Čím začít před samotnou stavbou?

Ahoj, jsem tu nová a ještě moc nevím, jak to tady chodí, takže se dopředu omlouvám za případné dotazy, které můžou působit jako od idiota. Snad jich nebude moc. Kupujeme pozemek, který je zasíťovaný a chystáme se zpracovat projekt přízemního domu se sklepem (pozemek je do svahu - od silnice nahoru převýšení cca 1,5 metru. Jedná se o 1020 m2 (rozměry jsou 30,72 x 28,94). Sklepem chceme vyřešit srovnání svahu a přemýšlíme i o garáží v něm. Taky bych si tam představovala nějakou technickou místnost na prádelnu a místnost na kotel. Jsme amatéři, takže budeme rádi za jakékoli postřehy a tipy. Děkuji ;-) První dotaz, podle čeho tady vyhledám diskuze, kde se staví do svahu? Zkoušela jsem to, ale vždycky mi to "vyplivne" chybu, že žádná taková diskuze neexistuje :-D
Odpovědět
Hledej ve fóru "ve svahu"
Odpovědět
Jaké budete mít vytápění? Pokud TČ, plyn či elektriku, postačí technická, do které se to vejde. Pokud kotel a vytápění na pevná paliva, musíte mít stavebně oddělené dvě místnosti. Co se týče stavby do svahu, první zaběhněte na Odbor územního plánování a rozvoje a požádejte o regulativa v obci, kde chcete stavět. Třeba u nás podsklepený dům neschválí, pokud to vyloženě neumožňuej sklon terénu. jinak podsklepení = patro navíc, co se nákkadů týče.
Odpovědět
@charado moc dekuji. Zjistim vse potrebne. Pozemek kupujeme primo od mesta a ted cekame na smlouvu,kde budou informace a pozadavky na stavbu. Stavi se tam cela ulice a nektere domy podsklepene jsou.
Odpovědět
@bludimirajana zdravím, jak píšu, je to dané v regulativech. Ale pokud tam ty domečky jsou podsklepené běžně, asi to nebude problém.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?