Do kdy se musí zaplatit daň z nemovitosti?

Do kdy se musí zaplatit daň z nemovitosti, když jsme v prosinci koupili pozemek a ještě není zapsán v katastru? do konce února jako všechny daně nebo až po zapsání do katastru?
Odpovědět
Profilova fotka
:-o K tomuto pozemku podáte daňové přiznání až v období 2.1.- 31.1.2017, poté vám přijde složenka splatná do konce května. V tomto roce není třeba nic řešit.
Odpovědět
Profilova fotka
Jake danove priznani????
Odpovědět
Danove priznani k Dani z nemovitych veci
Odpovědět
@kytimyti A už leží kupní smlouva na katastru? Pokud ano, dej pozor, k jakému dni bude udělaný vklad - když je smlouva bez problémů, je nemovitost vložena do katastru ke dni přijetí smluv. Takže se může stát, že vklad bude proveden např. 30.12.2015. Pro daň z nemovitosti je rozhodující, kdo je majitelem k 1.1. Pokud tedy bude zapsán vklad ještě koncem loňského roku, jste k 1. lednu majiteli Vy a musíte přiznat do konce ledna daň. přiznání k dani z nemovitých věcí. Během května Vám přijde složenka a do konce května se musí daň zaplatit. Pokud vklad bude vklad proveden až letos, tzn., že k 1.1. jsme ještě nebyli majiteli, za rok 2016 máš pokoj (daň musí zaplatit původní majitel). Tobě se povinnost podat daň. přiznání a zaplatit daň posune na rok 2017.
Odpovědět
Profilova fotka
@kytimyti Máš dvě povinnosti nejdříve podat daňové přiznání a pak daň zaplatit. Důležitý je den doručení návrhu na vklad ten byl kdy? Pokud jste podali návrh v prosinci a zápis proběhne až v lednu prodlužuje se ti termín podání o tři měsíce. Zaplatit jí pak musíš do konce května 2016
Odpovědět
V katastru jeste majitele nejsme,ale pozemek jsme zaplatili 22.12.
Odpovědět
@kytimyti Tak teď záleží na tom, kdy jste smlouvu dali na katastr - zapisují to v den doručení návrhu. Majiteli se nestáváte zaplacením, ale až vkladem na katastr. Toto datum bude pro Vás určující. Jak jsem psala výše, pokud je smlouva na katastru od loňska a vklad provedenou ještě v prosinci 2015, máte povinnost letos podat DP a zaplatit daň. Pokud vklad proběhne letos, tento rok se Vás to netýká.
Odpovědět
Doruceni na katastr probehlo 23.12.Probehlo zaplombovani a bezela do 12.1. lhuta 20ti dni,kdy urad nemohl povolit zmeny a ted cekame na zapis,ze jsme majiteli.
Odpovědět
@kytimyti Pak je to jasné, pokud je smlouva v pořádku, vklad bude s datem 23.12.2015. K 1.1.2016 budete tedy majiteli a máte povinnost pro rok 2016 podat daň. přiznání a zaplatit daň.
Odpovědět
Diky za info
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?