Biokoridor přes pozemek. Co dělat?

Dobry den, pritelkyne ma ornou pudu ale tu by jsme chteli nechat predelat na stavebni parcely. A nasledne stavet dum problem je ale v tom ze pres pozemek vede biokoridor. Nemate nekdo tuseni co se s timhle da delat? Tchan uz si s mestem pise asi 5let ale nikam to nevede zatim vzdy vse zavrhli. Posilali jsme zadost na zmenu uzmeniho planu. Ale tu nam samozdrejme zamitnou (biokoridor). Takove dopisovani si s mestem podle me nikam nepovede, da se to resit nejak normalne nebo se bude muset sahnout po pravnicich popripade televizi?
Odpovědět
@frotasek Toto je hodně blbý. Zde mělo nastat to, že při schvalování územního plánu, ve kterém se to prvně objevilo, jste měli podat nesouhlas. Bohužel schvalování územního plánu probíhá zastupitelstvem a následným vyvěšením na úřední desce bez další informace občanů. Takže se to v tomhle směru dá hodně blbě usledovat a je to pěkný sviňstvo. V této věci bude každá rada drahá a myslím, že v tomto případě nepomůže ani televize, neboť ta postupovala dle platných zákonů. Jediná šance je počkat na tvorbu změny územního plánu, zažádat o zrušení nebo zmenšení rozsahu biokoridoru, což budete mít podložené nějaký znalecký posudkem. I tak si ale myslím, že Vás čeká běh na těžkou a dlouhou trať s nejistým výsledkem.
Odpovědět
do dvou let od územního plánu musí obec dělat aktualizaci a to je doba kdy to lze ještě změnit.....náš případ. Jakmile mají hotový územní plán a aktualizaci, je to konečná. Potom jedině zajít na obec a zeptat se, kolik by stála změna územního plánu a následně zajít na úřad územního plánování + životní prostředí. Nám úřad povolil změnu a je to taky biokoridor, záleží jaký bude úředník.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
Dobry den mám zájem koupit rybnik a udělat na něm sportovní rybolov jde o to že tam vede biokoridor a ja bych tam chtěl dát pět chatek které by neměli žadné zaklady jenom volně stojící nevíte jestli by to byl problém děkuji za odpověd
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?