Za jak dlouho se dá malovat po vylití anhydritem?

Profilova fotka
Za jak dlouho se dá malovat po vylití anhydritem? Jaká musí být vlhkost v domě? My budeme už pomaličku topit, jak to zalijou - tak snad by to mohlo schnout rychleji - co myslíte??? Díky za tipy.
Odpovědět
Ahoj u malování nám žádné hranice nedávali, problém je položení podlahy doporučuje se alespon měsíc od vylití pro dlažbu, podstatně déle například pro dřevěnou podlahu - tam by se měla meřit vlhkost v podlaze. Ma dali na zem igelit a ten oblepili páskou dokud tam byla vlhkost tak nepokládat - plné vyschnutí trvalo asi 2,5 měsíce. Ale malovat by se mělo až po položení dlažby jinak ti to zamažou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sicinka A topili jste pro schnutí??? My už pomaličku budeme topit, tudíž by podlahovka mohla anhydritovou podlahu pěkně vysušit. Co myslíte??? :o) Kdo ji zamaže při pokládce dlažby??? Ty obkladači? My dlažbu budeme mít jen chodbička a kuchyňská část. Zbytek bude koberec nebo plovoučka.
Odpovědět
@beatrice.h schnuti je teoreticky 1cm = 1 tyden. V praxi je to ale dyl. Topeni pomuze, ale nmusi se topit ne na moc stupnu, at ta podlaha nepopraska. Vlhkost se pak v podlaze meri a na pokladku podlah ma byt minimalne pod 20%. S.
Odpovědět
Ahoj netopili jsme podlahovkou, strejda co mi tam pracoval je topenář a nedoporučil to :-) nicméně meli jsme puštěné vysoušeče první týden bylo hezky tak jsme dle popisu intenzivně větrali pak už bylo hnusně. Já si taky myslela že měsíc bude hrozně dlouho a co jako budeme dělat, ale nakonec bylo prací dost a na ty dřevěné podlahy jsme pokládali po 2-3 měsících nejen kvůli vlkosti (dělali se sádrokartonové stropy, tahal keraštuk atd. My máme dlažby 40 m a s tmavou spárovačkou a to se ty zdi nám umazali před pokládkou jsem měla jeden nátěr pak šli ještě dva. Jo a pokud máš více dlažby tak opě+t zvedá vlhkost a čeká se i na její vyschnutí před pokládkou dřeva :-) Tak držím palce
Odpovědět
Ahoj, já bych se chtěla zeptat, za jak dlouho po vylití anhydritu, se můžou začít dělat sádrokartonové příčky?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
to je podle mě jedno, náš sádrokartonář říkal, že s tím není problém...tak po týdnu od vylití podlah začně dělat příčky :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?