Zalití podlahového topení. Jakou tloušťku betonu?

Dobry den, novostavba, mame zalite podlahové topení anhydritem o tloušťce 9 cm. Prisel k nam jiny podlahar a rika to mate strasne moc. Tam mel prijit jeste polystyren 5 cm. Je to tak ok? Vase zkusenosti? Asi se to bude dyl nahrivat? Na to chceme dat litou podlahu. Mate zkusenosti? Dekuji
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
@olivie82 lepe vice nez mene. Ani bude se to dele nahrivat ale i dele to budedrzet teplo. Krom vyssi ceny to dle meho nicemu nevadi. Jen nepocitejte s moc velkym menenim teplot v prubehu dne. Bude tam velka setrvacnost.
Odpovědět
@olivie82 Souhlasím s příspěvkem výše. To jste předem s nikým, např. se stavebním dozorem, nebo firmou co vám ten anhydrit dělala, neprobírali, kolik se dává anhydritu? Polystyrenem by jste získali lepší tepelnou izolaci pod topením a nejspíš by i ten anhydrit stál méně. Možná by bylo dobré dát ne 5cm, ale jen 3cm polystyrenu, ale je již zalito, takže zbytečné to dál řešit. Nevím kolik se běžně dává anhydritu, máme beton, ale anhydrit mnohem lépe vodí teplo než beton, který se dává cca. 6cm, takže to funkčně určitě nebude problém.
Odpovědět
Nejak jsme to nedomysleli. Zijeme mimo cr a stavime postupne. Hrubou stavela jedna firma, ted se to tam strida dle toho co se zrovna dela a ky my mame cas na to dohlidnout. Ale tohle nas nenapadlo.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Zdravim a ozivuji starsi diskuzi. Mame teplovodni topeni zalite anhydritem 5.5cm. Po zaschnuti se hadice "propsaly"- ne, ze by vystupovaly, ale vidim je. Je to tak normalni? Neznamena to, ze je anhydritu malo? :-N
Odpovědět
@lagertha je to normální, občas se to stane, máme to také, po zbroušení to nebude vidět :)
Odpovědět
@keany diky moc za info :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?