mít u okna stůl, desku kuch. linky ... jinak mě nic nenapadá. Já si nechal vyprojektovat u bežných oken jen 78 cm :-) (100 cm hrubá - 22 cm skladkba podlahy) Ještě zkuste prověřit, zda nejde dát i do podlahy lepší izolant - obdobně jako se dává GREY EPS nebo Koolterm na fasádu. A pokud to systémově jde, o kolik by to bylo dražší.
Odpovědět
@mp77 Dobrej nápad :) Moc díky za názor
Odpovědět
Pokud je už hrubá hotová, tak už s tím jednoduše nic neuděláte. S oknama byste se mohl spokojit, že budou níž, ale co dveře? Když to zvednete, tak se Vám tam do otvoru klasický dveře 1970 nevejdou. To bych si zkontroloval. Samozřejmě lze nechat vyrobit atyp dveře, ale jsou dražší a když je snížíte, tak tam bude nízkej průchod. Dále je nutné zkontrolovat finální minimální výšku stropu (2500mm). Máme taky podlahovku a dal jsem 20 cm EPS. 7 cm je málo. Možná je to u Vás nemožný, ale dal bych minimálně 20 cm a podle toho zvednul již hotové překlady nad dveřma a oknama.
Odpovědět
Asi je fakt třeba kouknout na každý okno zvlášť a zjistit zda by to bylo u každého jednoho průchozí. Dále taky výška stropu, jestli je stavěno třeba jen na 11 šárů a je strop už na hraně. Pak bych zvolil tak jak píše mp77 izolant s lepší lambdou, ať už šedej nebo třeba perimetr (nevím jak je na tom šedej s únosností). Pokud je podlahovka a i kdyby se nakonec 12 cm EPS vešlo, tak bych šel stejně cestou lepší lambdy.
Odpovědět
no jo, dveře, to je vlastně fakt :-( ... pokud už máte všude (v přízemí) překlady, jako že asi máte, a nechcete to celé přebourávat, tak už asi asi můžete hrát jen se skladbou podlahy :-( Možnosti jsou (krom výše zmíněného lepšího izolantu,kterého stačí méně) nahrazení vodní podlahovky elektrickou a pár mm by se dalo získat i na jiné podlahové krytině (třeba lepený vinyl bude do 3 mm), ale to asi nemá smysl.
Odpovědět
@dawerius Příčky ještě nemáme,ty budeme teprve začínat a co se týká vchodových dveří,tak tam máme teď stavební výšku 235cm. Výšku stropu máme navrženou 260cm,takže po navýšení podlahy o 5cm by bylo 255cm.
Odpovědět
@hanluk Tak kouknout na projekt a zkontrolovat ty okna.
Odpovědět
Článek se načítá
@hanluk aha, jakou máte planovanou výšku oken? Strop 255, je akorát. My máme kuchyňskou linku pod oknem, ta má výšku 92 cm.
Odpovědět
@1pepino Dle projektu 85cm k oknu s tím,že by jsme navýšili u kuch. linky o pracovní desku na 90cm.
Odpovědět
@hanluk okna ještě nejsou?
Odpovědět
@r4d3k74 Nene ještě ne,už jen otvory zaměřovali..ale dalo by se změnit..
Odpovědět
Tak pokud je strop 260, tak bych do podlahy aspoň těch 5 přidal, strop bude 255 a přizdít otvor v místě parapetu dle potřeby a znovu zaměřit okna, jestli není problém.
Odpovědět
@r4d3k74 To mě právě taky napadlo... :)
Odpovědět
@hanluk Neznám projekt, ale myslím, že třeba okna na wc v koupelně, špajz, technická nebude třeba vůbec řešit.
Odpovědět
@r4d3k74 Ano,ty jsou vysoko..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?