Vysoušení anhydritu po několika týdnech

Hezký večer, vím, že podobných témat je tu hodně, ale nikde jsem nenašla podobnou diskusi. Máme totiž vylitý anhydrit už 10. týden a teprve teď jsem začali vytápět podlahovým topením. Máme zavřená okna a dva odvlhčovače na zhruba 95 m2 podlahové plochy. Po prvním dnu topení máme v podlaze zhruba 2,5% vlhkosti. A teď mě zajímá - máme přesně dodržovat náběhový diagram, který většinou počítá se začátkem topení po 5 dnech anebo můžeme to trochu urychlit? Tzn. začali jsme topit na 33 stupňů, po dvou dnech tam dali 40 a uvažujeme, že zítra večer tam dáme už 55 stupňů. Můžeme to takhle udělat? A máme pak podlahu rovnou vypnout (to nám radil podlahář, ať se zase dostane na povrch zbytková vlhkost) a pak zase zapnout na nižší teplotu, anebo máme jet postupně každý den o deset stupňů dolů? Díky moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@sathine ne. Jedte postupne. Jde o uvolneni vazane vody. Jinak osobne mi prjde 55 stupnu docela hodne... mam pojistku na odstaveni cerpadla pri 50st. Navrhovou teplotu 43st.
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak teplota se rozhodne nema zvysovat skokove o vic jak 5 st. Viz https://www.1-topeni-levne.cz/technic...
Odpovědět
urcite ne... my zacali natapet az po 5 tydnech, driv nam to podlahar nedovolil a jeli jsme co den, to tak stupen mozna dva navic...
Odpovědět
Hm tak nic :) Vcera jsme pres den meli 53 stupnu a vecer dali 25, dneska rano vypnuli :) Tak v utery zase zacneme topit a uvidime. Ono stejne by se v tomhle vedru ani topit nemelo a melo by se hlavne vetrat.
Odpovědět
Profilova fotka
@sathine mno je to vas barak a vase podlaha.... Snad se tam temi teplotnimi soky nic nepo....
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme topili cca po 4 tydnech - od 15 stupnu a kazdy den o 2-3 zvysovali az do asi 35-40 stupnu a pak zase jsme to nechali klesat...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?