Bungalov 5+kk na úzkém pozemku

Dobré dopoledne, potřebovali bychom radu. Máme rovinatý pozemek viz obrázek a uvažujeme o bungalovu dispozice 5kk. Černou barvou je označen vjezd na pozemek, červeně uliční čára, kde musí začínat stěna domu, a hnědě prostor, kde dům, terasu, přístřešek pro parkování a případnou garáž můžeme postavit. Pro mě je priorita mít v OP s kuchyní sluníčko ideálně po celý den a vidět k vjezdu na případné návštěvy. Za prostorem zahrady je ještě jeden stavební pozemek a poté už velice frekventovaná silnice. Děkuji za případné rady ohledně půdorysu a umístění domu na pozemek.
Odpovědět
@ivca_ch Možná by to chtělo více informací....třeba jak je pozemek veliký, jestli chcete dům do patra, nebo bungalov, kde je ta frekventovaná cesta jsem taky nepochopila, kolik pokojů, pracovna?, šatny, koupelny :-D .....no a nejlépe architekta.
Odpovědět
@bamak V nadpisu - chtěli bychom bungalov 5kk (z toto 3 pokoje 12 m2, ložnice, OP s kuchyní a spíží, komora, samostatná toaleta, koupelna). Frekventovaná silnice je na druhé straně, než je vjezd, tedy na obrázku v pravo, vlevo černou barvou je označen vjezd. Architekta máme, jen mě zajímají zkušenosti a praktické rady ostatních.
Odpovědět
Velikost pozemku 23,5 a 48 m
Odpovědět
sice ne rada, ale my mame bungalov 175m zastavena, 4kk + šatna + koupelna + wc + špajz + dílna + TM + suché stání + krytá terasa. pozemek je široky 13,5m. takže ono je úzký a úzký :-D
Odpovědět
@neonkarybka :-D :-D :-D nj, manželovi se zdá úzký :-) je fakt, že bych tu zadní část klidně někomu věnovala :-) mohu poprosit o půdorys do SZ?
Odpovědět
@ivca_ch Máme něco takového, nevím, jestli to sedí rozměrově-jen jsem to tak narychlo namalovala :-). Pokoje 3x4, chodba 1,5x7, koupelna 3x3, kuchyně 3x3+spíž....terasu máme nadstřešenou+přesah střechy nad pokoji cca80cm. Dům je 17,5x10m. Na severu kryté stání pro 2 auta+dílna. Vstup viz šipka.
Odpovědět
@bamak děkuji
Odpovědět
Ten prvotni nastrel je hrozny. Proc si nevemete architekta?
Odpovědět
Profilova fotka
@ivca_ch máme pozemek 20x80, zastavěná plocha domu 206m2 a úzký mi nepřijde. Máme bungalov do L, bydlíme půl roku a spokojenost maximální :-)
Odpovědět
@jan1111 četl jste ty příspěvky vůbec? Architekta máme a žádný prvotní nástřel být hrozný nemůže, páč žádný nemáme.
Odpovědět
@barca3979 Barčo, mohla bych Vás poprosit o půdorys do zprávy? Děkuji. Mně se ten pozemek taky zdá akorát, klidně bych ho vzadu zkrátila :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivca_ch mám ho i tady http://www.modrastrecha.cz/blog/barca... :-) , je to trošku hůř čitelné, zkoušela jsem to nahrát lépe a nešlo to. Kdybyste ho chtěla v lepším rozlišení, raději na mail, jedna paní to po mě už chtěla a do zpráv to nešlo připojit. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@jan1111 to myslíš můj dům :-D .....velmi se pleteš, je dokonalý....čekám jak se "pochlapíš" s půdorysem ty. ;-)
Odpovědět
@ivca_ch nekomentoval jsem vas navrh, ale navrh od @bamak
Odpovědět
@bamak s jakym pudorysem? Cekate, ze tu budu pro nekoho navrhovat domy?
Odpovědět
@jan1111 Původně jsem chtěla napsat, že ano, když přispíváte do tématu, kde zakladatel prosí o radu a tipy na půdorys.....ale po přečtení několika vašich příspěvků měním názor...NE, NEČEKÁM :-D :-D :-D
Odpovědět
@bamak Ja spis sonduji jak v Cechach funguje architektura. Nechapu proc to lidi resi takhle a neresi to s nekym kdo tomu rozomi. Navrhnou dobry dum neni jednoduche, ale koukam ze tady si kazdy mysli ze jo. Bohuzel ty domy podle toho vypadaji. Vsichni utratite nekolik milionu za dum, ale setrite par tisic na tom podstatnem.
Odpovědět
@jan1111 Ale o tom to přece není, naopak, každý kdo si tady "maluje" dům sám, tak za nějakým architektem později jde. Prostě zkouší, přemýšlí, kombinuje....a shání rady a tipy jak co nejlépe vychytat prostorové uspořádání. Ti, co si koupí katalogový projekt takovouto diskusi nezaloží ;-) .
Odpovědět
@bamak No to si právě nemysli, tato diskuse má být s architektem a ne tady, takhle vy přijdete za architektem s hotovým domem a diskuse už neproběhne, proč by měla, když už vy máte "dokonalý dům". O katalogu se tu vůbec nebavím, to nemá smysl. Architektura je trochu komplexnější a složitější než je tady prezentováno. Kdyby tyto stránky fungovali jako recenze ateliérů, myslím, že by to bylo přínosnější, ovšem tady se projevuje "čecháčkovský" způsob myšlení, a to: nebudu platit za nic co si můžu udělat sám. Pak je to ale znát na kvalitě. Řekněte mi, kolik lidí co se radí na tomto fóru spolupracuje s opravdu kvalitním architektem, a tím myslím skutečně architekta, žádný kreslič, žádný projektant. Neříkám, když někdo narazí na neschopného projektanta a ptá se zde, zda je to takto v pořádku nebo je fakt neschopný. To si myslím, že by mělo být úkolem toho fóra.
Odpovědět
@jan1111 Děkuji za nulové přispění k mému dotazu.
Odpovědět
@jan1111 Zase mám přesně opačný názor :-), asi se neshodneme....podle mě je fajn, když člověk jde k architektovi s něčím konkrétním-ne jen- chci dům, pěkný, pohodlný, levný :-D. Pak už je to právě o kvalitách architekta, jestli klienta přivede na tu správnou cestu. Na druhou stranu některé požadavky jsou velice specifické a byť nejsou právě podle příruček, tak lidem vyhovují a chtějí je.... Jak jsem psala výše lidé, co si "malují" prvotní nástřely sami naopak chtějí individuální projekt a tím i zaplatit architekta- žádné čecháčkovství. A kolik lidí spolupracuje s kvalitním architektem? Nevím....viděla jsem tady cca 5-6 domů, které se mi líbí moc a lidé psali, že byli s prací architekta spokojení. Já když jsem se tady před 2 lety pídila po kvalitním architektovi, tak jsem nezjistila nic. Prostě se najednou vypařili, včichni měli jen připomínky a stížnosti- a to bych možná za čecháčkovství označila-stěžovat si, raději nedoporučit, co kdyby se něco pokazilo a bylo to na mě.....s tím jsem se potýkala celou stavbu. Nejsem z oboru, neznám nikoho z oboru a proto jsem se v tom dost plácala..... Podívejte se kolik je tu prázdných diskusí na téma doporučte architekta....mnoho a moje je jedna z nich :-D....tohle se tady zkoušelo mnohokrát a nefunguje to.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivca_ch Omlouvám se za off topic, s bungalovem moc neporadím, stavíme patrový dům, ale nedá mi to a musím reagovat na @jan1111 @bamak Když jsme začínali, měl jsem jen mlhavou představu jak by měl náš budoucí domov vypadat. Architekta jsem si vybral na doporučení, líbily se mi jeho předchozí realizace a doufal jsem, že to spolu nějak vymyslíme. Přestože jsme ale spolu strávili poměrně dost času byla to katastrofa a téměř ztracený čas. Říkám téměř, protože jsem si alespoň částečně ujasnil co chceme (i díky tomu, že jsem návrh podrobil místní kritice, se kterou jsem se v mnoha ohledech ztotožňoval). S architektem jsem se rozešel v dobrém. I on uznal, že si naše představy vzájemně nesedly. Kdybych dříve lépe věděl co chci, vůbec bych si ho nevybral a zbytečně bychom nemarnili ani můj ani jeho čas. S architektem u kterého jsme skončili jsme si sedli hned na první schůzce. Měl jsem nakreslenou nejakou svou predstavu s tím, že jsme si na ní názorně ukázali co chci a hlavně co se mi na ní nelíbí, ale neumím to vymyslet jinak. Náš nákres jsem mu nedal, ale na základě toho, že jsem věděl co chci, uměl mu to předat a hlavně jsme se zvládli naladit na stejnou notu, se mi líbil hned první návrh. Po asi devíti dalších iteracích ( během kterých jsme ladili spíš drobosti) jsme měli studii která se kterou byli všichni spokojeni. Takže co tím chci říct. Při komunikaci s architektem, ale v podstatě se mi to osvědčilo i s řemeslníky, je potřeba vědět co chci (oni tam bydlet nebudou) a potom jim nechat dostatek volnosti k tomu, aby mohli uplatnit své zkušenosti a přijít s nejlepším řešením jak toho dosáhnout.
Odpovědět
@jakuda Děkuju....něco takového jsem tím chtěla říct, ale ty jsi to zvládnul mnohem lépe :-) . Mimochodem tvůj dům je jeden z těch cca 6-ti, co se mi líbí :-D .
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?