Bydlí někdo u rušné silnice či dálnice

Bydlí tady někdo u rušné silnice nebo dálnice kde se jezdí 90km/h možná i více. Můžeme mít pozemek ale tady toho se obávám že bych si na to nezvykla, silnice je tak 20-30m od pozemku
Odpovědět
Do toho bych nešla. Naši mají dům u silnice v obci a než postavili obchvat, tak to byl masakr. Na zahradě se nešlo domluvit.
Odpovědět
Profilova fotka
@tynuska1990 já taky ne, ani zadarmo.. Bydlela jsem v bytě přes 10 let u rušné silnice a 10 let mě to tam štvalo, nikdy jsem si nezvykla.
Odpovědět
Nesla bych do toho ani za velmi výhodné nabídky.
Odpovědět
Pokud není jiná možnost, nebála bych se toho. Vyrostla jsem v domě vedle 4proudé silnice a nijak mi to nevadilo. Mám srovnání s bydlením cca 100 m od splavu a proti němu je silnice zlatá. Narozdíl od nonstop hluku řeky je silnice v noci prakticky tichá. Je dobré počítat s akustickými okny a hodně nám pomohla rekuperace s nasáváním na méně hlučné straně domu.
Odpovědět
Je to naprostá hrůza. Navíc minimálně hygiena vám nedá souhlas se stavbou kvůli velkému hluku nejspíš. Trvají na rekuperaci, ale tady to nemusí stačit.
Odpovědět
@tynuska1990 Přiznám se, že bych to asi nedala. Ten ruch aut je mi hodně nepříjemný. Mnohem víc, než třebas vlaky, řeka atd. Možná i tím, že je jakoby konstantní, ve dve, v noci. U tratě bych bydlela v pohodě, tak jsme chvíli i žili s rodiči. Ale u nějaké silnice asi ne. Kdysi jsme se byli dívat na byt nad rušnou silnicí, kde se ale jezdí samozřejmě padesátkou. A teda kvůli hluku jsme to zamítli.
Odpovědět
Profilova fotka
Bydlíme u klasické městské silnice. Nic extra, ale místo asfaltu kočičí hlavy. Masakr. Nikdy více, podepíše se to na psychice, v noci v létě nemožné otevřít okno ani na větračku, kvůli hluku. Nejlepší jsou nákladní auta s práznými přívěsy. Jak se těším do domečku, kde bude ticho a klid, se nedá ani popsat. Nakonec ty kostky budou letos odstraňovat, nejvyšší čas, když se příští rok stěhujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme pozemek asi 160m od dálnice, je to rušné, ale zas tam jsou další baráky a keře a stromy které ten hluk odcloní. Budoucí sousedi se nás už ptali jestli s nimi půjdeme za starostou, aby jsme zkusili protihlukovou zeď. I takto mám malinké obavy, ale místo a pozemek jsou tak krásné že to za to stojí. Bez nějaké protihlukové stěny bych tak blízko (20-30m) asi nechtěla. Jak ale říkají starousedlící, oni to už nevnímají.
Odpovědět
@andybrys mě se líbí, jak lidé staví u silnic a pak chodí a prosí o protihlukove stěny, snížení rychlosti v místě a podobne. Proboha, vždyť ty peníze za protihlukove stěny jdou z kapes nás vsech, snížení rychlosti opruz pro všechny ridice, ale… někdo si koupil “výhodne” pozemek a tak ať se všichni snaží.
Odpovědět
Bydleli jsme ve městě hned u silnice, zahradu jsme měli za domem, ale i tak na zahradě byl pořád slyšet ruch ze silnice. Osobně bych do toho nešla.
Odpovědět
@tynuska1990 zvyknout si na to nejde, nevěřte tomu. Nějak to přes den někdy nevnímáte, ale pak si lehnete do postele, nebo sedíte večer na terase a je peklo... Bydlet 150 - 200 metrů daleko je celkem v pohodě. Když je tam protihluková stěna. Záleží na vlhkosti vzduchu a směru větru. Někdy to není slyšet, někdy hodně. Velmi to zlepší doma instalovaná VZT s rekuperací, že není třeba, pokud nechci, otvírat pořád okno. Dá se tak žít normálně a v pohodě. Ale jen desítky metrů to je totálně k ho... K samotnému hluku se přidají i otřesy apod. Pokud jde o rychlostní silnice a dálnice, tak strašný (a největší) bordel dělají motorkáři a kamióny. Zvláště pak, když přejíždějí na postranní čáru. Buď z nepozornosti, vyhýbání, ale jsou i u sjezdů a nájezdů. Je fajn, že to řidiče probudí to hučení/bzučení, kdyby klimbnul, ale v okolí to dělá strašný zvukový bordel. Je to čiré zlo.
Odpovědět
Profilova fotka
@luckavra No nás se zeptali právě starousedlící, na tu zeď. My jsme to koupili s tím že tam není. A pokud oni chtějí jít za starostou a řešit to, přidáme se. Nikde není psáno že to povolí. Máme i hlukovou studii, právě kvůli hluku a k tomu navržené opatření. Mně osobně je jedno jestli tam bude nebo ne. Pozemek jsme kupovali tak jak je. Proto píšu že takhle blízko už bych to nebrala.
Odpovědět
Článek se načítá
Máme barák od silnice max 15m... Jezdí tu kamiony, auta, protože tady kousek je nápojka na D1 od olomouce až dolů. Už sme si zvykli, to že se třepe voda v záchodě, s tím nic nenaděláme. Ale hluk nám nevadí, to si zvykne člověk Jezdí se tu sice akorát 50, ale najdou se hovada kterým nevadí tady jet 70,80
Odpovědět
Nešla bych do toho. Pozemek a dům je životní investice a toto by mi velmi vadilo. my jsme vzdušnou čarou cca 1,5 km od dálnice, ale ta není přes kopce ani vidět ani slyšet. Ve vesnici hned u dálnice je to ale docela rachot. Pokaždé, když tam tudy projíždím, si říkám, jak je dobře, že jsme šli o vesnici dál. K životu na vesnici patří prostě klid a pohoda. Nějací kohouti, psi nebo sekačky mi nevadí, ale konstantní hluk od aut ano.
Odpovědět
Máme momentálně byt u magistrály (25m), rychlost omezena na 50 ale samozřejmě ne každý to dodrzuje. Co se hluku tyce, Při zavřených oknech nic nepozname, naprostý klid. Při otevřených Oknech je to slyšet ale máme ty okna jen s obývacím pokojem kde a) tolik nevetrame b) není to žádný zavratny hluk Co ale je nutno říci je, ze mnohem vic prachu než kdekoliv jinde. Okna se čistí mnohem častěji a vysávat vevnitř se taktéž musí častěji, když to srovname s méně frekventovsnymi místy, které jsme obývali v minulosti Ale u nás rozhodne neprevladaji žádné negativní pocity….nic extra omezujiciho, život na vesnici to nenahradí, ale mírný discomfort za cenu dobrého umístění nám tolik nevadí
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?