Dělení pozemku + zavedení elektřiny

Dobrý den, vlastníme pozemek a rádi bychom ho rozdělili na parcely a následně prodali. V současné době probíhá řízení o Územním plánu obce, připomínky nikdo nepodal a na podzim 2017 by mělo být hotovo. Pozemek pak bude určen k výstavbě rodinných domů venkovského typu. Nechali jsme si vypracovat plán na dělení pozemku (8 parcel + cesta každé cca 1000 m2). A teď k otázce, je možné podat na stavební úřad žádost o schválení dělení pozemku nebo se musí počkat až na úplné schválení územního plánu?? A další otázka, když nyní podám žádost na ČEZ o zasíťování jednotlivých pozemků (vím, že to bude trvat minimálně 18 měsíců), můžu začít pozemky po rozdělení, zaměření geodetem a zápisu do katastru již prodávat, nebude ČEZu vadit, že se pak změní majitelé? Nebo musím počkat až to ČEZ celé dodělá a nebo raději prodat bez elektřiny a nechat nové majitele ať si elektřinu připojí sami? Děkuju za reakce.
Odpovědět
@cermakovaj my jsme na čez podali žádost o přípojky v dubnu a v květnu se pozemek prodával a nevadilo to, jen pak poslali smlouvu o převodu na nového majitele. Takže vadit to nebude.
Odpovědět
Já si myslím, že vše můžete začít řešit už teď. Změna územního plánu má vliv pouze na to, za kolik budete následně pozemky prodávat. Určitě bych už zažádala na ČEZ a klidně bych rozjela i zaměření geodetem a následné zapsání do KN. Čím dříve to budete mít, tím lépe :-)
Odpovědět
Děkuji za odpovědi, ještě se zeptám, ČEZ chce zaplatit předem nebo až po dokončení?
Odpovědět
polovinu hned ,zbytek do půl roku,tak to máme aspon tedy my
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?