Zdravotně nezávadná "vinylová" podlaha, kterou vybrat?

Narazil jsme prakticky jen na dvě německé firmy: DISANO od HARO: http://www.sortim.cz/podlahy/disano/ , http://www.haro.com/cz/disano/index.php a DD 300 S od MEISTER: http://www.meister-podlahy.cz/puretec... , http://www.meister.com/en/design-floo... Ta první má jako nosnou desku HDF, ta druhá "AquaSafe". Produktové letáky. http://mab.to/6Xy4mzSjC Kterou z těchto dvou vybrat?
Odpovědět
Když chcete něco nezávadného, proč nevolíte rovnou podlahu dřevěnou? Jak koukám, tak za cenu téhle nezávadné vinylové byste sehnal už i pěknou dřevěnou... ;-)
Odpovědět
ano, ano. Hned první "odpověď" typická pro česká diskuzní fora: PROČ zrovna toto, kup si to, co mám, nebo považuji za dobré já... Jinak jsem ještě "objevil" (tedy ne přímo já, ale jiná uživatelka na sousedském slovenském foru http://www.modrastrecha.sk/forum/podl...) ještě jednu firmu s nezávadnými podlahami a ta je cenově již velmi příznivá: http://www.classen.de/de/designboden/... , http://www.podlahyeshop.cz/zbozi/podl... Ještě k těm prvně uvedeným: obě dvě obsahují PET a WPC, což prý údajně mají být zdravotně nezávadné látky (?). Počítám, že i tato třetí značka bude na tom stejně, zřejmě je to vyráběno na stejném principu.
Odpovědět
Profilova fotka
@standa63 tak @marky27 to nemyslela zle... Jen reagovala na to, že v té cenové hladině si místo plastu můžeš pořídit dřevo...Nic víc bych za tím nehledala;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky nesnáším dotazy či odpovědi tohoto typu..Myslím, že když člověk už vůbec uvažuje nad nějakým zdravotně nezávadným typem podlahy tak určitě sháněl všechny varianty a sledoval jejich pro a proti, rozhodl se co je pro něj nejlepší a teď chce vybrat z vybraného- ne pro každého je rozhodující cena :-) Takže když už rozkliknete tuhle otázku a chcete odpovídat, odpovídejte na ni :-)
Odpovědět
@standa63 Jen k vašemu dotazu, když už se tak rozčilujete nad českým národem... Ona existuje nějaká zdravotně závadná podlaha??? Resp. je v obchodech něco takového k dostání? Tuhle "zdravovědu" totiž miluju zase já... Jinak k těm vašim podlahám, jedná se o piliny (odkud bůhví), které jsou spojeny polymerem (to je to vaše označení wpc) a pak polyethylentereftalát (PET) což je prostě plast, ze kterýho se dělaj třeba flašky na minerálku... Jestli je to pro vás zdravotně závadné či nezávadné fakt netuším, lidi jsou různí...
Odpovědět
@catt82 Já už jsem samozřejmě prošel vybíráním a porovnáváním různých materiálů a rozhodl jsem pro toto. ;-)
Odpovědět
@lopp evidentně o tom nevíte nic...
Odpovědět
My máme vybraný Meister..
Odpovědět
@dasinaa Teprve vybraný, nebo už položený? Jinak právě jsem dostal odpověď od Meister ohledně toho AquaSafe: "Aquasafe je označení pro nadstandardní impregnaci (oproti normám) nosné desky HDF - tedy deska je více voděodolná včetně impregnace jejích hran."
Odpovědět
@standa63 Chápu, že jste mi nedopověděl na jednoduchou otázku, protože odpověď by byla, že nic závadného nelze koupit, jelikož by to neprošlo zkušebnou.
Odpovědět
@catt82 děkuji, opravdu jsem to nemyslela zle, proč taky... @standa63, jestli tě můj dotaz tak rozčíli, moc se omlouvám (nemyslím to s nadsázkou), to opravdu nebyl záměr. @barter standa ve své otázce neuvádí, že dřevenou či jinou podlahu v žádném případě nechce. Někdo třeba neví, že krásná dřevěná podlaha se dá sehnat celkem za slušné peníze, je zažité, že dřevěná= drahá. Netušila jsem, že jedna dobře a slušně míněná odpověď (otázka, chcete-li) vzbudí takové reakce. Ale máte pravdu, jsme "český národ".....takže se nedivím ničemu...
Odpovědět
@marky27 To nebylo rozčilení, nýbrž povzdech...
Odpovědět
Článek se načítá
jen tak otázka do pléna... a jak je na tom zdravotní nezávadnoust laků na dřevěné podlahy?
Odpovědět
@radim83 myslím, že to sem nepatří a mnozí budou reptat, ale když už - laky nevím, ale přírodní olej je naprosto zdravotně v pohodě (navíc dřevo neuzavře jako lak) :-)
Odpovědět
jediná "nezávadná / bez chemie" podlaha může být z keramiky nebo dřeva... případně nějaký bavlněný koberec. ve všem ostatním jsou plasty a při jejich konzumaci by mohlo dojít ke zdravotním problémům. Jelikož se ale podlahová krytina nekonzumuje, tak o žádné zdravotní závadnosti nemůže být řeč... Je to Vaše volba, klidně dejte nějaký bio plast :) Než koupit drahý vinyl, tak já radši vezmu dřevěnou podlahu, kterou můžu klidně několikrát přebrousit a bez problémů mě přežije.
Odpovědět
@requied dáte mi tip na nějakou takovou v ceně slušně kvalitního vinylu (což je cca 800, max 1000 kč/m2) , Od nějakého zavedeného výrobce ? .,... Domnívám se, že většina "dřevěněných" podlah v nějaké rozumné ceně (dejme tomu do 1000 - 1500 Kč/m2) je sendvič a má jen nalepenou dýhu na povrchu, tudíž je nebrousitelná. Poté, co jsem u tchýně nožičkou po nešetrném posunutí křesla kus té dýhy vyštípl, bych to nechtěl (Kahrs). Brousitelné jsou asi jen masivy ... ale s cenou ještě vyšší ... navíc ty jsou z objektivních důvodů tvarově nejméně stálé, prostě pracují ...... což v praxi asi vyhovuje spíše menšině.
Odpovědět
@standa63 Jelikož také zvažuju (po porovnání plusů a mínusů všech řešení) o instalaci vinylových podlah, mohu se zeptat, z jakého důvodu preferujete vinyl nalepený na HDF desce, jaké v tom spatřujete výhody ? Myslím oproti celovinylové (ale stále myslím click variantu), jakou je třeba Livyn od Quickstepu ? Dle mého HDF deska prostě vlhkem dřívě či později (více či méně) nabobtná, má horší tepelný odpor pro podlahové topení, je to sendvič, tudíž tam hrozí určité riziko oddělení vrstev ...
Odpovědět
@requied Ano, i to je vaše volba. Jako ta má. Ale jak prosím dřevěná podlaha souvisí s tématem?
Odpovědět
@mp77 tak určitě... normální dubová palubka 500-1000,-, parkety to samé, špalíková podlaha také podobně... takže i s pokládkou, lakováním a broušením to bude do 1500,-/m2 nějaké ceny třeba tady http://drevene-podlahy.org/
Odpovědět
@mp77 No třeba modifikace DISANO Neptun a Pro nemá právě HDF desku. Proto se tady ptám. Na výběr toho moc není, vlastně jen tři značky. Mě jde ale především o zdravotní nezávadnost, tedy bez PVC a změkčovadel. Moje preference je tedy jasná, takový je i název tématu. Ten Livyn od Quickstepu tomu odpovídá? Toto prosím není téma o běžných vinylových podlahách (to je jinde).
Odpovědět
@standa63 Vy jste učitel (nebo tak něco) že tady štěkáte po lidech nebo školíte lidi, kteří se Vám buď to snaží pomoct nebo neodpověděli zcela podle Vašeho exaktního zadání ?
Odpovědět
@mp77 A kdo se mi proboha tady snaží pomoct? :-D Až na jeden příspěvek, je to přeci všechno mimo téma...
Odpovědět
Jo, někdy by se na některé příspěvky šiklo tlačítko to se mi nelíbí...
Odpovědět
Kdyby sem náhodou někdo zavítal, koho opravdu zajímá téma - ta třetí značka vypadala nadějně, hlavně tedy cenově: www.iriss.cz/zbozi/zbozi/plovouci-eco... Ale ta cena asi odpovídá kvalitě, neb jsem narazil na jisté (zásadní) problémy: http://www.modrastrecha.sk/forum/podl...
Odpovědět
já plánuji do baráku lepený vinyl na podlahové topení. Manželka chce něco zdravotně nezávadného, a i když s vinylem souhlasila, tak si ho moc nepřeje. Proto mě toto téma také zajímá, ale osobně si nemyslím, že alespoň tu tazatel pořídí. :-S Teď rozhodně nechci narážet na tazatele nebo někoho konkrétního, to vůbec ne. Zaregistroval jsem již dříve, že toto téma zdravotní nezávadnost vinylových podlah se prostě tady a nejen tady řeší. Stejně, jako je tu trend řešit izolaci obvodového zdiva a už se tolik neřeší izolace podlah, stropů,..., tak taky myslím, že se často řeší nezávadnost podlah, ale pak si lidi pořídí levný nábytek z překližky nebo jiné ne zrovna zdravotně nezávadné materiály či vybavení. No a když tyhle nezávadnosti řeší kuřáci, tak to mi hlava taky nebere. Prostě pokud zdravotní nezávadnost neřešíte komplexně ve svém životě, tak jí neřešte vůbec. Samotná podlaha toho zase tolik nepokazí a ani nespraví. Leckdo by se možná i divil, kolik toho škodlivýho nevědomky do sebe dostane i bez vinylu. Jak jsem psal, na nikoho nenarážím, jen mi to připomělo dříve čtené diskuze a příspěvky a dostal jsem trochu potřebu si vylít srdíčko. Já bych byl taky pro to, aby tu byla pod příspěvky tlačítka líbí/nelíbí. Tohle je ještě docela dobrá diskuze, i když se tazatelovi nemusí zdát, narozdíl od jiných.
Odpovědět
@radim83 "Prostě pokud zdravotní nezávadnost neřešíte komplexně ve svém životě, tak jí neřešte vůbec" Ano, souhlas. "já plánuji do baráku lepený vinyl..." O tom jsem zprvu uvažoval také (ale spíše kvůli ceně), ale je to na zvážení, k tomuto je dobrý příspěvek od mega_parket (7. jan o 23:01 ) zde: http://www.modrastrecha.sk/forum/podl... cituji: " odporucam klikovy vinyl nakolko klik je zamok ktory drzi jednotlive lamely previazane medzi sebou. pri lepenim vinyle sa casom mozu vytvorit mierne skary vplyvom zniem teploty podlahy."
Odpovědět
Protože NEO CLASSEN vypadla z výběru, začínám se spíše (jako @dasinaa) přiklánět k MEISTER... Až právě nyní jsem zjistil, že jsou dvě řady: Puretec DD 300 S: http://www.meister-podlahy.cz/puretec... , http://www.meister.com/en/design-floo... , http://www.meister.com/index.php?id=1... Puretec DD 350 S: http://www.meister-podlahy.cz/puretec... , http://www.meister.com/de/designboden... , http://www.meister.com/index.php?id=1...
Odpovědět
Ještě něco k tématu. Při pročítání tohoto článku: http://www.e-newspeak.eu/wood-powder-... , jsem narazil na výraz "Wood Powder". Má to také MEISTER (http://www.meister-podlahy.cz/wood-po...), u podlah NB 400 (300) Nadura: http://www.meister-podlahy.cz/wood-po... , http://www.meister.com/de/nadura-bode... , http://www.meister.com/index.php?id=1... . Jinak ten "Wood Powder" je i v HD 300 Lindura (http://www.meister-podlahy.cz/wood-po...).
Odpovědět
@standa63 Položený ani koupený ho ještě nemáme, ale objednáme ten 350 S. Pokládat budeme tak za 4 - 6 měsíců zhruba asi.. Meister není vyloženě vinyl jako takový vinyl - ale je bez ftalátu, pvc.. Vyhrál i ocenění Modrý anděl. Takže mi do něj jdeme. Ať si každý dá, co se mu líbí - každý má jiný vkus a očekává od toho něco jiného. Ale než dát obyč vinyl za 400kč, tak si radši připlatím a nebudu za 2 roky měnit.. :-)
Odpovědět
@dasinaa Jasně, proto píši "vynil" v uvozovkách. ;-) Dnes se jdu na ten MEISTER Puretec podívat. Ale nebyl by lepší DD 300 S, namísto 350?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?