Dá se vměstnat dům na pozemek o cca 310m2?

Profilova fotka
Opět další dotaz. Máme vybraný pozemek, velmi se nám líbí. Lokalita jakou jsme si představovali. Ale. Parcela má 1120m2 ale stavět se dá jen na 310m2. Dá se tam vměstnat? Není to málo? Na SÚ nás upozorňovala, že je to dost hraniční? Dům chceme se zastavěnou plochou 149m2, je těch zbylých 150 dostačující na příjezdovku, chodníky, stání, terasa...co se do toho ještě počítá? Na zbylé části se stavět nesmí, je to zahrada.
Odpovědět
je to v pohodě :-) My máme 285 m2 - započítává se příjezdová cesta, stání pro auta, garáž, chodníky, terasa, dům (máme 175m2 zastavěné)
Odpovědět
Záleží na tom, jaká se na pozemek vztahuje maximální zastavěnost. Většinou bývá kolem 30%, to by z vaší strany nebylo dodrženo. Ale každý SÚ má jiné podmínky.
Odpovědět
Profilova fotka
Parcela má 1120m2 zastavěnost je pouze 620m2 a z toho 50% :) takže těch 310m2 jestli nám to tam všechno vleze.
Odpovědět
Profilova fotka
Dá se s tím poprat. Máme mnohem přísnější omezení a dům se nám tam taky vleze. Jen jsme se museli smířit s tím, že budeme stavět na patro.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme bungalov a nemyslím, že máme zastavěno 300m. 140m je dům včetně garáže, 70m zpevněná plocha (chodníky, garáž), terasa bude mít max. 30m. Vychází mi to na 240 m ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
máme 25% zastavěnosti a vešli jsme se s domem, příjezdem, 2 stáními, kůlnou, chodníky a terasou na 210 m2 (dům a kůlna 116 m2, zbytek ostatní plochy), takže pokud je těch 310 m2 na zastavění je to ok (on Vám pak nikdo ty zpevněné plochy přeměřovat nepůjde, zaměřuje se a do katastru vkládá jen dům).
Odpovědět
Profilova fotka
důležitější je jestli je to libovolná část pozemku nebo třeba jen určitý "pruh" apod., prostě další omezení, které by komplikovalo osazení domu, příjezd atd.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
@lentilkah maximální zastavěnost se taky udává v regulativách města?
Odpovědět
@andiexx Mělo by to být v územním plánu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?