Bydlení u pole - jste spokojený?

Prosím o Vaše zkušenosti, jak se bydlí u pole? Budeme v bezprostřední blízkosti pole, žádná cesta mezi námi.... Takhle se práší, natož u pole.... Mám z toho trochu hrůzu. Jaké máte ploty? Co když provádějí postřik? Jde to asi až na Vaši zahradu, že? Cokoli Vás napadne... Kvůli výhledu bych brala drátěný plot, ale říkám si, jestli nebude praktičtější "plný" plot, ale pak zase - pomůže vůbec plný plot? Díky moc!
Odpovědět
@12medunka Bydlíme u pole, které je přes příjezdovou cestu. Plot nemáme. Máme jen keře, ze kterých snad bude jednou živý plot. Občas k nám z pole zaběhne srnka, zajíci, bažanti. Trochu je to problém v zimě, kdy musím mít dobře obalené stromy, ale co už. Co se týče prachu. Je to problém tak jednou, dvakrát do roka, když ořou a je třeba sucho, tak se víc zapráší. Ale nic tragického s čím by se nedalo žít. Na podzim to tuším něčím hnojí, tak to jeden rok lítalo a byl z toho bordel, ale trvalo to jedno odpoledne a jinak od toho byl pokoj. Obecně se nijak polem necítím být omezený a otrávený. Příjde mi to mnohem lepší než otravný soused nebo soused s otravnými zvyky. ;)
Odpovědět
@12medunka souhlasim s @atilius . taky bydlime na vesnici kousek od pole a uprimne, neni to zadny problem. Rozhodne bych neresil, jestli je rozdil byt uplne u pole nebo o 50 metru dale. Obcas se z pole zaprasi a pak to stejne spadne na celou vesnici, nejen na nejblizsi sousedy :)
Odpovědět
Záleží jak moc tam kolem vás bude foukat vítr. My jsme tři baráky od pole a dost tu fouká a ten prach se nese vzduchem. Sousedé co bydlí přímo u toho pole si nejvíc stěžují na prach, letos je extrémní sucho a brzy se sklízelo takže pole je prázdné. Osobně bych si dala vyšší plný plot .Každopádně je lepší mít vedle pole než nějakého souseda...
Odpovědět
bydlíme přímo u pole, bez nějaké dělící komunikace. Máme pouze vyšlapanou pěšinku. S prachem nemáme problém vůbec, více zaprášená okna máme z druhé strany, kudy vede silnice. Plot máme obyčejné pletivo. Plný jsme nechtěli kvůli výhledu. Fouká tu, a to hodně. Nejhorší je to samozřejmě v zimě, bála jsem se o nově vysazené rostliny na zahradě, ale všechno vydrželo, včetně levandulí. Občas na nás vykoukne nějaký divočák, proběhne srnka, zajíc. Neměnili bychom.
Odpovědět
Asi záleží, co jsou místní zemědělci zač. V sousední dědině byla "epidemie" přiotrávených psů v zahradách vedle pole, když stříkali nějakým sajrajtem za silného větru (což se samozřejmě nesmí).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?