Vyzděný pult v koupelně před nebo po anhydritu?

Se doma přeme ... co je lepší? Máme vyzdít pult na dvě umyvadla ještě před anhydritem (pod ním bude cca 20 cm podlahového polystyrenu) nebo to můžem vyzdít na něj (vyzdívk bude z ytongu). Ještě pro jistotu dodám, že tam bude i elektrické podlahové topení (rohož). Vřelé díky za pomoc ... ;-)
Odpovědět
kruci překlep v názvu - "po anhydritu" :-x :-x :-x
Odpovědět
Profilova fotka
Nám to dělali "po",příště bych to udělala "před" a hlavně pod to vůbec nedávala topení.Takhle jsme museli najít na zakrytí kratší dvířka,aby dole zůstal volný prostor,nepřepalovaly se kabely a vlastně i topit v tom prostoru je zcela zbytečné...
Odpovědět
@gigi2 .... díky .... no je fakt, proč topit pod pultem :-N
Odpovědět
Zdivo by melo byt na samostatnem betonu ci anhydridu. To jest oddelenem dilataci. Jinak je nebezpeci pohybu zidky. A topeni pod se dela z duvodu zabrany vzniku plisni.
Odpovědět
Profilova fotka
Nejdřív postavit a pak vylejt :-), to dá rozum přeci. Anhydritu se dáva jen slabá vrstva cca 4 -6 cm, tudíž tam kde se počítá s vyšší zátěží se ˇbuď postaví a pak vyleje(komín,betonová nika atd.) nebo se nedává polyš a vyleje se 20 cm vrstva anhydritu jako třeba pod kamna. Anhydrit je velmi křehký a lehký materiál, nepříliš vysoké odolnosti otěru a tlaku. Za to tepelně izolčních vlastností :-)
Odpovědět
@bookernp ... teď nějak nerozumím ... proč by se měla zídka (vyzděný pult) hýbat???? to by se musela podlaha lít hned po vyzdění (nevytvrdnutí lepidla) a to je jaksi nereálné ... díky za odpověď :-)
Odpovědět
@petkra .... dííííííííííky ;-) ;-) ;-)
Odpovědět
Pohybovala by se v dusledku toho, ze se cela ta betonova ci anhy. deska vlivem tepla od podlahoveho topeni roztahuje a smrstuje. Proto je kolem te desky dilatacni paska.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?