Vysoušení Anhydrit elektrokotel - spotřeba elektřiny

Zdravím, aktuálně od cca úterý 15.11. probíha vysoušení podlah (zalito 8.11.), bohužel stále čekáme na TČ, takže osazen dočasně elektrokotel. Náběhová teplota 25C, nyní jsme na 35C. Větrá se nárazově. Plocha 115m2, barák už zateplen (projektová hodnota ztrát 5kW), ale bez fasády. Děsí mne ale spotřeba, která je cca 100kWh za den. Je to normální a klesne to časem po náběhu a odparu prvotní vlhkosti?
Odpovědět
Ahoj, neklesne. Já prováděl topení v úplně stejných podmínkách. 9kW kotel, dostal jsem se maximálně na 46 stupňů, nicméně cíl byl 55 stupňů. Prostě to kotel nezvládl. Za cca 3 týdny jsem protopil 10 tisíc a to mám pěknou sazbu 3,2 Kč.
Odpovědět
@michal_rybar časem po odparu to samozřejmě klesne, ale pokud zatím jedete na nějaký nevýhodný stavební tarif, tak je to vražedné. Já jsem radši dal do obýváku petry a topil jsem dřevem.
Odpovědět
Při zvyšování teploty při těchto teplotách to určitě neklesne. Udržování vysoké teploty v těchto teplotách je také stejně náročné na spotřebu. Samozřejmě při pořádném vytopení a pak následnému snižování teploty ta spotřeba už nebude tak velká, ale první 3 týdny jsou opravdu žrout, s tím je potřeba počítat.
Odpovědět
@zubr487 Máme tam normální tarif, ale ještě ne D57. Takže cena cca 5 Kč/kWh. Ano, je to vražedné 😞
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud máte elektrokotel o výkonu 4 kW, tak ta spotřeba odpovídá. Jinak na vysoušení jsou jinak dobré i odvlhčovače. 5 Kč/ kWh ještě jde, od ledna budou mít všichni bez fixu cca 7,50 +
Odpovědět
@michal_rybar ekonomicky výhodnější je případně použití odvlhčovače. Ten funguje na principu TČ a proto spotřebuje podstatně méně energie
Odpovědět
Ale neudělá to topnou zkoušku, takže nemůže člověk pokládat podlahu.
Odpovědět
@blooddrunk ano, ale topná zkouška suché podlahy je podstatně méně nákladná. Vysušení topením do podlahy je energeticky velice náročné.
Odpovědět
@zubr487 děkuji, budeme je muset nasadit, jinak budu platit 30k za měsíc...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?