Vytápění podlahovým topením. Poraďte podlahovou krytinu

Protože budeme topit podlahovkou, neustále řešíme podlahovou krytinu a stále nejsme rozhodnuti. Můžete napsat vaše zkušenosti? Rádi bychom se dostali na cenu max.700 Kč/m2. Zvažujeme vinylku, ale nelíbí se nám ta forma nalepení - existuje nějaké zdravotně nezávadné lepidlo? K dceři bych dala marmoleum, do ložnice dřevo vhodné na podlahovku a dál nevím - musí být také to dřevo nalepené?
Odpovědět
Profilova fotka
@lolaloka Jaké dřevo je vhodné pro podlahovku?
Odpovědět
Profilova fotka
no já nevím, ale do ložnice bych si podlahovku asi nedávala. Teplo vám sálá od podlahy, takže v podstatě budete hlavou blíž tomu teplu a v noci se lépe spí v chladnější místnosti. My máme podlahovku jen v obytných částech a v ložnici máme přímotopy, které téměř nikdy nezapínáme, protože je nám dobře v chladnější ložnici. Občas v zimě před spaním otevřeme dveře do chodby a pak se i v ložnici dobře spí. Je to na vás, ale je fakt, že už jsem to slyšela od více lidí, že se špatně spí v ložnici s podlahovkou... A ještě k té krytině - úplně jste vynechali dlažbu, která je nejvhodnější pro podlahovku a taky vydrží být dlouho teplá. My máme v obytných částek plovoucí podlahu (klasika), je sice pravda, že se neudrží tak dlouho teplá, ale stačí to. No a v koupelnách, chodbách atd. máme dlažbu a ta je skvělá pro udržení tepla od podlahy.
Odpovědět
Profilova fotka
@mulisi no, vsak se da podlahovka v loznici i vypnout, ne? Ja to mam taky tak navrzeno, kazdy pokoj bude mit svoje ovladani. k otazce pridam jen to, ze u nas bude vsude vynil - tedy krome tech.mistnosti a koupelen
Odpovědět
Do ložnice jsme podlahovku vůbec nedávali. V ostatních místnostech na podlahovku bude vinyl v roli gerflor , teď jsme ho konkrétně dávali do kuchyně, odstín noma ceruse a jak je tak zvláště žíhané, tak je úžasné na údržbu, není na tom nic vidět. A jako lepidlo používáme UZIN – universalfixierung s minimálním obsahem emisí.
Odpovědět
Profilova fotka
@kristi jenže pak jaksi ta podlahovka v ložnici zrácí svůj význam. V ložnici se nacházíme většinou večer a v noci. Aby se od podlahovky udělalo teplo, chce to tak hodinku a půl až dvě mít zapnuto, než začne hřát a potom to teplo dobíhá. Nehledě na to dobíhající teplo nezregulujete, to prostě doběhne, i když topení vypnete.. Myslím si, že na ovládání do ložnice, i když to jde vypnout (taky máme v jednotlivých místnostech termostaty s vypínači) se prostě podlahovka nehodí a je zbytečně nákladná a nevyužitá.. Ale to je můj názor i zkušenost. Taky jsme ji měli navrženou všude, ale po zkušenostech ostatních jsme dali na rady a jsem tomu ráda.
Odpovědět
Profilova fotka
@mulisi Tak my máme podlahovku všude. Každý pokoj má samostatné okruhy, takže není problém topení v kterémkoliv pokoji vypnout. Topení lze taky načasovat tak, že se se setrvačností podlahového topení počítá. Na podlahovce máme laminát, vinyl a dlažbu.
Odpovědět
Profilova fotka
@mulisi ctituji: V ložnici se nacházíme většinou večer a v noci. Aby se od podlahovky udělalo teplo, chce to tak hodinku a půl až dvě mít zapnuto, než začne hřát a potom to teplo dobíhá. to se mi zda prave dost idealni, ne??? zapnu v 7, vypnu v 10 a jeste usetrim ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kdybych měla podlahovku ve většině bytu, tak ji tedy dám i do ložnice :-| . A kvůli nižší teplotě bych volila jen řidší okruh a soustředila bych ji mimo postel spíše na "cestičky". Lepší je ji mít a kdyžtak vypnout než nemít a nebýt schopen s tím nic udělat. Čím je člověk starší, tím je choulostivější :-D !!!
Odpovědět
Profilova fotka
My máme podlahový vytápění v celém domě a v i ložnicích s tím nevidím nejmenší problém. V zimě nám podlahovka topila navečer a pak zapnul kotel tak v 5 ráno. Všude máme dřevěnou podlahu, která je položená jako plovoucí (nelepená), v chodbách a koupelnách máme dlažbu.
Odpovědět
@ladida.l Prosím, můžeš upřesnit dřevěnou podlahu? Výrobce, cena, vyhřeje vám to barák dostatečně? Topíte pouze podlahovkou? nebo máte i jiný zdroj tepla.
Odpovědět
Profilova fotka
@lolaloka máme tuto podlahu http://www.empiri.cz/dub-natur-kourov...
Odpovědět
Profilova fotka
@kristi Nevím, co na tom ušetříš, když to topení musí zapnout, nahřát se a pak topí a topí dokud nevychladne a ty jdeš spát do vyhřáté ložnice. Asi záleží na každém, jak to má rád, my ale máme rádi v ložnici hodně chladno, lépe se nám v tom spí a tak v ložnice přes zimu vůbec netopíme a večer než jdeme spát, otevřeme dveře do chodby a teplo nám tam taky dorazí a je tam příjemně, ráno se zapíná topení na chodbě, takže je příjemně i v ložnici. Ušetříme na tom, že zbytkové teplo z chodby, které přes noc nikdo nespotřebuje se nám přesune do ložnice a tam je příjemně.. A nemusí se zbytečně zapínat v ložnici a vyhřívat celá podlaha. Navíc máme tam přímotom, který ale stejně vůbec nezapínáme.. Ale jak říkám na začátku, záleží na tom, v jak teplé místnosti každý spí...
Odpovědět
Článek se načítá
@ladida.l Díky, je překrásná, a topí dobře, topíte pouze podlahovkou nebo máte i radiátory? Jinak mám malinko obavy z toho dřeva, aby se těmi teplotami nějak nekroutilo, nebo aby se nedělaly mezery...přece jen dřevo pracuje
Odpovědět
Profilova fotka
máme jen žebřík v koupelně, jinak žádný jiný radiátory nemáme. Podlaha se nijak nekroutí. Přečti si ná stránce empiri,co píšou o podlhaovém topení a jejich podlahách @lolaloka
Odpovědět
@kristi Souhlasím, my budeme mít podlahové vytápění po celém domě, ale okruhy v ložnici a dětském pokoji budou buď ztlumené nebo úplně vypnuté. A také budeme mít vinyl, prý je jeden z nejvhodnějších, protože má minimální odpor.
Odpovědět
Profilova fotka
@mulisi no, a my zase radi teplo, takze pro nas je to proste a jednoduse nejlepsi volba.
Odpovědět
Profilova fotka
@mirca36 můžu se zeptat jak jste spokojení my chceme tu noma kola podlahovka je OK??
Odpovědět
@gabba Tak s podlahovkou u gerfloru zkušenost ještě nemám, pokládali jsme teprve nedávno, ale na podlahovku mi byl hodně doporučovaný. Jinak , jak už jsem psala.......na údržbu ideální. Teď se montuje kuchyň a jenom na vodě z vytírání poznávám, že je podlaha špinavá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak to je pozitivní :-) děkuji moc kdo by to kdy řekl že se vinyl tak bude vracet :-)
Odpovědět
jak si tu procitam diskuzi, resi se hlavne vhodnost podlahoveho topeni v loznici. To by mohl vyresit tento system: http://www.jupiter-system.cz/unikatni... jedna se o suchy poter, kdy se podl. top. nezaliva zadnym betonem nebo anhydritem... my o teto variante uvazujeme, protoze rekonstruujeme baracek a mame malou vysku podlahy, kterou muzeme vyuzit. Normalni system by se nam tam nevesel. Mate nekdo s timhle systemem zkusenosti? je to dobry? sli byste do toho?
Odpovědět
je a jeste sem se chtela zeptat - na jaky ohrivac je vase teplovodni topeni napojene? jedete pres solar nebo eletrinu? My uvazujeme ze pouzijeme plynovy prutokac, protoze ten uz v dome je. Mate nekdo napojene podlahove topeni na plyn? resi se to tak? je to v pohode? diky moc za rady
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@kirik Ahoj, mate vsechny druhy dlazby na podlahovce. Mohu se zeptat, ktera se vam osvedcila nejvic?
Odpovědět
Profilova fotka
@linee Myslíš všechny druhy podlahové krytiny? A myslíš, co se osvědčilo ve vtahu k podlahovému topení? Mně vyhovuje všechno, nejde říct, že jedno by bylo horší než druhé. každá krytina má svůj účel. jsem spokojená se všemi.
Odpovědět
Profilova fotka
nejlépe vodí teplo dlažba, lze sehnat velmi pěkná s formátem 60cm i za 500-600Kč/m a pokládá se se spárou 1mm. jinak osobně doporučuji marmoleum, ty více jednobarevné si umím představit i v obytné místnosti, navíc když víte předem kde umístíte kusový koberec (třeba pod konferenční stolek), prostě na tom místě vynecháte podlahovku. nejméně vodí dřevo, ale pokud chcete mít útulný domov s dekorem dřeva, neváhala bych :-)
Odpovědět
@xajaneckova My budeme mit samoregulacni, cili kdyz dame koberec, podlahovka se pod kobercem automaticky vypne...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@ladida.l mohla bych se zeptat, jak jste po čase (2-3 let?) spokojeni s dřevěnou podlahou v obytném prostoru (kuchyň/OP)?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?