Za jak dlouho je možné obkládat a dělat sádrokartony?

Ahoj, minulý týden nám udělali vrchní betonek a nyní musíme čekat až dům vyschne. Chtěla bych se zeptat, za jak dlouho je možné dělat rastry a sádrokartony a za jak dlouho může přijít obkladač (budeme mít všude dlažbu). Každý říká něco jiného - betonáři nám řekli, že můžeme obkládat za týden, sádrokarotnáři nám řekli cca 6 týdnů a obkladač nám řekl, že je to blbost, že musíme minimálně 4 týdny počkat...a teď babo raď. Už se tak moc těším až se to pohne, ale nechceme nic uspěchat, aby potom nebyl nějaký problém...Prosím o radu, jak jste to měli vy?
Odpovědět
Obklad / dlažba může jít klidně na 3 dny starý beton / omítku... Jenže ve Vašem případě Vás spíš zajímá celková vlhkost v domě, aby se Vám nestalo že Vám namontovaný SDK spadne nebo se jinak zničí. A je nesmysl dělat dlažbu dříve, než bude vytmelený SDK.
Odpovědět
@requied Ano, chceme nejprve udělat sádrokartony...nevíte za jak dlouho je možné je udělat?
Odpovědět
Aby se mohl dělat sdk, tak je potřeba mít vlhkost v domě max 65% (případně 75% při použití zeleného sdk). samozřejmě krátkodobě to snese i více, ale je to risk. Nedávno tady byly fotky jak spadl celý sdk strop, právě kvůli vlhkosti.
Odpovědět
@requied Tak to by bylo hrozný...tak zkusíme zjistit vlhkost vzduchu a uvidíme...
Odpovědět
Hlavně to chce neuspěchat, ono se to potom dost nevyplácí. Dnes je taková rychlá doba, to je zlé, a podle toho to mnohdy tak dopadne. Každá práce chce svůj čas prostě, ať si Petr nebo Pavel mluví co chce, přírodní zákony platí pro každého (i pro každého řemeslníka) a vždy a za každého režimu. Jak to uvádí requied, chce to nechat vyschnout pár týdnů v této roční době, uvědomte si, že v té stavbě je teď vlhkost tak zhruba jako v prádelně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?